Thursday, January 31, 2013

Hari Malas nak Buat Entry

Thursday, January 31, 2013
Assalamualaikum



Hari malas nak buat entry..satu hari nie memang rajin nak berblogwalking jer..Nak menziarah kawan-kawan di alam maya nie..Mane tau lebih ramai kawan..

Nak timbulkan idea tu memang payah...malas otak nie nak bekerja...hahaha..








v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v



bye

Wednesday, January 30, 2013

Bila Aku Ikut Berdiet

Wednesday, January 30, 2013
Assalamualaikum


Nak menggemukkan badan memang senang,tapi kalau bab nak menguruskan badan,memang susah.Sebab tu ade dikalangan kita nie,bila bab kuruskan badan tu jarang di amalkan..

Sekarang nie En.Husband da ade hati nak mengecilkan sedikit badan die tu..Alhamdulillah..Niat da ade tu.
Bagi memberi sokongan pada die...Aku pun terpaksa la berdiet jugak..At least boleh la mengurangkan sedikit berat badan nie..

Nie da hari ke3 En.Husband x menjamah nasi..Aku try research cara bagaimana untuk membantu die mengamalkan diet yang sihat..
Nasib baik ada rujukan di sini..>>>>>ATKINS DIET <<<<

Barulah En.Husband sihat..takut pulak klu cara diet yg salah,boleh mendatangkan penyakit untuk die.

Bagi aku... Sehari tanpa makan nasi memang maha susah nak melakukan aktiviti ape2.mula la rase pening dan yang seangkatan dengannya..hadoiii...tapi masih tetap mencuba sehingga kini tanpa nasi..Tapau ikan goreng dgn sayur je tengahari nie..Mudah-mudahan menjadi la diet nie..

Yang penting usaha.. Da try ikut diet Dr.Atkin..Nie la yang aku cuba amalkan setiap hari..haha

Contoh sarapan / Breakfast
1.) Telur rebus - 1 biji - (0.6 grams carb)
2.) Chicken slice - 2-3 keping - (0.0 grams carb)
3.) Air suam - 1-2 glass - (0 gram carb)
4.) Keju - 2 keping - (1 gram carb)
Makan Tengahari / Malam
1.) Ikan panggang - 1-2 keping - (0 gram Carb)
2.) Sup Ayam - 1 mangkuk - (0.5 - 1 gram Carb) 
3.) Ayam goreng - 1-2 ketul - (0.5 - 1 gram Carb)
4.) Sayur-sayuran hijau - 1 mangkuk - (1 - 3 grams Carb)
5.) Telur goreng - 1-2 biji - (1 - 1.5 gram Carb)

Nak try lagi research menu-menu untuk diet dan resepi2 diet..



bye




Tuesday, January 29, 2013

Nak Makan Donut Pleaseee!!!

Tuesday, January 29, 2013
Assalamualaikum


Tak taulah kenapa petang nie nak makan donut..Sorryyy..bukan donut biase tu tau..Donut yang ade name..Ngengada betul tekak nie,,xnak makan donut 3 singgit..lelama boleh kayap..Hoh!! gile la tekak nie,
Xkene tempat nak kan donut..tunggu ler gaji ke ape ker...nie takat duit ade sekeping..huhu..boleh ker

Nak makan nie
Big Apple

ataupun 
Dunkin Donuts
JCO Donuts.



jom ler sesame melelehkan air liur...

Harap-harap En.Husband bace blog hari nie..hehe..mane ler tau rezeki malam nie makan donut..
yipppieee..

Bangga Bila tengok Adik Berjaya

Tuesday, January 29, 2013
Assalamualaikum


Keluarga kami bukanlah orang berada,hanya orang biasa,
Kehidupan kami penuh dengan ranjau duri ,
Dari kami kecil sehinggalah kami dewasa,
Ada saja dugaan yang maha berat untuk keluarga kami,
Segala tohmahan diberikan tanpa usul periksa,
Mencucuk di segenap hati kami,
Kami sungguh Terluka,
Apa yang mereka kisah pasal kami,
Hanya menabur fitnah dan keji,
Tapi kami tetap bersabar,
Walaupun adakalanya cuba memporak perandakan keluarga kami,
Kami Redha,
Allah Maha mengetahui,
Bercakap la selagi boleh,
Mengutuk la selagi terdaya,
kami tidak peduli,
Tapi perlu diingat,
Disebalik kekurangan keluarga kami,
Ada yang menyinar,
Kami bangga bila tengok salah seorang dari kami,
lebih berjaya daripada anak-anak kalian..
Kenapa ini tidak kalian sembangkan,
Kenapa tidak dikhabarkan serata alam,

Kalian belum boleh lagi melihat kehancuran keluarga kami,
Kerana Kami tetap bersatu,wlaupun ade kalanya goyah,

Kepada adikku,
Teruskan usaha mu,supaya kamu boleh terus membanggakan kami,
Boleh membela nasib ibu dan bapamu satu hari nanti,
Hilangkan segala kata-kata nista yang dihamburkan kepada kita sekeluarga,
Insyallah..




Dari kakakmu..
kepada Adikku :
Mohd Nasharuddin
Mohd Anas.

Kurang Semangat bekerja la Pulak

Tuesday, January 29, 2013
Assalamualaikum

Saban hari rase macam da xde mood nak bekerja...Bila da xde mood nak keje,mula la nak angin satu badan..

