30

Assalamualaikum

Bila dekat kampung nie, macam macam benda yang aku nak makan.
Siapa suka makan cendol..?????

Yang pastinya sesiapa yang duduk ingin merasa makan cendol yang sedap, bila singgah ke kota tinggi, bolehla singgah di simpang Sungai Mas.Nak cari kedai ni bukan susah sebab ianya terletak betul betul di Jalan Besar.

Kalau korang ke Desaru, boleh la singgah ea...

Specialnya kat aini ada cendol pulut hitam, kacang, cendol special.Hargabsetiap cendol tu rm1.70 je, kecuali cendol special.Ada lagi yang specialnya iaitu laksa johor...

Setiap hari memang ramai orang kat kedai ni, Kalau yang tak bernasib baik, pergi lambat sikit, cendol sure habis...hehe..

Jom jamu selera.

Post a Comment

  1. wah sedap tu..pcl suka cendol biasa, no pulut2.. org kite punya ke?

    p/s , kalau kat banting ni kebanyakannya mamak yg jual..

    ReplyDelete
  2. sedpanyee cendolll..gulpp!

    http://www.norainyusoff.com/2014/01/homestay-kg-beng-masih-mengekalkan.html

    ReplyDelete
  3. dah lama tak pekena cendol.....sedap tu...

    ReplyDelete
  4. saya memang gila cendol...nak bawa awakjoin GA saya ne dear
    http://hunyieda.blogspot.com/2014/01/giveaway-santai-hunyeda.html

    ReplyDelete
  5. Kalau kat area asam jawa kuala sel cendol bakar yg top. Sedap tuu..

    ReplyDelete
  6. Akak...sorry lama saya tak singgah sini. Akak jarang update ke?

    hihi...saya tak makan cendol tapi ada sekali tu minum juga sebab dah haus sangat dan cendol je yg ada time tu..boleh tahan jugalah rasanya

    ReplyDelete
  7. Assalammualaikum..kisahsidairy,

    wahh.. cendol nie.. pekena sedap gak.. pehhh..

    mselim3

    ReplyDelete
  8. Kalau kat Taiping pun ada gak cendol yang sedap , tak silap dipanggil "Cendol Bismillah"

    ReplyDelete
  9. Bestnya. Dah la murah. Nanti sampai Johor Tiey try cari kedai ni eak.

    ReplyDelete
  10. Mmp lihat tnpa perasaan...
    Mood: berpntg...

    ReplyDelete
  11. aaaaaaaa! cendoiiiiii! hahaha my peberet :D

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum kak ida! ehh duk kat area Sungai Mas ke? abang ipar sheila dok kat Felda Sungai Mas.. sheila selalu balik sana, tapi tak pernah lagi singgah cendol tepi jalan ni, ritu suami nak berhenti tapi tak sempat. heeeeeeeee

    ReplyDelete
  13. Suka cendol pulut, cendol jagung pun suka juga, cendol tapai pun.. errrr... semua jenis la.. hehee

    ReplyDelete
  14. ouchhhh...sedapnyaaaaaaaaaaaaaaaa.....

    ReplyDelete
  15. favourite ni kak..sedapnya makan cendol.terasa kesedapannya!

    ReplyDelete
  16. sangat mantop ooo cendol kampung oooo

    ReplyDelete
  17. Dah lama tak pekena cendol.

    ReplyDelete
  18. sedapnya....dah lama x makan cendol macam ni...

    ReplyDelete
  19. teringt cendol my MIL huhuhu.... Nowadays dh x larat buat homemade cendol.

    ReplyDelete
  20. kalau ada cendol sure ada ABC kan.. mkn time panas2 mmg terbaik..

    ReplyDelete
  21. bru 3 hari lepas isteri nak mkn cendol..blh try pgi ni..tpi pkol brpe bukak and hari ap dorg meniaga?

    ReplyDelete
  22. Cendol & rojak mmg sedap.. takkan menolak.. best :)

    ReplyDelete
  23. wah lamanya tak makan cendol, rasa teringin lpas tengok sis mkn ni.sedapnya klau mkn sejuk-2, letak ais skit..

    ReplyDelete
  24. Emm murah lagi tu..kat sini tak sedap mana..dah la mahal..emmm

    ReplyDelete
  25. Sedapnye cendol..suka cendol kalau pekat..kadang2 tu makan.cair jek..

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top