20
Assalamualaikum

Sebenarnya bukan niat aku nak mencampuri urusan artis dalam blog ni,tetapi sedikit tekilan dan sedih apabila ianya datang dari masyarakat kita sendiri.Akibat terlalu nak sharekan cerita peribadi,akhirnya terjerat leher sendiri.

hanez suraya liyana manan
Hati wanita mana yang tidak terusik dengan kenyataan seperti itu.Walau sekuat mana pun wanita,dia akan tetap kalah dengan emosinya..

Kata kata pedas yang dilemparkan oleh Chef wan bagi aku bukanlah laser,tapi hak masyarakat tu sendiri untuk menilai dan mengeluarkan apa yang dirasa betul.Kadang kadang itulah sepatutnya dilakukan oleh Puan Lyana tu..Life must go on dear...
chef wan komen hanez suraya
Wow sedeh baca cerita pergolakan Rumah tangga mereka ini. Ramai these days yg bermain api diakhirnya terjerat diri sendiri. Kesian isteri yg menjadi mangsa dgn anak2..bukan sekali buat hal dah banyak kali and i loved the honesty of his wive.
Mana yg suka berfoya foya lagi tu tak usah la berumah Tangga lagi.Jangan hancur kan hati seorang Wanita dan Anak2. Yang si Betina pun gatal dah tahu laki orang masih mau bermain api. Berdolak dalik macam main Drama minggu ini jugak for what?
These is the sad world today where there is no respect for others.. Many times i come across so many of my close friends going to the same shit over and over again. Tambahan anak2 muda sekarang pantang ada duit sikit laki orang pun mereka nak sapu kerana gila nak hidup senang.
I am always a shoulder for them to cry on and share their problems. My advice is always the same. Cerai kan and Move on as no one deserved to live unhappy and worst to be treated mcm sampah and worst physically abused.
I also have noticed that what goes around will come back in this world.Jantan2 yg jahat juga kebanyakan akan nanti bertemu dgn betina2 yg tak senonoh juga. Kawin la 10 kali pun jika perangai kita tu macam musibat juga as i have adviced both my children too in the end will all end up to a unhappy marriage. Yang menjadi Mangsa anak2 la yg have to suffer.
Bila semakin lama,semakin heboh pasal hanez Suraya Dan Mr.R tu,terfikir bagaimana perasaan anak kecil tu bila berdepan dengan  rakan-rakannya .kanak kanak pun tau bergosip jugak..

Apa pun masalah yang dihadapi,berfikir secara rasional dan hadapi dengan tenang.

cdt :beautifulnara

Post a Comment

  1. Mmg betul sgt2.. susah dgn org yg tek berfikir ni. Rujuklah pada agama.. isteri ada hak selagi bernama isteri...

    ReplyDelete
  2. Bertabahlah buat mereka yg diuji.

    ReplyDelete
  3. tepuk dada tanya hati, fikir2kanlah !mana yg betul mana yg salah ,.,,

    ReplyDelete
  4. Masa susah dgn isteri bila senang lupa isteri.. itu yg tak leh terima tue.. semoga beliau tabah menghadapi ujian Allah nie..

    ReplyDelete
  5. duit menggaburi mata manusia.Tak kira dah laki org

    ReplyDelete
  6. Dugaan berumahtangga - barulah seronok, kalau ok je kkdg bosan..Tapi bila konflik, selesaikan berhemah, jngn heboh sekampung

    ReplyDelete
  7. macam kerenah kat dunia nie..tapi itulah cabaran dalam kehidupan...

    ReplyDelete
  8. mcm2 hal kan skrg nie artis malaysia

    ReplyDelete
  9. kita tengok je la nanti jadi cam mana... tak lama... 3,4 tahun je...

    ReplyDelete
  10. moga mereka dapat menyelesaikan masalah mereka dgn baik

    ReplyDelete
  11. memang tengah hot psal ni..tapi setuju dengan kata2 chef wan tu..

    ReplyDelete
  12. memang tengah hot certa pasal ni..tapi biarlah mereka-mereka yang settle kan masalah mereka sendiri.

    ReplyDelete
  13. Semoga tabah menghadapi ujian ini...

    ReplyDelete
  14. terlajak perahu boleh diundur.. tapi terlajak perkataan dan perbuatan pasti buruk padahnya...

    ReplyDelete
  15. kalau hanez tak gelojoh, mesti kes ini tak kecoh smpai mcm nie..

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  16. kalau hanez tak gelojoh, mesti kes ini tak kecoh smpai mcm nie..

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  17. tak sabar nak tau ape kesudahan kemelut ini.

    ReplyDelete
  18. Dah tak terlarat nak baca kisah diorg...tenggelam trus kes sharnaaz n lisdawati

    ReplyDelete
  19. Popular terus dia dgn kisah dia ni.. Dulu mna knal sgt..

    ReplyDelete
  20. WOW!
    hebat jugak masyarakat kita ni,
    terus menghukum...

    okey,
    this is my opinion...

    korang ingat tak lagi kes norman dengan abby abadi?

    kes ajai dengan nurul?

    kes jejai dengan nora danish?

    kita sebagai orang luar,
    tak tahu apa kemelut yang melanda antara mr r dengan wife dia..

    kalau betul wife dia sayangkan dia, kenapa tak jaga elok2?

    sekuat mana dan sekaya mana pun lelaki,
    kalau perempuan pandai jaga hati dan kebajikannya,
    mustahil untuk dia cari yang lain..

    satu lagi,
    yang bagi komen pedas macam chef wan tu,
    bawak2 la sedar diri!
    anda sendiri sudah bercerai... kenapa?

    tepuk dada.. tanya iman..

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top