Tanpa bercakap,Bukak radio kuat-kuat..Mata tertumpu pada skrin komputer..tapi otak ngan hati aku nie memang ler ke laut..

Cuba konon nak apply keje lain..bosan sungguh dengan management macam nie..

Nak selit sikit.Hari nie Birthday Tuan punye blog nie..
Happy birthday Tuan Blog







bye

Monday, January 28, 2013

Dapat Hadiah GA Dari Eca

Monday, January 28, 2013
Assalamualaikum


Tuari aku ade la join segmen dari Eca..Tak sangka menang GA tu weh!!!

Thanks kat eca ..Hadiah Tu da sampai da..

Nak Share ngan korang Hadiah yang aku dapat..
Comel kan..

Nie lagi comel..Sorry pic blur...henpon murah jerk

Cer korang klik sini ..>>> Ga nie la aku dapat haidah..


GA ( FM -1st TIME HANDMADE)

Monday, January 28, 2013
Assalamualaikum

Wah....Pagi gitu da buat entry...bukannyer ape,sesambey tadi dok terjah blog...tetibe tersinggah blog nie buat GA..So Seronok dapat join..Hadiah handmade yang cute..Boleh gitu..cute tau..

Sebelum terlambat nak join nie,sebelum jam terpacak pukul 10 hari nie,Mari join.

Klik Banner nie cepat-cepat kalau nak join ye.





bye

Friday, January 25, 2013

Hari Jumaat :: M00d Sakit Hati

Friday, January 25, 2013
Assalamualaikum


Kalau nak ikutkan rase panas hati hari nie,rase nak balik jerk..Tapi memikirkan blik rugi sebab da keje setengah hari..Aku kuatkan jugak iman nie,Mohon diberi kesabaran yang lebih hari nie..
Mengadap supervisor yang sepatutnye duduk kat hutan sorang-sorang berkawan dengan haiwan-haiwan kat hutan tu lagi bagus!!!!

Pernah ke korang dapat supervisor yang tahu beri arahan tapi xtau keje sendiri nie!!!..
heh!! aku da dapat...Ramai giler x suke kat supervisor aku sorang nie..Nasib baik ler Appraisal/performance aku bukan die yang sign..Kesian kat storekeeper lain yang appraisal diorang supv giler tu sign...Memang ler dpat markah sikit..Ape punya orang la..Melayu sama melayu pun xboleh nak tolong..Tapi kalau die nak lebih jerk..

Rase nak pindah department pun ade..ape yang aku buat semua x kene..belum habis buat keje nie..dah suruh buat keje lain...yang lain suruh pending..pastu bile nak settlekan yang pending,Mula bagi arahan lain lak..Sengallllllllllll....

keje aku da smooth macam dlu..sejak die masuk kat department aku nie,keadaan da huru hara..da ramai orang komplen pasal die..Tapi die buat muka poyo jerk..Buat penat je komplen..adeh!!!

huh....Berikan aku kesabaran Ya Allah...

MOOD: SAKIT HATI

Thursday, January 24, 2013

SEGMEN KHAS : ISLAM ITU INDAH

Thursday, January 24, 2013
Assalamualaikum

Terlebih dahulu nak mengucapkan "SALAM MAULIDUR RASUL" buat semua umat islam kat dunia nie.
Iaitu hari kelahiran Rasullullah s.a.w.

Sempena hari nie ,Fizgraphic ade buat segmen..Nak join segmen beliau nie

Kalau nak ikutkan banyak jugak yang aku x berapa nak ingat soklan-soklan nie..Tapi alhamdulillah,dengan adenyer segmen-segmen nie boleh mengingatkan kite balik ape yang kite lupa tentang Islam yang indah nie.Thumbs Up to u Fizgraphic
Boleh refresh balik otak nie  sesambey menggoogle apa yang patut kite tau..
Oh!!! betapa kerdilnyer Hamba mu Ini...
Klik Banner nie kalau korang nak join

Nak jawab soklan nie satu persatu :-

1) Senaraikan Rukun islam
Jawapan :-
- Mengucap 2 kalimah Syahadah
-Menunaikan solat 5 waktu
-Berpuasa  di bulanRamadhan
-Membayar zakat
- Mengerjakan Haji danUmrah pada yang berkemampuan

2)Senaraikan Rukun Iman
 Jawapan:-
-Beriman Kepada Allah S.W.T
-Beriman Kepada malaikat
-Beriman Kepada Kitab-Kitab
-Beriman Kepada Rasul
-Beriman kepada Hari Kiamat
-Beriman Kepada Qada' dan Qadar

3) Bilakah Al-Quran Diturunkan
Jawapan:-
Al-Quran Diturunkan malam Isnin,Tanggal 17 Ramadhan (13 tahun sebelum hijrah)610M

4) Berapakah ayat dalam Al-Quran
Jawapan:-
Ayat al-Quran ada 6236 ayat

5) Berapakah Surah-Surah Dalam Al-Quran
Jawapan :-
Ada 114 Surah

6) Surah apakah yang paling teragung dalam Al-Quran
Jawapan :-
Surah Al-Fatihah


**Kalau ade yang silap sile beri teguran ye..
Tag Mereka

Tuesday, January 22, 2013