24
Assalamualaikum

Cerita Ahad lepas...Mulanya entry nie aku nak update semalam..Tapi tak berkesempatan.Sibuk membaca tentang MH370 tu..Melihat dan membaca spekulasi yang timbul.Maklumlah,banyak sangat wartawan segera yang bercerita..melihat kesahihan cerita dari pembacaan dan logik akal.

Sebelum tu,aku berharap jangan ada yang menimbulkan perkara atau kata-kata yang boleh menimbulkan sebarang kecelaruan.Tugas kita hanya perlu berdoa dan mengikuti sahaja perkembangan tentang pesawat MH370 tu..Tidak perlu untuk menghukum dengan melontarkan kata-kata nista yang sangat jijik untuk didengar.nauzubillah..
Terasa kesedihan yang dialami keluarga mangsa.Cuba kalau kita ditempat mereka,Jadi perlu dalami isi hati mereka dengan berdoa moga Pesawat MH370 itu dijumpai tidak kira walau dalam keadaan macam mana sekalipun.

Oklah...stop sampai  situ..Aku tau korang semua dah diberi akak fikiran,so berfikirlah sebelum bertindak.
hari minggu yang lalu,bila berkeseorangan,idea untuk membuat itu dan ini timbul..Walaupun aku bukan pakar memasak,tapi untuk menyediakan apa yang En.husband nak tu,pasti buat walau taklah sehebat masterchef..jadilah masterchef untuk En.husband dahlah.

Aku pun tak tau nak kategorikan ni sebagai cheesecake atau Tiramisu...sebab tengok sama je kekdahnya..
Selepas menggoogle cara buat cheesecake ni,akhirnya terciptalah Cheesecake strawberry yang tak berapa nak meleleh tu...
Agak berserabut jugaklah lelehan cheese kat atas tu..

Alhamdulillah..dapatlah 3 bekas...hehehe...En husband cakap lepas nie dah tak payah nak order..buat sendiri je...Senang je kan buat..memang la senang sebab tak payah nak menguli cake tu..just beli cake sponge je kat kedai..Lepas tu putar je cheese...hehehe...

Alhamdulillah..walau tak la secantik mana,tapi bila makan tu sedap..lepas nie boleh la try and error jadikan cake ni cantik pulak..hehehe..

#prayformh370



Post a Comment

  1. ehehe sedap la sis..lya pun ada buat tpi lain sikit :)

    ReplyDelete
  2. Sedap ni......buat sendiri cheese mmg lebihkan..hehe

    pray for MH370

    ReplyDelete
  3. betul kak, buat sendiri lebih menjimatkan dan suka hati kita nak buat macamana.. hihi

    ReplyDelete
  4. Em, zumal suka sangat yang ada cheese nie

    ReplyDelete
  5. yummy... akak bg la resepi cokelat cake plak.. hihihi

    ReplyDelete
  6. Lor ingatkan KSD beli..
    rupa paras dah mcm beli je..
    buat sendiri rupanya.. dah buleh buat jual dah tu.. ;p

    ReplyDelete
  7. Tak pernah buat...nampak sedap tu...

    ReplyDelete
  8. aduhh sedapnya.. nyum nyum melilih air liur nie

    ReplyDelete
  9. aduhh sedapnya.. nyum nyum melilih air liur nie

    ReplyDelete
  10. haha sedap kek..actually..kita doakanlah mereka selamat...hanya Allah yang maha mengetahui apa terjadi...

    awk sy suka blog awk..
    jemput ke blog sy jgk
    http://umiadamfaris.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. aduhh... rasa mcm nak carik satg lunch... lelehhh dah nie..

    ReplyDelete
  12. pergh ! bestnyer cheese cake.. CN tunggu cuti skolah jer kalau nk buat projek baking2 ni..kalau hari biasa mmg tak la..hehe

    ReplyDelete
  13. cheese meleleh penuh ruang mangkuk.. kompom la sedap kan.. hehe..

    kebetulan mama as pon td send pic kek ni kat wechat.. komplot ek korang..

    ReplyDelete
  14. assalamualaikum eda...bestkn dpt buat sendiri jer...:)

    ReplyDelete
  15. konpom ni cheesecake! haha. Aaaarghhhh! perut nak bergoncang ni tengok kekuningan cheese tu oh no!

    ReplyDelete
  16. sedapnye... fiza pun suke kek2 ader cheese nie.. nyum2

    ReplyDelete
  17. memang simple je buatnya..sedap pun sedap!

    ReplyDelete
  18. Allah!!!! nampak saja tajuk Cheese terus terpa mai ... uh uh uh... sedapnya nampakkkkk.... terbau jer cheese tu... terasa jer masam-masam diaaaa... huh... nak kuar pi beli kraft jap makan ngan roti... :D

    ReplyDelete
  19. Cheese cake my feveret cake.. Nyum3..

    ReplyDelete
  20. iman tunggu mood baru buat..tpi kan kak.meme senang pon wat nyer.nk ngn tak nak je

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top