33
Assalamualaikum


Lately nie suka sangat melayan youtube.Apa yang aku tengok kat youtube?
Sebenarnya terpengaruh sangat dgn seseorang kerana mencari tutorial make up..Siapa kat sini yang suka make up??? Rasanya semua suka make up kan...Even budak sekolah pun kalau keluar ke mana mana pun bermake up...Ini yang aku nampak..Adik sendiri pun suka bermake up..Huh!! teruk.Zaman aku dulu pakai bedak 3A je tau..Dengan bedak sejuk..
sumber: hani

sumber :bluesriders
sumber: sini
Bedak bedak nielah yang aku guna dulu zaman sekolah..zaman sekarang bedak  compact mesti punya...paling murah pun pakai pixy.tu belum eyeliner bagai..

And,ada satu youtube yang aku tengok,muka dia memang teruk dengan jerawat yang gelembung2 punya...tu pun sebab aku cari cara makeup untuk tidak menampakkan kesan jerawat..
Tapi berani lagi dia memakai makeup yang tebal seperti itu..

Sedangkan aku jerawat yang seketul dua nie pun,tak berani nak pakai makeup tebal-tebal...
kalau korang nak tengok klik (Link)..Memang lah aku tak sanggup..Tapi ini bukan yang berlaku di malaysia la..

Aku harap sesiapa yang mempunyai muka yang teruk dengan jerawat tu,hati hatilah bermakeup dan pastikan cuci muka sebersih-bersihnya selesai sahaja menggunakan make up..kulit muka kita nie terlalu sensitif,that's why kena jaga betul betul..
Nak mencari pencuci muka pun kenalah juga cari yang betul2 sesuai dan elakkan dari bahan-bahan kimia ye..

kalau korang nak mencari product yang tidak sama sekali mempunyai chemical ,aku suggestkan korang lawati page nie...FCUMiracle


Post a Comment

  1. tu la kan..kena pilih kosmetik yang tak memudaratkan kulit ni.

    ReplyDelete
  2. kita just pakai foundation dgn bedak compac je sis tu pun jenama silkygirl..takut nak pakai mcm2 nnt rosak muka

    ReplyDelete
  3. gambar yang 1st tu tak pernah tengok.. tapi gambar 2nd & 3rd tu memang pernah tengok..

    Biasalah anak Zaza pun sama.. dia tgk kita make up dia pun sibuk nak make up.. skali dia tonyoh kat muka dia. nahhh tu dia tebal.. gggrrr

    ReplyDelete
  4. 2 dari atas tu mama pernah pakai.. hihihih...

    ReplyDelete
  5. hihihi.. mengimbau betul bila tengok gambar bedak tu :)

    ReplyDelete
  6. teringat dedulu memang suka pakai menda alah ni semua...murah jerkan...

    ReplyDelete
  7. Kakak dulu guna tiga-tiga bedak itu tau Eda. Nostalgia betul. Kalau ada sekarang kakak nak belilah...

    ReplyDelete
  8. setakat ini aiza masih setia dengan produk safi..

    ReplyDelete
  9. bedak pixy walaupon murah tetap yang terbaik di pasaran :) saya pon guna bedak pixy kak, hehhee

    ReplyDelete
  10. mmg itulah bedak2 yg sy suka pkai zmn sekolah dulu.. hehe

    ReplyDelete
  11. bedak 3A tu retro...semua bedak akak dah guna...sekarang guna cosmoderm jer....

    ReplyDelete
  12. mcm pernah ku lihat je bedak tue..teringat zaman dulu.. ;-)

    ReplyDelete
  13. elakkan mknan berminyak, sbb itu punca jerawat cpt naik...

    ReplyDelete
  14. yg penting pilih ikut kesesuaian kulit kita kan !

    ReplyDelete
  15. kita pun pernah guna bedak ni..sangat evergreen ok..hihihi

    ReplyDelete
  16. saya g keja pakai bedak bedak baby johnson je...huhu

    ReplyDelete
  17. bedak yg last sekali tu sy duk pakai malam2 buat kecut jerawat...wahaha :P

    ReplyDelete
  18. bedak no 2 dan no 3 tu selalu nampak arwah nenek kita pakai kak eda...

    ReplyDelete
  19. arwah nenek pakai bedak2 lama tu.ehehe..bedak nyonya & AAA

    ReplyDelete
  20. hahah .. kite sekarang make up guna bedak aje .. lain-lain .. no entry la dekat muka ni .. ahaks ! malas lah nak make up ni .. :))

    ReplyDelete
  21. pernah nampak bedak2 tu tapi takde guna..

    ReplyDelete
  22. ika memang tak pakai makeup...langsung tak pernah...lagi selesa macam tu...

    ReplyDelete
  23. masa kecik, yumida pnh pakai yg nombor 2 tu..pemes bedak tu
    skrg pakai loreal n silky girl
    isi tabung nuffnang sini-transitions

    ReplyDelete
  24. Bedak sejuk juga yang terbaik...

    ReplyDelete
  25. hahahaaa ... zmn saya sekolh juga guna bedak2 tuh . Anak buah saya sekarang , tkt 2 dan pakai bedak compact nk ke sekolah ... fuyooo , kayo umi dia .

    ReplyDelete
  26. wahh bedak nie..mak acik pernah guna ^_^

    ReplyDelete
  27. mak panggil yg gambar no 2 tu bedak nyonya.. hehe..

    dh tengok dh video tu, rasanya tu bukan jerawat biasa2 yg mcm kita tu kot.. baca dia explain tu cystic acne.. tp kesian jugak,terpaksa mekap tebal2.. huhu

    ReplyDelete
  28. wah itu compact powder classic kan aida...masih ada dijual ke?

    ReplyDelete
  29. od skool gile la kak..compact powder cinoo

    ReplyDelete
  30. yang no.2 dan no.3 tu memang akak guna la dulu-dulu...hehehe nostalgia tuh

    ReplyDelete
  31. aefa tak berani nk guna mekap kak. sbb kulit sensitif sgt.. nk tukar pencuci muka pon tak berani.. ikut nasihat doktor je -.-''

    ReplyDelete
  32. IM tak suka makeup2 sangat sebab tak pandai :)

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top