26
Assalamualaikum

Walaupun baru sahaja memulakan tahun baru 2014,ramai pasangan pengantin yang berkahwin.
Mungkin bagi mengelakkan keadaan banjir dan hujan tidak menentu pada bulan disember.

Selalunya di Johor,kebanyakkannya majlis perkahwinan diadakan pada hari Ahad..Tetapi pada tahun ini,Mereka membuat majlis pada hari sabtu pula..

Oleh kerana aku bekerja di hari sabtu,itupun nasib baik halfday.Dapatlah juga  menghadirkan diri ke majlis tu..Skemanya ayat aku nie kan...hehehe...macam buat karangan pulak.Selalunya kalau majlis hari sabtu,aku jarang nak attend...Tapi kalau berdekatan dengan rumah boleh la lagi...melainkan saudara mara terdekat..haruslah ambil cuti kan..Tapi kalau ada saudara mara atau jiran yang buat majlis jauh di lokasi tempat aku duduk,contohnya di Muar atau di batu pahat,Pukul berapa pulak nak pergi majlis tu..Yelah bukannya dekat kan..
eh...cantik kan purple nie...hehehe...sumber aku ambil dari google..patutlah cik akak suka purple kan...hehehe...jangan marah cik akak ea...

Entry dua tiga hari nie,memang entry tak puas hati sebenarnya..hahah.sebab tulah asyik cerita pasal cuti jerk.Tunggulah kalau dah dapat sesuaikan diri dengan hari cuti nie,barulah hilang entry tak puas hati nie..ye kan,...

So,hari nie tepat jam 12 dah nak terpacak dekat punch card...En.husband hantar hari nie sebab dia tengok wife dia tak berupaya nak bawak kereta...baru aku tau macam mana perasaan orang mengandung..hehehe...
En.husband dah excited nak sruh wife dia pakai baju ngandung walaupun perut tak berapa nak nampak lagi..hahaha...kelakar sungguh...


Post a Comment

  1. Assalamualaikum dan salam singgah di pagi sabtu KSD...

    ReplyDelete
  2. Hehe. Sabar sabar. Nanti terbiasa, okaylah :)

    ReplyDelete
  3. salam singgah.. tp sekarang di johor dah byak dah majlis ari sabtu kan.. tu yang dekat memang sempat lagi sebab alise pon sabtu halfday jugak..

    ReplyDelete
  4. selamat berhujung minggu yer kak. relax yer kak. jgn stress2,

    ReplyDelete
  5. selamat bekerja kak.. wah, lepas ni boleh bercuti.. tapi esok kena kerja juga kan?

    ReplyDelete
  6. tu laa. ramai memer johor kawin sbtu. kite kat selangor plak kje. mmg nak kne cuti tiap sabtu la jwb nye =) huhu

    ReplyDelete
  7. Cuti ini betol2 mnganggu lah kan .Hmm xpe lama2 nt terbiasa lah ye kak :)

    ReplyDelete
  8. oh... sebenarnya nak cerita pasal fasa penyesuaian diri dengan cuti baru ya... good luck dear... heheheh

    ReplyDelete
  9. haha kelakar lah husband akak ni tak sabar nak tunggu akak pakai baju mengandung ek hehe :)

    ReplyDelete
  10. selamat menyesuaikn diri dengan hari cuti baru

    ReplyDelete
  11. Slmt berhujing minggu aida..semua pun kawen2 ni..best2..hehe

    ReplyDelete
  12. wahh.. sweetnyer en.somi awk..hihih..cmna la rupa awk bile pakai bju ngndung nnti..msti lg sweet kan?

    ReplyDelete
  13. Suasana hujung minggu yang cukup berbeza di Johor...lama2 nanti biasalah...

    ReplyDelete
  14. Tahniah dari kami sekeluarga , tak sabar menanti kehadiran org baru dlm keluarga Aida...sy faham perasaan suami memang teruja , nampak gaun labuh/baju mengandung mesti nak belikan je..kan.

    ReplyDelete
  15. Eyqa dulu masa pindah kat tganu pun susah nak sesuaikan diri dengan cuti hari jumaat. Rasa cam pelik jew. Tapi yg pasti bila sekolah hari ahad dah tak boleh nak tengok citer best2. Whuaaaaa

    ReplyDelete
  16. tahniah, semoga anda dan kandungan selamay dan sentiasa diberkati...

    biasa la tu..

    Mcm ME dulu, dah biasa cuti hari weekdays, bila tukar kerja kena cuti weekend, mmg mcm strange giler... orang lain ahad pukul 10 atau 11 baru nak bgun,

    tapi ME pukul 7 da terjaga..

    ReplyDelete
  17. comel...ada juga encik suami yg macam tu.. tahniah kak.

    ReplyDelete
  18. Sabar.. sementara nak biasa ja.. farah dh biasa sbb kedah cuti jumaat sabtu jugak.. lama2 ok la tue.. =D

    ReplyDelete
  19. eh.. dah mengandung ea.. tahniah.. jage diri n bby elok2 yer..

    biasalah lau preggy awal2 ni cepat letih dan mengantuk.. hehe

    ReplyDelete
  20. selamat bercuti pada jumaat dan sabtu buat orang johor... hehehhee...

    ReplyDelete
  21. Itulah..semalam kat kg jalan jalan bandar hari ahad pun janggal sebab ada yang bukak ada yang tutup.

    ReplyDelete
  22. suami mn yg tak xcited kak nk dpt baby.. seronoknye la..

    ReplyDelete
  23. hehehe...sally kalau tak g wedding, kena psycho dgn ibu..hahaha

    ReplyDelete
  24. keliru kejap bila cuti bertukar hari kan...

    ReplyDelete
  25. kalau bertukar hari ni susah sikit nak biasakan, kan kak, tapi lama2 insyaAllah ok :)

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top