24
Assalamualaikum


Tajuk entry nie,bukan kerana aku sedang bercuti.tetapi pada mereka -mereka yang menghabiskan baki cuti tahunan..Mungkin masa nie masa yang sesuai untuk menhabiskan cuti tahun..Yelah Kadang-kadang tak boleh nak "Bring forward" cuti -cuti nie..jadi terpaksalah menghabiskan baki cuti tu..

Tapi bagi mereka yang sudah berkeluarga dan mempunyai anak-anak,pastinya masa nie adalah masa yang sesuai untuk mempersiapkan kelengkapan sekolah anak-anak yang bakal tiba sikit hari lagi..Rasanya lagi seminggu je anak-anak nak naik sekolah..

Di mana-mana pergi pun ramai orang,macam semalam,walau ada yang cuti satu hari pun ,di kompleks membeli belah di penuhi orang ramai..Tempat yang paling ramai orang of course lah kedai-kedai atau pasaraya yang membekalkan alat keperluan sekolah kan..

Seronok juga tengok..Pelbagai ragam dan aksi kanak-kanak memilih baju,kasut dan beg sekolah mereka kan..Anak-anak yang dah ke sekolah menengah selalunya demanding sikit memilih dan membeli alatan sekolah mereka...Siapa setuju apa yang aku kata nie.Bercakap dari pengalaman....confirm la kan..

Percutian aku??? emmm...rasanya tak kemana...Cuti pun takde...mybe adalah dalam 1 je annual leave..Tu pun sekejap je dah habis...Biasalah,company nie...

Pada mereka yang sdang bercuti,selamat bercuti,yang bekerja selamat bekerja...Sejak dah berbadan dua nie,paling malas nak pi kerja...



Post a Comment

  1. kita pun keja sis..next week baru cuti2 pjg hehe

    ReplyDelete
  2. yerr... mama sekarang bz dengan persiapan terakhir si kakak.. hihih

    Boleh jenguk mama di sini.. Mommy As Blog

    ReplyDelete
  3. ahaha !! yang sekolah menengah tu memang demanding pooonn .. macam kite ni .. kah kah !! ^_^

    ReplyDelete
  4. Especially staff yg dah lama bekerja, semakin tahun semakin naik entitle AL diorang.. bila x amek cuti lagi lah menimbun AL yg tak amek tu. lepas tu burn gitu je AL tu.. hehe

    ReplyDelete
  5. kenit pun tak kemana setakat ni kak. Sejauh taman tasik tu je la yang kenit sampai pun hehe. Sibuk dengan persiapan kakak tuk sekolah tahun depan.

    ReplyDelete
  6. pembawakan budak biase la.. Fiza pun esok dah mula cuti.. habiskan cuti tahun...

    ReplyDelete
  7. x cuti pon xpe. Seronok gak ofis xde orang sbb ramai cuti. Aman damai sikit rasa.

    ReplyDelete
  8. xpe.. sy teman akak k.. sy pun kene keje ni.. opis ni suram je ramai yg masih bercuti

    ReplyDelete
  9. Sy cuti hari...tapi esok kena kerja..huhu

    ReplyDelete
  10. slamat bkerja bgi yg brkerja..:)dtg singgah sini kak.

    ReplyDelete
  11. sy baru balik dari JB not bad gak laa..tapi banyak gak kedai2 makan yang fames ktorang cover kat sana..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  12. cuti saya x kisah tak berjalan pun jnji dpt bersama klurga.. :)

    ReplyDelete
  13. kite nk g beli beg n baju sekolahh

    ReplyDelete
  14. seronok kalau dapat bersama keluarga ..

    ReplyDelete
  15. baru je lepas balik bercuti,ditambah dengan tak sihat pulak.yelah kan,sekarang pergi mana² pun ramai orang.

    ReplyDelete
  16. Cuti sekolah pun sudah hampir ke penghujung.. persiapan sedang sibuk di jalankan.. :)

    ReplyDelete
  17. deno stat cuti tahun depan.. hehe

    ReplyDelete
  18. Farah cuti dh selamat dihabisssskan.. skrg tgk jer la org bercuti...huhuhu

    ReplyDelete
  19. abah mama ika pun tengah sibuk uruskan hal adik2 nak skola...ika pula awal tahun depan dah start clinical phase...harap dipermudahkan segala urusan..
    semoga akk pun sihat2 selalu :)

    ReplyDelete
  20. hujung tahun nie memang bz...banyak hal....

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top