35
Assalamualaikum

Salam Jumaat semua...Rasa janggal pulak hari nie En.Husband tak bekerja...Selalunya dok iron kan baju dia, la nie,iron baju sendiri je...(hehehe...tu pun kalau rajin) ..

Nak biasakan diri dengan situasi sekarang nie,agak susah sikit la... Susahnya bila nak balik ke kampung...tak taulah macam mana... Aku dah confirm sabtu bekerja setengah hari.. Macam mana nak balik kampung kalau dah setengah hari je... Ahad En.Husband dah mula bekerja.. Entahlah...Kecewa tu memang kecewa,tapi nak buat macam mana kan...Kita nie takde hak nak bersuara.. Ikutkan jelah..Company nie pun bukan nk ikut  goverment... Alasan nak ikut singapore punya cuti... Yelah diorang confirm la anak beranak kerja swasta...apa nak kesah sangat kan..

Kalau masih single mingle takpelah jugak... Bagi yang dah kahwin dan berkeluarga...macam mana lah pulak...emmm....susah la nak cakap...

Layankan aje lah.. Hidup mesti diteruskan jugak walaupun payah.. 

Oklah korang...yang bekerja selamat bekerja...yang tidak bekerja hari nie,Jangan lupa menunaikan solat jumaat ye... 


Post a Comment

  1. memang janggal gile lah, mama bangun pagi hari ini bajet nak kejut anak sekolah.. sekali cuti daaaa.... hihi

    ReplyDelete
  2. Macam payah je nak balik kampung kak. Apa pun, selamat bekerja ya kak

    ReplyDelete
  3. Sronok la kalau cuti, saya kerja, slamat tahun baru yer...

    ReplyDelete
  4. Susah jugak yaa. Moga ada hikmahnya akak :)

    ReplyDelete
  5. heheh..
    mula2 mmg x biasa ler..
    tunggu sbulan dua nnti rasanyer boleh dh nk urus masa :)

    ReplyDelete
  6. Kena amik masa untuk sesuaikan diri

    ReplyDelete
  7. selamat bekerja yea...sabar jer ler karenah majikan begitu....akak keje....

    ReplyDelete
  8. mg dapat biasakan diri nnt..nampak cam waktu bersama tu..sikit sangat kan...

    ReplyDelete
  9. dah mcm cuti bergilir-gilir la nie.. terpikir jugak np tak selaraskan semua cuti hari minggu yer kat johor.. Fiza ingatkan semua akan cuti pd Jumaat dan sabtu..

    ReplyDelete
  10. Agak leceh jugk sbnrnye cuti cm ni ye.hmm pape pon sabar ye cik diary :) salam jumaat

    ReplyDelete
  11. Agak leceh jugk sbnrnye cuti cm ni ye.hmm pape pon sabar ye cik diary :) salam jumaat

    ReplyDelete
  12. ingat ke hari sabtu cuti.. sabar je la kak.. selamat bercuti di jumaat minggu pertama tahun 2014..

    ReplyDelete
  13. susah juga tu kak cuti tak sama..
    nak berjalan payah la sikit pasni..

    ReplyDelete
  14. kene adjust dgn jadual baru ni... sabar je la... aturan rezki kita camtu

    ReplyDelete
  15. mmg susah kalau dh xsama cuti.. penah lalui..

    ReplyDelete
  16. klo nak senang kerja jer sendiri hehe tp2 hari enjoy

    ReplyDelete
  17. Banyak2 bersabar yer.. hidup ttp kena diteruskan.. kita nie as pekerja kena ikut jer la demi nak cari rezeki yg halal kan..

    ReplyDelete
  18. Takpe2 slow-slow ye kak, jom kita reset minda dan fikir positif selalu macam kata prof muhaya hehe

    ReplyDelete
  19. emm...ntah apa2...sgt menguji kesabaran

    ReplyDelete
  20. alah bisa tegal biasa,, lama-lama ok la tu :D

    ReplyDelete
  21. Tolong baca and promo cerita sy boleh tak? Ni link dia :
    http://www.wattpad.com/32135817-they-are-my-brothers

    ReplyDelete
  22. wah best la cuti..:) slamat brcuti

    ReplyDelete
  23. ayak memang susah macam ni. D:

    ReplyDelete
  24. krisis perbezan cuti..
    smoga segala urusan dipermudahkan-Nya...

    ReplyDelete
  25. kan lebih bagus selaraskan je...lebih mudah kan.

    ReplyDelete
  26. mula2 mungkin susah sikit nk sesuaikn sbb dah biasa mcm dulu kn

    tapi lama2 nanti automatik dah jadi rutin dgn perubahan yg berlaku.

    ReplyDelete
  27. Ambil masa jugalahkan utk adapt.selamat tahun baru 2014 ye

    ReplyDelete
  28. Dulu sblm saya berhijrah keluar dari Johor mmg cuti jumaat & sabtu.. klu ke Johor balik mungkin tak rasa janggal kot.. cuma feeling nostalgia je.. :D

    ReplyDelete
  29. Lelama nanti terbiasa la tu... betul tu, kita takde hak nak bersuara kan... kalo bersuara sikit kan, kata nak guling kerajaan pulak.. kekekee...

    ReplyDelete
  30. hmmm sabar jela dulu ye kak, insyaAllah ada jalan penyelesaian tu nanti...

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top