27
Assalamualaikum


Kepada Korang yang selalu mengikuti Tv-alhijrah pasti tau apa yang berlaku pada Ustaz Don dan juga penonton-penontonnya.

Semalam aku berkesempatan untuk mendengar 30Minit Ustaz Don di tv alhijrah.
Aku tergamam bila mendengar suara anak kecil yang mengaji dengan begitu baik sekali.Dan anak itu adalah anak yatim piatu bila mana dia menyuruh Ustaz Don sedekahkan Al-fatihah untuk ibu bapanya yang telah meninggal dunia.Masyallah..Di kala itu ustaz Don dan pastinya penonton tergamam dan mengalirkan air mata..
Insyallah,malam ini anak itu akan hadir bersama rancangan Ustaz Don..harap-harap malam nie tak terlepas rancangan nie

)
Aku nak korang cuba renungkan pembacaan dari ayat-ayat yang dibacakan oleh adik luqman ni.
Cubalah korang dengar pada minit ke 10.12 hingga 13.10 minit..

Pasti korang juga akan tergamam dan mengalirkan airmata.
Malangnya tak dapat dengar suara sahaja sebab ada masalah teknikal bila upload di youtube oleh orang yang bertanggungjawab.Thanks buat yang berkongsi video ini..


#prayformh370

Post a Comment

  1. lya tak ada tv nak tgk..memang tergaman budak sekecik itu mampu buat

    ReplyDelete
  2. Jap nk tgk.. skrg nie farah bw guna hp.. terhad sikit...guna pc baru puas tgk.. =D

    ReplyDelete
  3. thanks for sharing...
    malam tadi dah terlepas, malam ni insya Allah taknak lepaskan peluang...

    ReplyDelete
  4. memang tergamam dengar permintaan luqman dengan nada suara dia tu..hope dapat tengok nanti..
    Al-fatihah untuk ibubapa luqman

    ReplyDelete
  5. dh lama xdgr ceramah dr ustaz don

    ReplyDelete
  6. dah lama ta nengok 30 minit bersama ustaz don ni...saya pernah dengar ceramah ustaz don ni best sangat...

    ReplyDelete
  7. Cukup tersentuh...apatah lagi dgn bacaan dan bicaranya yang cukup bersahaja, sungguh meyakinkan dan tabah bagi seorang anak yatim piatu walaupun hanya berusia 10 tahun.

    ReplyDelete
  8. Subhanallah... mmg sgt tersentuh...

    ReplyDelete
  9. tak dapat tengok.. ada kat kedai mlm tadi..

    ReplyDelete
  10. Allahuakbar... Allahuakbar... tenang roh arwah emak dia kat alam barzakh... subhanallahhhhh!!!..

    ReplyDelete
  11. betul saya tgok juga siaran ini... mnyentuh perasaann..
    mnabung di sini ..colgate :P

    ReplyDelete
  12. serius ayu mengalirkan air mata...

    ReplyDelete
  13. Tak tgk mlm td...asyik lupe je

    ReplyDelete
  14. as-salam sis...memang kak lea tengok malam tadi dengan anak2.dah set malam ni terpacak depan tv.sungguh lunak merdu suara luqman :)

    ReplyDelete
  15. Terang sungguh hati adik luqman ni..Alfatihah untuk ibubapa luqman..

    ReplyDelete
  16. subhanaAllah hebatnya!!! sangat terasa di hati

    ReplyDelete
  17. hatinya bersih ... subhanallah .

    ReplyDelete
  18. Terlpas tgk mlm smlm sbb kuar beli brg dpur.. Thanks kongsi video...

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top