28
Assalamualaikum

Kisah Hujan pagi nie... Keluar dari rumah tepat pukul 7.05 minit..Tiba tempat yang memang setiap hari jammed,hari nie makin bertambah jammed..Biasalah kalau jammed yang teruk,confirmlah sebab hujan..
Ye...Hujan...Dari malam tadi Hujan sehingga ke pagi ni,masih tidak berhenti.. Macam manalah ye tempat yang selalu kena banjir... Sekarang nie banjir tak.. Harap banjir nie ,banjir yang last lah untuk mereka..Kesian mereka kan.. 

Selalunya bila hujan tak berhenti,walaupun taklah selebat mana,air sungai pun akab naik... Air di longkang dan parit jugak akan naik.. Bagi mengelakkan berlakunya banjir kilat,Longkang dan parit nie tak boleh la tersumbat..Kadang kadang sebab itulah berlakunya banjir kilat kan.. wallahualam..

sumber google

Harap hujan berhenti lah nanti... Bila dah meredah jammed tadi,kaki pun dah rasa sakit sebab asik tekan brek dan clutch(haha...tak tau betul ke tak ayat aku nie)..Rasa dah macam nak tegang je dekat betis nie..Cepat cepat sapu minyak gamat...Takut kena simpul biawak..adoyai...sakit tu.

klah...dah boleh start sambung kerja... Dah settle boleh la blogwalking. Kerja yang wajib dilakukan adalah membuat report...




Post a Comment

  1. Assalamualaikum dan salam singgah pagi isnin...hujan Rahmat di awal pagi...sini pun hujan awal subuh tadi..

    ReplyDelete
  2. Memang kalau hujan akan jammed.Maybe tu lah sebabnya air naik kalau peraliran air longkang atau satu satu tempat tu tak dibuat dengan betul atau tersumbat.apa pun kalau urat dan tegang tu sapu ubat.kena simpul biawak memang sakit woo lagi lagi akak preggy kan.take care ye

    ReplyDelete
  3. normal dah.. bila jam hujan.. jadi standby makanan dlm kete... hehe

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum kak ida. simpul biawak? sheila pun selalu kena tapi sejak kawin ni rasanya 2 kali terkena balik. harap2 hujan ni tak membawa ke banjir kan.. in shaa Allah..

    ReplyDelete
  5. nk meredah hujan time jammed pulak..aduyai..

    ReplyDelete
  6. kerana hujan,, tren pun akan bergerak perlahan.. maybe takut tergelincir kot..

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum ida....betul tu kat sini hujan dr semlm...kalau pagi pergi kerja mesti jemmed jln...:)

    ReplyDelete
  8. kalau ujan mmg jem.. masing2 drive slow..

    ReplyDelete
  9. salam sis baru brkesempatan singgah cne..selamat brtugas

    ReplyDelete
  10. ye la kak, kenit check rainfall tuk johor pun agak lebat jugaK ni. Konfim jem la jalan bila hujan lebat ni.

    ReplyDelete
  11. selamat bekerja...sakit tu kene simpul biawak...semoga tabah dan banyakkan bersabar ye...

    ReplyDelete
  12. Alhamdulillah...tempat KY dah reda, takut bila fikirkan hujan..fobia hehe

    ReplyDelete
  13. Pg tadi hujan tapi tak jammed..alhamdulilah..

    ReplyDelete
  14. Melaka je xhujan.Panas plk rsa heheh

    ReplyDelete
  15. Hujan sedap tido ni..klu duk bwk keta pastu jem..mesti boring..huhu

    ReplyDelete
  16. Hujan pagi kdg kala membuatkan mata mengantuk sepanjang hari.. :D

    ReplyDelete
  17. tiba-tiba malam ini kat tempat aiza pun hujan kak..

    ReplyDelete
  18. jem dan hujan berpisah tiada...

    ReplyDelete
  19. time hujan nie sejuk jer.....tapi baji tak kering ler pulak....

    ReplyDelete
  20. hujan rahmat dari Allah...

    menabung kat sini....

    ReplyDelete
  21. cuaca tak menentu sekarang ni...harap semuanya ok2 je...

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top