17
Assalamualaikum

Aku tak pasti ini kali keberapa puting beliung melanda Johor bahru.Semalam petang juga warga Johor telah menyaksikan keadaan itu di sekitar bandaraya Johor..

Fenomena ini haruslah menakutkan untuk warga Johor..Risau perkara yang tidak diingini berlaku.Tetapi dikatakan pembentukkan Puting Beliung itu tidaklah lengkap kerana tidak mencecah ke bumi...Alhamdulillah...Yelah korang bayangkanlah kalau Puting beliung tu cecah bumi,pastinya banyak benda awam serta orang awam tercedera kan...nauzubillah..

Beberapa gambar telah diambil orang awam untuk dikongsi di facebook .
gambar yang dikongsikan di Facebook oleh persatuan bangsa johor

credit to : tengoktvonline

Harap tiada perkara buruk yang berlaku di Johor,insyallah..Hujan dah mula turun sejak petang semalam beserta angin yang kuat..Mungkinkah ada gelombang kedua nanti?
Sama-samalah kita berdoa semoga kita sentiasa di dalam lindungannya...


Post a Comment

  1. Nampak cantik walaupun bahaya. Tapi pernah juga dulu kena ribut. Terpelantik saya.

    ZH Blogger

    ReplyDelete
  2. menakutkan..harap2 tiada apa2 berlaku

    ReplyDelete
  3. ya Allah.. takut nya tengok ! dh macam kat negara omputeh dah kak..

    ReplyDelete
  4. jauhkanlah kita semua dari musibah..

    ReplyDelete
  5. Rasanya tahun lepas pun ada jg puting beliung terjadi di Johor.. tahun ni pun ada.. tapi ini bukan puting beliung kann.. ini belalai gajah..

    ReplyDelete
  6. Kuasa Allah.. semoga tiada perkara buruk yang berlaku.. =D

    ReplyDelete
  7. memang takut sangat semalam... huhuhuh

    ReplyDelete
  8. ade gak perasan gambar nie semalam...semoga tiada gelombang kedua nanti...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  9. semoga tiada kejadian buruk yang berlaku..

    ReplyDelete
  10. moga Allah lindungi kita dari malapetaka..aminn

    ReplyDelete
  11. semoga kita semua dilindungi Allah...ada juga kawan2 share psl gambar ni...huhu

    ReplyDelete
  12. seramnyeee.. rasa mcm pernah tengok je kat ipoh..

    ReplyDelete
  13. inilah tanda2 dunia hampir diakhir zaman

    ReplyDelete
  14. semoga tiada kemalangan jiwa...kalau boleh buat masa ni jaga keselamtan...sebab sekarang ni musim kemuncak ribut...hampir semua negara mengalaminya....
    doa banyak2 semoga segalanya selamat :)

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top