53
Assalamualaikum

Alhamdulillah....kenyang sudah...baru hari nie keluar lunch...Selalunya jumaat baru dapat makan luar..hari biasa jarang nak keluar...hehehe...memang dah lama tak keluar pun..Aku pun tak pasti kenapa hari jumaat baru kitorang nie nak keluar makan..Padahal waktu rehat takde bezanya..Bezanya pada kaum adam jelah..
Mereka boleh masuk pukul 3 petang..Tapi..itupun kena tolak gaji..Siapa yang taknak kena tolak gaji,kenalah masuk seawal yang mungkin...

Walaupun hari nie kepala tingtong,aku gagahi jugak keluar sebab dari pagi memang tak makan,tipu....bukan tak makan terus,adalah makan biskut cecah air nescafe...Kira untuk alas perut je..Memang ikutkan hati tak nak keluar,Tapi dah lapar...Memang rasa macam tak confident nak drive,Tetapi ku gagahkan juga drive...Sebab ada officemate yang tak ikut..Tu yang kena drive..Yang sorang nie mmg ler tak boleh nak bawak  kereta...

Start tahun hadapan dah start cuti jumaat sabtu..Tapi itu hanyalah untuk orang gomen je..Tapi bukan orang swasta macam kami ni..Company nie mana nak ikut..Banyak sangat songeh dan alasan yang rasa tak boleh masuk akal..Tak tahulah macam mana kalau nak balik kampung nanti..En.Husband confirm lah ahad kena kerja..Berlainan cuti dengan wife nie memang lah susah kan..
Hari tu staff company aku minta jasa baik dari company menukar hari cuti kami pada hari sabtu dan Ahad.Maksudnya hari sabtu kami tak bekerja..Hari biasa di panjangkan lagi setengah jam untuk cover hari sabtu bercuti..Tapi macam tak confident je diorang akan terima...Hmmmmmmm...Payah la macam nie.
ihsan :google
Apa agaknya jawapan diorang pada permintaan kami tu yerk...Tengah menunggu dengan kesabaran nie..Rasa nak protes je ramai-ramai...Dah la takde kenaikan gaji tahun nie..Boss asyik tukar2 kereta jerk..
Kitorang nie nak tukar baju pun payah..

Menunggu jawapan yang tak pasti..

Post a Comment

  1. memg mcm nie la klau kja swasta kan sis

    ReplyDelete
  2. jgn la berharap cuti hari sabtu tu kak..hehe...sally puas bodek bos pun x dapat... :P

    ReplyDelete
  3. awak duk jb ye? hmm mmg susah lah mcm ni kan.means ada masa 1 hari je nk berkumpul 1 family kan.

    ReplyDelete
  4. tuntut kak.. jgn tak tuntut.. hehe.. nak wat cm mn.. kita yg kje swasta nie cm nie nie la nasibnye...

    ReplyDelete
  5. Susah juga klo cuti berlainan dgn suami kan. SMoga dpt jawapan yg mengembirakan.

    ReplyDelete
  6. senasib la kita..bab increament + bonus pon letak pd budi bicara diorg..mm..tak nk keje berenti..itu la persepsi diorang..uhukss..

    ReplyDelete
  7. kenit pernah merasa keje swasta dan ternyta kita memang kena struggle kalau nak survive ngan mereka. Nak taknak kena ikut, tak ikut gaji tolak! ntah apa2 ntah .... rasa macam nak lari terus dari kompeni tu tapi mujur jugak waktu tu gomen panggil keje dah. Hurmmm kak aida byk bersabar dan berdoa agar dilembutkan hati2 mereka tu.

    ReplyDelete
  8. Macam ni la zaman kita sekarang. Yang kaya bertambah kaya. Yang mcam kita bertambah kedana.

    ZH Blogger

    ReplyDelete
  9. susah kan kalau tak selaras gomen swasta..mintak mintak dapat le kan.

    ReplyDelete
  10. selama 10 tahun saya bekerja
    baru sekali saya keja dengan company
    kena kerja hari sabtu
    lain semua cuti hari sabtu
    rehat lama sikit
    tapi masa kerja dipanjangkan
    pukul 9 sampai 6
    saya doakan yang terbaik untuk sis =)

    ReplyDelete
  11. Nasib baik company akak ni cuti sabtu Ahad..en somi pun sama tapi company dia dari bulan 7 sampai bulan 12 senyap aje macam tak ade aje kenaikan gaji..yang bos pulak asyik tukar keta aje..

