30
Assalamualaikum

Entry nie kira macam entry tak puas hati jugaklah...hehehhe..Maaf terasa.

Pernah tak korang publish entry korang lebih dari 10 kali dalam satu masa..

Contohnya macam nie..

Blogger nie  publih entry2 nya dalam satu masa..tersusun cantik je satu page .

Taklah semua blogger macam tu.ada lah 2-3 blogger yang buat perkara yang sama..
Tapi bagi korang berbaloi tak kalau publish entry dalam satu masa banyak macam ni.Bagi aku cara tu salah.Dan boleh menimbulkan masalah bagi orang lain sebab terpaksa clearkan beribu2 emel notification dalam satu hari..Yelah..bayangkan kalau blogger tu Follow 5 atau 6 k..dan orang yang mereka follow tu setiap seorang akan buat perkara yang sama..Bayangkan juga betapa banyak nak kena delete.
Bila dah macam nie,aku terpaksa delete je semua ..lagi puas hati.kalau takat 3-4 entry tu takpelah...Ni dah satu page nama yang sama...adohaiii...

Taktik macam nie tak berkesan untuk orang selalu terjah dan komen di blog kita.Betul tak?
Cukuplah satu entry itu dipublish dan 2-3 jam berikut boleh la publish lagi entry tu..lagipun sekarang nie terlalu banyak group komuniti blogger yang kita Join..Biarlah satu untuk satu group tu..Next dalam 2-3 jam barulah korang publish lagi..Taklah orang bosan nak terjah blog kita

Bila korang buat taktik yang salah,for sure orang akan menyampah dan delete je entry korang tu..Pernah ke korang buat macam aku ni..Kalau tak pernah confirm la aku yang bermasalah..hoho..

Janganlah ada yang kecik hati dengan entry aku ni..Anggap je ni adalah tips yang aku bagi kat korang...Tips la sangat..

Dahlah..taknak mengarut sangat..Tak taulah korang faham ke tidak apa yang aku cuba sampaikan nie..



Post a Comment

  1. Assalamualaikum kak ida. heheee sheila biasanya buat schedule post kalau terbanyak idea buat entri. hehee. dah 6 bulan buat schedule post, tapi kalau ternampak 2 post naik 1 hari maknanya sheila update entri on that day, pastu sengaja publish. hiewhiew. harap2 orang tak menyampah singgah blog sheila. heheee ~~~

    ReplyDelete
  2. banyaknya entri yang dia post dalam masa sehari..

    ReplyDelete
  3. @Mizz Aiza (Dunia Kecil)bukan dalam masa satu hari aiza..tapi dalam beberapa minit sahaja..

    ReplyDelete
  4. amboinya banyak...berpada-padalah ye pun..pening melihatnya

    ReplyDelete
  5. ish3...ni kalau pun dapat dari blog yg saya minat/follow..memang akan timbul rasa meluat..hihi. contoh kes saya pulak, saya minat tulisan seorang rakan blogger ni.. tapi bila satu-satu masa banyak sangat entry yang dia publish..sampai tak terkejar nak membaca..terus tertinggal dan terabai entri2 yang lain. kita bukannya ada masa sangat nak belek semua..hmm

    ReplyDelete
  6. Mak aiih banyak entri.....selalu post 1 atau 2 entri sehari jak...:D

    ReplyDelete
  7. banyak betol idea nk menulis banyak2.. saya pun sehari 1 entri je.. kadang2 je 2 entri.. hahaha

    ReplyDelete
  8. alahai byknya idea dia, copy paste jer kot..

    ReplyDelete
  9. wahh byknya dea org tu terbitkan entri samapi 10 sehari..hebat tu kan sis..kita palung byk pun 2 tak termasuk ga

    ReplyDelete
  10. Kalau Muz tak da masa hadap laptop, mmg banyak entry yg autopublish... Tapi majoriti copy paste and kredit, juga cerita2 sensasi. Bab, notification plk, Muz mmg dah setting dkt privasi tak mau notification drpd sebarang urusan dlm google plus melainkan yg penting saja...

    ReplyDelete
  11. biasalah macam-macam ragam nak promote blog sekarang ni.

    ReplyDelete
  12. tak mamapu buat macam ni sis..idea selalu lari kemana↓3 jer..senang buat entri berjadual senang...jika hari ni dah publish 2 atau 3 simpan dulu entri lain dan publish bila tiada ilham datang menerjah..

    ReplyDelete
  13. wah... rajinnya blogger tu... ktepun tak mampu nak taip banyak banyak gitu :)

    ReplyDelete
  14. Betul tu.. bila bnyk2 dlm satu masa.. tak larat jadinya nak membaca.. last2 semua entri malas terus nak baca huhu.. :D

    ReplyDelete
  15. mak oih...banyaknyer..betul jugak tu asik blog y sama je..ada jugak y x baca..huhu

    ReplyDelete
  16. yeaahh setuu..kite da lame xupdate..or publish..no mood =_=

    ReplyDelete
  17. pendapat ain, terlampau banyak entri dalam sehari akan mengurangkan kualiti penulisan seorang blogger. lain la kalau blogger tu banyak idea dlm masa sehari sampai 10 perkara nak cerita.hihi

    ReplyDelete
  18. sehari satu je kak..jarang2 ada la 2 post..hehehe..idea kering

    ReplyDelete
  19. kalau banyak sangat, org bosan bosan pulak nanti kan..

    ReplyDelete
  20. macam akak plak memang gap kan setiap satu entry selang 2 jam atau paling cepat pun 1 jam..kadang2 terus terpublish selang setengah jam..harap2 xde yang bosan masuk blog akak...hehehehe

    ReplyDelete
  21. Assalamualaikum KSD...banyaknya entri dia pos...kadang kalau terlebih banyak pos entri...pening nak baca yang mana satu...hehe...Diana paling 1 atau 2 jer entri jer dalam 1 hari..kadang lgi 1 pun tak ada entri...hehe..

    ReplyDelete
  22. kalau mood rajin/x busy ade la entry untuk sehari.. paling win pon 2 entry jek..

    ReplyDelete
  23. tak mampu nak buat banyak.. satu hari satu pun dah cukup bg Fiza.. belum nk BW lagi.. penat..

    ReplyDelete
  24. Haha... Kdg2 buat juga sbb bls dendam.x dpt nk dok ngdap blog lama2...

    ReplyDelete
  25. Haha... Kdg2 buat juga sbb bls dendam.x dpt nk dok ngdap blog lama2...

    ReplyDelete
  26. huhu..toi gk tu..xmpu jie nk publish byk dlm sehari..

    ReplyDelete
  27. ohh...baru tahu/...beringat next time ler...

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top