31
Assalamualaikum

Morning Semua..Semangat sikit pepagi isnin ni.Moga takdelah Blues Monday sangat kan..

Oh ya..Mesti kroang dah dapat duit BR1M tu kan...Ada ke yang tak dapat..Emmm..kena check la kenapa korang tak layak dapat kan?
Siapa yang tahun lepas dapat,sure tahun nie dapat lebih kan..Baru tahun nie aku dapat.Yelah..pendapatan isi rumah melebihi 3k tak layak dapat..baru tahun nie la kerajaan longgarkan sedikit kelayakkan untuk dapat BR1M nie .

Apa korang buat dengan duit tu...Yelah takat rm650 bagi orang orang biasa nie,sekejap je boleh habis..Tapi kalau yang fakir miskin,aku pasti mereka mesti suka dan bersyukur.Mungkin diorang boleh menjadi orang yang cermat dari kita..Tapi orang dah nak bagikan..ambil je lah..hehehe

Korang nak tau apa yang kami buat bila dapat duit tu..Alhamdulillah syukur,Di saat kami dalam kesesakkan duit,Allah bagi pertolongan kat kami..Kalau tak mana nak cekau duit tengah-tengah bulan nie.

Duit tu kami gunakan untuk membayar kerosakkan kereta kami..Kereta rosak?? Aku ada cerita kat korang masa hari sabtu tu ari..Korang boleh baca kat sini.http://www.kisahsidairy.com/2014/02/apa-yang-terjadi.html

Tapi yang sedihnya kerosakkan kereta itu disebabkan kelalaian kami..Rupanya bateri kereta dah habis..Disebabkan Kami menggunakan jenis bateri kering,bila dah bateri tu tamat tempohnya,Jadilah kejadian seperti itu..Sebelum dapat tau Kerosakkan kereta tu dari bengkel,kami memang tak boleh nak tido nyenyak..Dok fikir-fikir takutkan kena turun enjin,mau beribu jugak..

Tapi alhamdulillah,Allah bagi peringatan kat kami..Insyallah lepas nie nak kena reminder bila tamat tarikh bateri tu..En. husband,tolong berjaga-jaga ye...hehehhe...


Dah tak boleh nak cerita panjang..Ngantuk sesangat pepagi nie,sabtu kepenatan berjalan ke pesta layang-layang.Ahad pula,sibuk mengemas rumah..

Post a Comment

  1. salam Isnin Ida...
    akak belum dapat BR1M lagi.....

    ReplyDelete
  2. salam Isnin Ida...
    akak belum dapat BR1M lagi.....

    ReplyDelete
  3. salam Isnin Ida...
    akak belum dapat BR1M lagi.....

    ReplyDelete
  4. salam Isnin Ida...
    akak belum dapat BR1M lagi.....

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum dan salam singgah pagi Isnin KSD...selamat menerima BR1M...setiap apa yang terjadi kepada kita adalah untuk memperingati agar kita tidak mudah lalai dengan nikmat dunia..

    ReplyDelete
  6. bersyukurlah pd sesiapa yg dpt bantuan BR1M.. guna sebaik2nya.. jgn boros beli benda yg x berfaedah... RM650 pd sy byk tu.. bukan rezeki sy tahun ni untuk BR1M.. :)

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum kak ida, alhamdullilah. sabtu pagi tu sheila dah terima. beli barang keperluan untuk baby je. yang balance tu sheila jadikan simpanan pertama untuk baby.. in shaa Allah (",)

    ReplyDelete
  8. Bersyukurlah kpd sesiapa pun yg dpt BRIM tu.. mudah2an dpt meringankan bebanan saraan hidup sediaada.. :)

    ReplyDelete
  9. rezeki lah tu .. gunakan sebaik mungkin yer !

    ReplyDelete
  10. kita simpan utk emergency ehehe..klik2 cne sharp & popular

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah rezeki.. aiza dah keluarkan habis hari sabtu haritu buat tambahan bayar bulanan kereta.. adik aiza bujang juga belum terima lagi BR1M tu..

    ReplyDelete
  12. alhamdulillah, dapat juga meringankan sedikit bebanan. pasti semua penerima menggunakan untuk tujuan yang penting..kan.. bagi yg ada kepentinganlah.. :)

    ReplyDelete
  13. akak belum dapat lagi...:(
    tengah tunggu leer ni hehe..

    ReplyDelete
  14. jemput join meriahkan segmen saya.... :)

    http://suanazhar.blogspot.com/2014/02/segmen-rezeki-siapa-by-suana.html

    ReplyDelete
  15. Ok lah tu.boleh guna utk upah rosak keta hari tu......
    X pernah dpt br1m sbb mmg x layak....hehe

    ReplyDelete
  16. tahniah kepada yg berjaya dapat BR1M 2014, gunakan la dengan sebaik mungkin.ok.. :-)

    ReplyDelete
  17. bestbya dapat br1m..
    zee tengok jer la orang dapat..

    ReplyDelete
  18. belum guna.
    biar je la ia lepak dalam bank. Kalau keluarkan, nak saja dihabiskan. Hehe~

    ReplyDelete
  19. Alhamdulillah. Dah selamat beli barang2 dapur smalam.

    ReplyDelete
  20. Nek Ma punya dah beli baju Ash...ekekekeke...

    ReplyDelete
  21. urmm.. takde rezeki.. tumpang gembira dgn kawan2 :D

    ReplyDelete
  22. Pergi bank hari ni beratur lagi orang dari pagi sampai petang.ruginye ain tak apply hari tu

    ReplyDelete
  23. rezeki akak.. member2 pun ramai yg dpt.. saya tak dpt.. >_<

    ReplyDelete
  24. alhamdulillah rezeki dpt BRIM... moga digunakan dengan manfaat... jeles sbb ai tak dpt.. huhuh

    ReplyDelete
  25. Tahniah dan syukur bg sesiapa yg dapat... Gunakan sebaiknya...

    ReplyDelete
  26. siksiksikkkk...aku tak layak...hurmmm

    ReplyDelete
  27. husband belum dapat BR1M lagi..tengah menunggu dengan sabar..Alhamdulillah ada extra money untuk bertulkan kereta kan kak..

    ReplyDelete
  28. rezeki BR1M tu kak...
    eca ne ntah dpt ntah tak.hahaha

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top