16
Assalamualaikum


curik goole
Semangat dah nak balik kampung..Mak awal-awal dah call suruh balik cepat sikit..Sebelum berangkat malam besok,ingat nak masak-masak,bawak bekal skit..Biasalah,bila dah bawak anak-anak buah yang sekampung tu,memang la nak makan aje..untuk satu buah bas tu,memang khas family aku je..hua..hua..So,xkisah la kan nak berkampung dalam bus tu.

Hari ni halfday,baru sempat up entry..Yelah nak kena prepare segala dokumen dan settlekan sikit job2 yang pending..Dah nak selesai..balik dari bercuti nanti taklah selambak kerja menanti aku.

Semalam lagi aku dah packing baju-baju..Sibuk buat list bagai untuk 2 hari ke sana..Eleh..macam jauh sangat je kan..Tak kisah la..janji aku excited..lalala...

cilok dari google
balik kampung naik vespa ni ok jugak kan...hahaha...laju jugak la..Tak payah nak bayar tol bagai..Eleh..takat tol rm5.90 pun nak berkira...Bukan takde jalan biasa..Tapi jalan highway nie ambil masa 45 minit je nak ke rumah aku tu.Dari ambil jalan biasa,mau berjam jugak sampai.

Insyallah..aku akan update blog setiap hari.Nak jugak share dengan korang nanti apa aktiviti aku kat sana...
Esok malam aku dah gerak ke Langkawi..Hoho..Dah lama tak naik bus nie..Cuak jugak..Yelah perjalanan lebih dari 12 jam kot..Seingat aku lebih 5 tahun aku tak naik bus dalam perjalanan yang panjang..Naik bus awam pun memang lama sesangat..huhu...excited vs cuak
aku cilok kat google tadi
oh tidak....
Tak mungkin...
beruntung la ko kan dok kat Malaysia ni,tak payah nak gaduh-gadih naik bus or keretapi macam nie..



Post a Comment

  1. semoga selamat pergi dan balik kampung kak.. selamat bercuti.. :D

    ReplyDelete
  2. wah cuti sekolah akak pun cuti sekali yer kak? semoga selamat pergi dan selamat pulang...

    ReplyDelete
  3. Selamat bercuti & drive carefully..

    ReplyDelete
  4. Kemain excited.. Happy holiday kak ida..
    Take care.. ;-)

    ReplyDelete
  5. Hoho balik kampung hati girang... Selamat bercuti :)

    ReplyDelete
  6. selamat balik kampung dan enjoy dengan family.

    ReplyDelete
  7. selmat pulang ke kampung mnabung di sini

    ReplyDelete
  8. Nak balik kg yeh....apa yg bawak anak sedara bagai ni KSD...oh cuti sekolah ye dak...
    Siksa nengoknya kalau naik ketapi cenggitu....

    ReplyDelete
  9. Slmt bercuti Aiza... salam ceria selalu.. :) :)

    ReplyDelete
  10. ramai nye yg nak bercuti ey.. selamat pulang ke kampung

    ReplyDelete
  11. sefamily bercuti seronoknya...moga semuanya dipermudahkan

    ReplyDelete
  12. balik kampung pun seronok.... yiiippiiieeee.....:D

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top