    ReplyDelete
  12. Sabo la kak....setiap kesabaran allah akan trnkn nikmat yg x terkira...allah bersama org2 yg sabar...

    ReplyDelete
  13. semoga dapat perkhabaran berita yang baik2 yer kak...kak shawl dah sampai thank you very much, suka sangatttt...sebab warna pink kan??? *_^

    ReplyDelete
  14. susah juga mcm tu yer.. apapun sabar & doa byk2 yer

    ReplyDelete
  15. gitulah gamaknya keje swasta..acik dah rasa... hari ahad pun kena kerja

    ReplyDelete
  16. tu lah kak, leceh la kalau cuti jumaat sabtu, mama ni kampung jauh.. nak balik tu kena betul arrange time yang sesuai...

    ReplyDelete
  17. Akak sabar banyak2 ya. Saya yang dengar pun bengang kak.

    ReplyDelete
  18. bukan ker kena follow government sector, dah tanya pejabat buruh....?

    ReplyDelete
  19. sama la situasinya . bila org gomen naik gaji , brg pun naik . tapi org swasta tak naik apa pun ... haish !

    ReplyDelete
  20. @Mar Mansorbetul tu mar...memang itulah cara orang sini..Tapi kaum dia,bila nak berhenti je tak jadi..tup tup gaji naik...auta lebih

    ReplyDelete
  21. @Cik Puan Raratulah Puan rara...susah jugak macam nie..

    ReplyDelete
  22. @Hafiza AizZawainsyallah fiza...tapi kalau akak sorang yang menuntut yg lain xnak,xguna jugak

    ReplyDelete
  23. @Kenit Cinonet ni yang nak masuk gomen...tapi tak dapat2 kenit..

    ReplyDelete
  24. @Sukma Haronxtau pulak kalau boleh ke pejabat buruh kak

    ReplyDelete
  25. emmm... tak tahu nak cakpa kak

    ReplyDelete
  26. sabar ye. semoga segala urusan akan dipermudahkan. in sha Allah.

    ReplyDelete
  27. moga dimurahkan rezeki akak
    aah..agak stres bila memikirkan situasi byk harga naik skrg ni, tp gj xde peningkatan
    hope majikan ambil tindakan, fikirlah kebajikan pekerja..kan kan
    isi tabung nuffnang sini-hotlink

    ReplyDelete
  28. Sabar dear.. semoga bos dgr la permintaan u.. =D

    ReplyDelete
  29. semoga dipermudahkan kak segala urusan pertukaran cuti tu, insyaAllah dapat :)

    ReplyDelete
  30. hi dear, PG singgah segera. PG isi tabung kat sini ya :)

    ReplyDelete
  31. smoga dapat jawapan yg diingini..

    ReplyDelete
  32. Susah juga ya kalau cuti x sama hari dgn mr hubby...semoga mendapat jawapan yg menggembirakan nanti.
    Salam kenal :)

    ReplyDelete
  33. Good luck aida!!! semoga ada khabar gembira k!!!

    ReplyDelete
  34. sian sis..harap2 terima khabar gembira..

    ReplyDelete
  35. Salam sis.wahhh susah jugak cuti xsama dgn en suami.hmm smga terbuka la pintu boss sis tu.inshallah :)

    ReplyDelete
  36. emm susahkan...sm la..tgk top level semua mewah2..yg merana pekerja2 biasa ni..byk dah berlaku..kt tmpt kerja sy pun sama la..

    ReplyDelete
  37. masa sy keja kat Kedah dulu macamtu lah...lama2 nt ok.

    ReplyDelete
  38. nice blog...blogwalking...jemput follow blog saya..;)
    http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

    ReplyDelete
  39. moga ada perkhabaran baik nanti :)
    mana tahu cadangan tu bos terima ke, kan?.. hihih

    ReplyDelete
  40. jawapannya adalah kite akan bercuti sabtu ahad..tp blk 5.30.after tuh bru start kire ot..ook leee..

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top