18
Assalamualaikum

Korang pun tau kan negara kita sedang dilanda Jerebu khususnya di Kuala Lumpur dan Selangor.Korang boleh check bacaan IPU  disetiap negeri di (SINI)Kebanyakkan Sekolah di sana ditutup akibat rekod IPU yang sangat tinggi.
Jerebu
sumber:astroawani

Usaha pelbagai pihak untuk membantu sedikit sebanyak di kawasan berjerebu ini adalah sesuatu yang perlu kita sokong.Untuk perkongsian kepada sesiapa yang mempunyai kelapangan esok untuk Misi Jerebu .Sukarelawan diperlukan untuk  mengedar topeng muka dan risalah berkaitan jerebu.

Bagi yang tinggal berdekatan,boleh la join aktiviti sukarelawan ni

Maklumat adalah seperti berikut:

Aktiviti: Mengedarkan topeng muka & risalah berkaitan jerebu
Tarikh: Sabtu, 15 Mac 2014.
Masa: 10 Pagi - 1 Tengahari
Tempat Berkumpul: NZ Garden (berdekatan dengan KLCC)


* Sukarelawan akan berkumpul di NZ Garden terlebih dahulu sebelum pengagihan sukarelawan ke kawasan-kawasan di sekitar Kuala Lumpur

Jika berminat, sila hubungi Amira Suriati (019-5706707) atau Shafique Dassila (011-29027046) untuk sebarang pertanyaan.

Aktiviti mengedar topeng muka dan risalah berkatian jerebu di anjurkan oleh NRC11
maklumat lanjut boleh layari laman web :


Post a Comment

  1. elok nie aktiviti sihat..kalau dekat nak juga join

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum kak ida. alaa jauh pula nz tu.. semoga dipermudahkan urusan nak edarkan mask.. sheila singgah sambil klik tabung sini ~~~

    ReplyDelete
  3. Zumal pun jauh, kalau dekat teringin juga nak pergi :)

    ReplyDelete
  4. Insyallah kalau takde apa2 boleh pegi ke NZ nanti..tak jauh dari rumah pun..no contact pun dah ada...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  5. Aktiviti amal, sapa free boleh lah join ;) Anyway jaga kesihatan...

    ReplyDelete
  6. Kalau dekat boleh join ni.apepun amalkan langkah berjaga² jaga kesihatan.prevent better than secure.

    ReplyDelete
  7. kempen yang sangat bagus dan menyedarkan rakyat betapa bahayanya jerebu

    ReplyDelete
  8. Semoga dipermudahkan..jerebu semakin serious ni..

    ReplyDelete
  9. Aktiviti yg baik.. thanks sharing Aida.. :)

    ReplyDelete
  10. aktiviti yang bagus .. all the best !

    ReplyDelete
  11. Jerebu semakin teruk. Diharap kits semua dapat mengambil langkah berjaga2 until elak udara yg berjerebu INI.

    ReplyDelete
  12. hari ni lah.. klau sempat boleh pergi.. huhu

    ReplyDelete
  13. Kepada yang berkelapangan bolehlah menolong kan.

    ReplyDelete
  14. Amal jariah ni... Rebut peluang bg yg berkesmpatan...

    ReplyDelete
  15. satu peluang bagi y duduk berdekatan..

    ReplyDelete
  16. ala, nak join tapi saya jauh..

    http://mts3042atiqahzaki.blogspot.com

    ReplyDelete
  17. Bagus kalau terlibat dgn aktiviti ini...

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top