27
Assalamualaikum

Memang dah lama pasang niat untuk mempunyai Domain sendiri seperti sekarang nie.
Bila banyak terbaca kebaikkan domain,haruslah teruja juga nak memilikinya.Ditambah pula dengan bayaran yang termampu dek aku ni,so aku teruskan juga niat itu

Berbekalkan ilmu yang diturunkan oleh seorang blogger otai nie,Maka bertukarlah kisahsidairy.blogspot.com kepada kisahsidairy.com...

Aku pasti sekarang nie ramai blogger yang mempunyai domain sendiri kan..

Kelebihan mempunyai Domain sendiri 

1. penggunaan URL yang pendek
- Penggunaan URL yang lebih ringkas untuk diingati.perbezaan antara guna domain adalah sebelum bertukar domain http://www.kisahsidairy.blogspot.com dan setelah bertukar http://www.kisahsidairy.com..
Nampakkan perbezaannya..



2. 100% Milik Korang
- Blog berdomain sendiri adalah 100% kepunyaan sendiri..Jadi sesiapa pun tak boleh suka hati nak delete blog korang tu..

3. Advertisor 
- Pihak Advertiser akan lebih mengutamakan blog-blog yang berdomain sendiri untuk pengiklanan..Tak caya try la... 


4. Mesra Seo
-Mudah di cari oleh search Engine kerana blog korang adalah  Mesra SEO.
SEO adalah Siarch Engine Optimization
Faham..Kalau korang nak maklumat lanjut tentang nie..Boleh klik di bawah nie..Murah je untuk setahun..tak sampai pun RM40..So bertindak sekarang untuk blog kesayangan korang

klik sini

Post a Comment

  1. Assalamualaikum dan salam singgah petang Isnin...wahhh..bestnya..nak jgk bertukar ni...

    ReplyDelete
  2. bestnya! nanti nak tukar jugak...tunggu masa :)

    ReplyDelete
  3. tahniah.. teringin juga nak tukar.. insyallah..:-)

    ReplyDelete
  4. tahniah.. teringin juga nak tukar.. insyallah..:-)

    ReplyDelete
  5. macam best je ida..nanti sy pm la ek..nak tanye lebih lanjut.

    ReplyDelete
  6. macam best je...insya Allah, satu hari nanti...^_^

    ReplyDelete
  7. nombor 3 tu saya setuju. jangan tak caya..baru seminggu sy berdomain, lekat satu CPUV..kwang3.

    ReplyDelete
  8. bestnya.... ayu dah dkt 2 bulan xdpt cpuv

    ReplyDelete
  9. bestnya.... ayu dah dkt 2 bulan xdpt cpuv

    ReplyDelete
  10. Fiza akan tukar bila smpai waktunya.. mmg elok sgt ada domain sendiri...

    ReplyDelete
  11. harga cukup murah! wow! berbaloi baloi

    ReplyDelete
  12. Wah satu step ke hadapan. Muz malas nak pakai domain sediri..Hehe

    ReplyDelete
  13. psttt... boleh bagi tahu tak macam mana nak daftar? hihihihihi

    ReplyDelete
  14. Assalammualaikum...

    moga lepas nie lagi sukses berblog dan bersemangat k.

    mselim3

    ReplyDelete
  15. Teringin juga nak buat domain..hahaha..tapi dah selesa dengan blogspot pula.. xD

    ReplyDelete
  16. teringin juga kak tapi rasanya belum lagi kot

    ReplyDelete
  17. assalam,

    bestnye punya domain sendiri..

    ReplyDelete
  18. susah tak nk tukar domain ni? sbb CN pernah register, dah byr tapi tak reti nk buat..huhu

    ReplyDelete
  19. In shaa allah pada masa akan datang nak tukar domain juga. =)

    ZH Blogger

    ReplyDelete
  20. Guna domain sendiri lebih rasa seronok kan.. :)

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top