26
Assalamualaikum

Alhamdulillah..selesai santap untuk tengahari..Hanya berlaukkan Telur kicap yang dibekal dari rumah.

Semestinya dah nak akhir tahun nie,yang tak berapa hari lagi nak masuk Tahun baru kan..Of course korang akan menerima banyak kalendar dari  customer atau Supplier korang..betul tak..Jadi kalendar yang bagaimanakah yang menjadi pilihan korang..Sebenarnya ada banyak jenis kalendar sekarang nie..Tetapi pilihan aku tetap satu..Kerana Kalendar yang satu nielah yang selalu di cari orang untuk melihat sejarah cuti yang berlaku sepanjang tahun tersebut secara detail..Betul tak??

Banyak jenis kalendar sekarang nie ada,termasuk Kalendar meja,Poket Kalender,Kalender besar,kecil...semuanya ada.

kalendar
kalendar Meja

calender
Poket  Kalendar

kalendar 2014
Kalendar Dinding..
v
v
v
v
v
v
v
Siapa yang suka dengan Kalendar nie

kalendar kuda
Nie dinamakan Kalendar Kuda...hihi

Satu yang aku suka dengan kalendar nie ,adalah kerana segala cuti am,atau tidak tercatat details di sini.
bagilah aku kalendar secantik mana,tetapi Kalendar kuda ni jugak yang aku cari..


Korang Pulak suka Kalendar yang mana satu??? cer komen kat sini sikit...

Pic credit :google

Post a Comment

  1. kita suka kalender meja..duk kat meja ja hehe.mudah nak nengok cuti :D

    ReplyDelete
  2. Suka semua...Tp yg paling suka kalendar yg kalendar cina...
    sbb detail...

    ReplyDelete
  3. kathy pun suka kalendar kuda sis..hehehe

    ReplyDelete
  4. betul tu..mun pun suka kalendar kuda..senang nak tgk cuti..

    ReplyDelete
  5. suka kalender meja, tp klau dh nk habis tahun ni klau beli brg msti dpt kalender kuda..hehe

    ReplyDelete
  6. Poket kalendar kecik sgt. X nmpak dibuaatnya. kite ni dah lah pengguna spek tegar.hahhaha .
    SGP suka kalendar kuda . :)

    ReplyDelete
  7. Walaupun saya bukan kaki kuda nombor ekor, kalendar kuda tetap menjadi pilihan kerana detail yang lengkap diberikan berkenaan cuti bagi setiap negeri. Itu belum campur cuti sekolah yang dah siap dikalerkan dengan warna kuning. Ada setengah kalendar ni, cuti sekolah takda label. So, kadang-kadang tu boleh membawak masalah bila nak rancang cuti.

    ReplyDelete
  8. suka calender yg simple..supaya senang di bawa

    ReplyDelete
  9. cakap pasal kalender nih, tahun nie satu kalender pun saya tak dapat lagi..hehehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  10. Fiza suka calendar meja tu.senang nak marking any date :)

    ReplyDelete
  11. kalendar last tu pun kita suka..

    ReplyDelete
  12. hai sis. ika datang sini
    ika suka kalender meja :)
    Birthday giveaway ika tengah berlangsung.Sis dijemput join. Pelbagai hadiah product kecantikkan dari THE BODY SHOP, ETUDE HOUSE, ELIANTO, HIMALAYA, CRABTREE EVELYN dan etc... Nak join? Just komen je :) .
    http://notamanjaku.blogspot.com/2013/11/birthdays-giveaway-by-ika.html

    ReplyDelete
  13. Akak suka kalendar kuda sebab senang nak tengok cuti termasuk cuti sekolah dan cuti am.tapi susah jugak dapat kalendar kuda ni..

    ReplyDelete
  14. samalaahhh kak.. sepp sket.. hehee.. suke kalendar kuda

    ReplyDelete
  15. harus la kalender kuda kak! hahaha...semua cuti ada!

    ReplyDelete
  16. semua jie suka..hehe..bila nak dpt klander baru ni..

    ReplyDelete
  17. antara semua cap kuda jugak best...vote for cap kuda.haha

    ReplyDelete
  18. betul tu kak! kalendar kuda jugak jadi pilihan. Senang nak tengok PH dan cuti yang berkenaan hehe. Kenit singgah menabung :D

    ReplyDelete
  19. company akak ada kuarkan calendar kuda tapi untuk table punya....i like it...

    ReplyDelete
  20. lama dah tak buat poket kalender... blh buat gak nih nanti..

    ReplyDelete
  21. kalendar kuda tetap di hati.. hehe.. senang nak tengok.. sekarang ni dah ada kalendar kuda mini..

    ReplyDelete
  22. Kalender kuda setakat ni masih yg paling lengkap cuma designnya shj yg ttp mcm tu dari dulu smpi dikenali dgn kalender kuda.. :D

    ReplyDelete
  23. sama laa kak, kat rumah ni pun pakai kalendar kuda tu..baru tahu panggil kalendar kuda rupanya huuuu
    satu lagi yang jenis dinding..tu dua je...
    ika jarang simpan kalendar sebab bergantung pada calender dalam phone or lappy...

    ReplyDelete
  24. Hehe. Cantik macam mana pun kalendar mesti yang bawah sekali jadi pilihan..

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top