49

Assalamualaikum

Disebabkan kelupaan petang tadi, aku hampir sahaja makan panadol.Mungkin dah terbiasa bila sakit kepala panadol selalu jadi teman.

Memang orang kata, pengambilan panadol sangat sangatlah tak bagus..aku memang ada migrain sejak belajar lagi...so panadol dengan aku memang tak boleh nak dipisahkan.
Selepas kahwin dengan en.husband, dia memang tak amalkan makan panadol ni.Selalu dibuatkan air limau suam untuk aku..Aku ni bila sakit memanglah manja sikit..hehehe..

Selalunya en.husband akan urut di satu tempat yang aku rasakan memang takde kena mengena dengan sakit kepala aku...jenuh gak dok fighting dengan dia..Tapi satu je yang aku maklum, tentang urutan, tak semestinya bila kita sakit kepala, kita perlu urut kepala..of course kena cari urat yang menyebabkan kita sakit di bahagian tertentu..
Contohnya yang selalu en.husband buat bila isteri dia ni sakit kepala adalah urut bahagian atas bahu hingga ke hujung lengan serta bahagian dada..
Bila kena di tempat tertentu yang aku rasakan sakit, baru dia akan urut di tempat tu sehingga aku lega...tapi memang betul...lepas tu akan terasa lega..cuma wife dia je yang ego..hehehe..tak percaya..

Bila berbadan dua nie of courselah dilarang sama sekali untuk mengambil panadol kan,,
Apa yang harus aku buat????
Just letak minyak kapak di sekeliling kepala dan rehatkan badan..tu jelah.
Rasanya nak merehatkan badan sikit...

Post a Comment

  1. Syafakillah,smoga Allah mmberi kesembuhan.. In Shaa Allah

    ReplyDelete
  2. setuju tu ubat panadol adalah dilarang sama sekali untuk ibu mengandung.....kalau boleh dielakkan...take care dear.....

    ReplyDelete
  3. Time kiera mengandung dulu , ada juga pening kepala. Lupalah apa yang ibu kiera bagi petua dulu. hehe , cer try google, mana tahu ada petua2 tu . Salam Maulidur Rasul yaa sis :)

    ReplyDelete
  4. sian sis..moga segera sembuh..ujian tu..

    ReplyDelete
  5. Akak, banyakkan rehat ya. Cuba alternatif lain la kak kalau kena migrain. saya letak ais kat kepala nak bagi reda migraine tu

    ReplyDelete
  6. Semoga cepat sembuh..rehat secukupnya..

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. air limau suam boleh hilangkan pening ke kak..baru tahu pasal nih..semoga cepat sembuh ye kak :)

    ReplyDelete
  9. Semoga cepat sembuh... aamiin..

    ReplyDelete
  10. banyakkan berehat ye kak. Amik panadol memang tak digalakkan. Minum air masak secukupnya dan kurangkan stress :)

    ReplyDelete
  11. En hubby yg pandai mencari titik dimana kesakitan boleh dilegakan dah terbaik tu. Kakak puji cara dia tu. Kalau dgn cara urut boleh baik/melegakan pada kakak pun tak payahlah makan panadol walau tak pregnant.

    ReplyDelete
  12. kita pun dah terbiasa ni mkn panadol bila sakit kepala dtg

    ReplyDelete
  13. sy x suke panadol... mcm x mujarab je...

    ReplyDelete
  14. Actually boleh makan panadol, cuma jangan berlebihan dan minum air yang banyak..Masa mengandung hari tu, akak ada demam teruk jugak, Dr bagi je makan macam biasa. Tapi kalau demam sikit je, lebih baik tak payah makan kan?

    ReplyDelete
  15. Jaga kesihatan dan pemakanan. Pastikan rehat dan tidur cukup. Jgn stress ye...Insyaallah, xdelah sakit kepala.

    ReplyDelete
  16. hmm saya kalau demam pakai baju tebal2..tapi adik nurse, dia tak bagi pakai sbb katanya panas badan tak keluar

    ReplyDelete
  17. migrain ni memang penyakit semenjak azali lagi farah ada, kalau ada sampai muntah2 sekali kak eda...

