15
Assalamualaikum

Kan best kalau kat company aku ni ada sediakan kantin..Tak payah susah-susah nak keluar makan.Bila keluar makan,ambil masa  yang lama jugak nak order dan tunggu makanan.45 minit yang diberikan kadang-kadang terpaksa dilanggar hingga 5-10 minit...huhu..sedih..
pinjam google jap
Time hujan dah tak boleh nak keluar walaupun ko ada kereta..senang cerita banyak sebab la yang perlu diambil kira..

Bawak bekal???Hari -hari aku memang bawak bekal untuk sarapan..Itu memang wajib kecuali kalau terlambat..beli je kat luar..

Untuk tengahari pulak selalunya aku akan keluar makan,tapi kalau dah terlebih makanan kat rumah tu,aku bawak la..

Bila kelaparan nak focus kerja pun susah...nasib baik ada roti yang boleh dimakan untuk alas perut..
nak keluar tadi memang tak boleh sebab hujan sangat lebat dan angin..
google
Nak tunggu sampai pukul 5 ni,dah mendidih perut...takut gastrik melanda je..aduyaiii...

Tapi....ada sikit gembira hari ini,yessssss.....cuti dah diluluskan...Bermakna minggu depan aku bercuti..
nak pi holiday dekat-dekat je dengan family...Tak pernah lagi jejak ke Langkawi..1st time beb...heheh..walaupun orang lain dah berpuluh-puluh kali pergi..I tak kesah Hokey...
Tapi ada sesuatu yang aku akan bawak balik untuk diberikan kepada pengkomen Tegar blog nie..
Agak-agak korang sape...kalau nak sesuatu yang istimewa tu,rajinlah komen kat blog aku nie ea..
Teringin nak buat GA...tapi..nantilah dulu...

Banyak benda nak kena focus sekarang nie..

Post a Comment

  1. Wahh best... semoga bergembira ye Aida.. :)

    ReplyDelete
  2. betul2...senang kalau tempat kerja ada kantin kan kak....takyah susah 2 nak keluar cari makanan..heee

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum kak eda. kesiannya. sheila pun hari2 berbekal je kak. memang takda kantin mahupun gerai terdekat dengan office. wahh bestnya g Langkawi. sheila pun tak pernah pergi. sambut anniversary ke? kirim coklat.. hihiii ~~~
    singgah dan menabung sini

    ReplyDelete
  4. lya pun hari2 bawa bekal sis..mkanan kat cne mahal sungguh tak brbaloi dgn kuantitinya..lya pun tak pernah lagi ke langkawi..wahh seronoknya tu

    ReplyDelete
  5. Kakak setiap hari bawa bekal siap dari sarapan, makan tengahari hingga buah dan minum petang. Bilik kakak ni kakak siap ada rice cooker. Beli aje rice cooker dan bawa microvawe senang sikit. Tapi bila dah busy nak makan pulak yg tak ada masa kan..

    Kakak jaaaaarang keluar.. rasa kakak setahun adalah 3-4 kali. Malas nak turun dan keluar.

    ReplyDelete
  6. Mmg kna sedia mknn la klu cmtu kn... Sakit pwrut tu thn lapar...

    Wah.. Bestnya nk bercuti ke langkawi.. Sy pun x pnh jejak lagi pulau lagenda tu...

    ReplyDelete
  7. bestnya dapat holiday langkawi tuu..
    zee tak tau lagi ni haa nak bawak hero pi mana..cam takleh nak cuti jer..

    alhamdulillah kak sana dah hujan..kat sini pon hujan gak..

    ReplyDelete
  8. aiza sampai sekarang belum berpeluang ke langkawi tu..

    ReplyDelete
  9. Selamat bercuti Ida... Harao cuaca semakin elok

    ReplyDelete
  10. Wah...ke Langkawi...akak sekali jer g sana...rasa nak pergi jer..

    ReplyDelete
  11. teringin nak g sana :)
    cpt tau wt GA ;)

    ReplyDelete
  12. Hehee..kslo de kantin sumenye ok

    ReplyDelete
  13. bagus kalau ade sediakan canteen or cafe untuk pekerja..jimat masa dan lebih mudah

    ReplyDelete
  14. kan, senang dan memudahkan pekerja tak perlu keluar makan jauh-jauh..

    ReplyDelete
  15. tempat keje saya pon takde kantin..nak makan perlu keluar..kalo ujan memang tak kluar la..tahan jela lapo..stok memang tak simpan kat opis..(kalo ada pon utk seminggu je) sebab opis dekat dengan dapur (masak aluminium

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top