13

Assalamualaikum

Ni yang lemah bila Pelan Kuota Handphone Dah Banyak digunakan..Maknanya internet akan kembali lembab..Padahal aku jarang bukak video atau download lagu menggunakan tab..Tapi baru 2 minggu digunakan, dah nak habis rupanya..hish!!!

Confirm aku malas nak topup utk lajukan internet nie.Kalau kat rumah biasanya aku gunakan Wifi.Jadi jimatlah sikit quota internet aku tu..

Internet nie, aku tak topup banyak pun, just rm28 sahaja sebulan.Tu pun tengok keadaan.Selalunya kalau aku balik kampung orjalan jauh, aku ambil pelan yang mahal skit.Maklumlah guna fully internet kalay kat sana..No wifi at all..

Rasa membazir pulak banyak banyak nak topup..Tab ni aku memang guna untuk internet..Senang kalau nak update entry kat mana mana..Handphone BB aku, aku guna utuk panggilan biasa je.

Tengah fikir nak tambah booster atau tak ni..

Post a Comment

  1. akak guna kuota maxis hanya rm 20 sebulan dengan 350MB....

    ReplyDelete
  2. Beli jgk 1.5gb sebulan..internet fhone mmg kena on sokmo

    ReplyDelete
  3. aiza guna broadband je kak.. celcom rm38 sebulan.. kuota 1.5gb je.. selalu tabah juga 1gb 2kali..

    ReplyDelete
  4. sally pakai celcom...rm38 sebulan...dapat 1.5gb...so far cukup je :P

    ReplyDelete
  5. internet sgt pnting kan skrg nie..memang parah kalau internet dah slow

    ReplyDelete
  6. memang bengang kalau dah jadi macam ni kan sis?

    ReplyDelete
  7. Dlm bulan ni bnyk entri yg saya baca ttg quota cepat habis ni.. saya pun smlm dah exceed 50% dah.. dia org mengelat quota ke utk bulan ni eh.. laju semacam je walhal berblogging sama je... wallahualam..

    ReplyDelete
  8. saya pun sama kak. cpt btl quota habis.. pelik

    ReplyDelete
  9. sama la kita..data cpt penuh padahal takde la slalu bukan video ke pe

    ReplyDelete
  10. tambah booster pun berbaloi jugak..more better kan :)

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top