21
Assalamualaikum

Terbaca status tentang kenaikkan harga Minyak Ron 97 Dinaikkan sebanyak 5 sen..Adakah betul...
Kalau baca entry tentang kenaikkan harga minyak di blog Fuh.My , memang berita tu masih tidak pasti..
Boleh rujuk entry beliau disini >> Benarkah Harga Minyak Ron 97 Naik 5 Sen?

Aku harap apa yang dinyatakan tidaklah benar..Semua nak naik dalam satu masa,memang sangat sangat terasa... Mungkin sedikit sebanyak membebankan pengguna kan... Tapi siapalah kita untuk bersuara..

Disebabkan itu,bulan lepas aku dan en.Husband mencuba satu produk untuk penjimatan minyak kereta dan minyak motor.. Mula mula aku memang tak yakin sangat nak guna minyak nie.Tetapi bila En,husband bagitahu yang dia dah dapat jimatkan minyak dia ,so why not aku try kat kereta pulak kan..

Alhamdulillah..setakat nie dapatlah kami berjimat sedikit..Selalunya untuk seminggu aku tuang minyak dalam rm30..Tu pun tak sampai hari ahad dah kena tuang semula..Itu hanya untuk pergi dan balik kerja..Kalau kami gunakan kereta tu untuk berjalan-jalan atau pergi pasar...confirm dah kena tuang lagi...
La nie senyum je... 

Inilah Dia Save Oil 1 World
saudagar minyak
Sape pernah tengok benda nie sila angkat tangan...hehehe...

Kelebihan lain penjimat minyak nie adalah
  • Block Piston sentiasa Licin ini bagi membantu kerja naik Turun Piston Enjin Juga membantu kerja minyak Hitam
  • Valf Sentiasa bersih Dan Tertutup Dengan Rapat Angin Tidak akan Masuk di Bahagian Ini
  • Bateri akan tahan lebih lama dari jangka hayat nya

SUKATAN PENGGUNAAN: Kereta, MPV, SUV, Lori, Bas dan lain-lain. 
Penggunaan permulaan: 1 botol Save Oil 1 World  (20ml) untuk 1 tangki minyak berjumlah 50Lt petrol atau 25Lt diesel.
Penggunaan berikutnya : 1ml Save Oil : 5 Lt (RM10.00) petrol/diesel.
SUKATAN PENGGUNAAN : Motosikal dibawah 125 CC:
Penggunaan permulaan : 10 titik Save Oil 1 World /tangki penuh.
Penggunaan berikutnya : 3 - 4 titik Save Oil 1 World/tangki penuh.

kalau korang nak senang kira sukatan penggunaan ikut macam aku lah..
1liter bersamaan dengan 3 titik save oil.
kalau korang isi 15 liter >>15ltr x 3titik = 45 titik..

Setakat nie aku dan En.Husband berpuas hati menggunakannya..
Harga setakat nie adalah mampu milik..satu botol nie dijual dengan harga RM10...Tapi selalu aku beli satu kotak lebih menjimatkan..1 kotak nie ada 5 botol dengan harga RM39..Berbaloi lah rasanya..

alang-alang ada yang berminat boleh wassap aku eh.nanti aku cerita detail.... 0187719787..(ni entry yang aku tambah)..hahaha

Post a Comment

  1. promosi produk nie sis hehe..bagus juga nie blh try

    ReplyDelete
  2. alahaii naik lagi ke..tak pernah tahu pulak adasave oil tu..macam best je untuk try..leh jimat minyak ke tak tu kan

    ReplyDelete
  3. beli kat mana produk nie? berminat ler kalau ia menjimatkan....

    ReplyDelete
  4. Terangkanlah skit cara gunakannya.. :)
    Semoga murah rezeki...produk penjimatan minyak memang tinggi permintaannya.

    ReplyDelete
  5. @Sukma Haronakak kalau nak mencuba boleh wassap kita ea..

    ReplyDelete
  6. tuang sikit je ke? dalam berapa titik? camne benda tu boleh menjimatkan? eh banyak pulak tanya..hehe sori cuma nak tahu..

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum. Kesihatan yang baik bermula daripada makanan. Klik --> Vitamin Suci untuk info lanjut. Terima kasih.

    ReplyDelete
  8. kami pun de juga guna produk utk jimat minyak n cuci enjin sekali... mmg kete pun kena ada supplement juga skrg...

    ReplyDelete
  9. betol ke ni kak??
    zee tak pernah jumpa lagi ni..

    ReplyDelete
  10. Biar betul!! Boleh kakak tak tahu pulak. Tak pernah nampak pun ye juga...

    ReplyDelete
  11. Macam ok je. Nanti apa² saya whatsapp jika ada yang nak pakai. =)

    ZH Blogger

    ReplyDelete
  12. ok ke? bukan kereta akan perfomance down ke?

    ReplyDelete
  13. Macam menarik jer nih. Skang ni memang kena berjimat cermat.

    ReplyDelete
  14. Bagus juga tu utk penjimatan.. belum sempat bertenang ttg harga minyak naik, dah nak naik lagi...

    ReplyDelete
  15. bagus bagi sesiapa yg terpaksa berjimat ... promosi time org memerlukan . bisnes minded bagus nih .

    ReplyDelete
  16. mcm best jer.. kalau btl jimat minyak boleh try nie.. =D

    ReplyDelete
  17. wahhhhh menarik ni, boleh recommend kat abah...hewhew

    ReplyDelete
  18. Cikna pun pernah pakai ni gak, ok la.....;-)

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top