    ReplyDelete
  18. ait tetibe boleh terlupakan..slalu sgt mcm tuh tau

    ReplyDelete
  19. Manja sikit ke manja banyak? hehehe. Apa pun cepat² la sembuh ok. =)

    ZH Blogger

    ReplyDelete
  20. jangan sesekali amek panadol time preggy ni kan..tu lah kan kak kena jaga kesihatan bebetul masa preggy..dan suami perlu sangat mainkan peranan.

    ReplyDelete
  21. Tahniah Sis..pregnant, dah berapa bulan? Kalau jumpa petua boleh hilangkan pening tu, nanti kongsilah dengan akak ye..akak ni teruk betul peningnya/mabuk mengandungkan anak no.3 ni..kalau petang aje mesti pening & muntah sampai tak tahu nak buat apa dah...makan ubat pun tak mahu hilang juga peningnya.

    ReplyDelete
  22. dah terbiasa mkn panadol tu.. skrg kne stop la risau nnt effect kat baby..

    ReplyDelete
  23. Kalau sakit kepala time prnant ni tido sekejap.Slps tu mst lega. Jgn amik ubat pape tkt effect nt

    ReplyDelete
  24. siannye..hope akak cepat sembuh
    aah letak myk kapak leh surutkan sakit kepala
    menabung sini-hsbc

    ReplyDelete
  25. EH2X MACAM cheery pulak..pun sama panadol ngan cheery umpama teman akrab..kihkih

    ReplyDelete
  26. Kalau sakit kepala yg tak tahan sgt baru Muz makan panadol. Ada org ckp panadl bkn hilangkan kesakitan, cuma dia bagi kita lupa pada kesakitan, tak tau la betoi atau dak fahaman tu

    ReplyDelete
  27. Cuba makan fish oil capsule (omega 3). Fish oil ni tolong lancarkan peredaran darah. Asal sy migrain mesti makan tu sebab cepat lega.

    ReplyDelete
  28. mun memang xsuka panadol..hahaha...

    ReplyDelete
  29. Assalamualaikum.. Zam singgah ke mari dari Segmen Jom Naikkan Trafik Mak Dara sebelum ni.. Sorry lambat buat kunjungan balas. Jemput ke blog Zam ya

    ReplyDelete
  30. apapun jaga diri & get well soon yer !

    ReplyDelete
  31. kalau dah tak larat telan je panadol...

    ReplyDelete

  32. Silahkan singgah di WEB kita kakak :-)
    buat anak-anak kakak yang mau belajar

    https://play.google.com/store/apps/developer?id=Kastari+Sentra+Media.+PT

    ReplyDelete
  33. Salam Jummat Aida.&.Jaga diri Ya!!!

    ReplyDelete
  34. Assalamualaikum. Atasi pelbagai masalah kesihatan dengan memilih vitamin yang diyakini halal, selamat dan mudah diserap oleh badan. Klik --> Vitamin Suci untuk info lanjut. Terima kasih.

    ReplyDelete
  35. semoga kak ida cepat sembuh.. jaga diri elok-elok ya..

    ReplyDelete
  36. Boleh amik.tpi dgn.nasihat doktor... Moga cepat smbuh...

    ReplyDelete
  37. aslm.. hi kak, semog cpt sembuh yer...

    ReplyDelete
  38. huh.. elakkan lea mkn panadol.. takut effect baby kan yunk..

    ReplyDelete
  39. moga cepat sembuh yer.jaga baby baik baik tau

    ReplyDelete
  40. Ibu pregnant memg x digalakkan mkn panadol...kalo boleh xpyh mkn lgsg sbb panadol memg xelok diamalkan...semoga cepat smbuh...
    Tahniah dah pregnant...Take care ye..

    ReplyDelete
  41. Ibu pregnant memg x digalakkan mkn panadol...kalo boleh xpyh mkn lgsg sbb panadol memg xelok diamalkan...semoga cepat smbuh...
    Tahniah dah pregnant...Take care ye..

    ReplyDelete
  42. akak..klu eca xbaca blog shiela, eca xthu akk pregnant skrg tau....lembab tul eca ne, byk ketinggalan...

    jaga kesihatan, amalkan sunnah ya kak...insyaallah semuanya akan jadi selamat.

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top