22
Assalamualaikum

Selamat pagi semua...Alhamdulillah...hari nie diberikan kesihatan yang baik...

Cerita kekalutan aku semalam memang buat aku gelak sorang-sorang...Nasib baik ada Payroll yang baik hati,tolong aku adjust sedikit masa scan aku.
Cerita macam nie.Pukul 3.30 petang semala  aku start meeting untuk handover kerja supervisor aku yang bakal berhenti minggu depan.Alhamdulillah...Kenaikkan pangkat dari seorang clerk kepada Assistant Supervisor bukanlah menjadi sandarannya..Tetapi kenaikkan gaji tu,adalah satu perkara yang penting untuk aku.Allah memberikan rezeki kat aku bukan 1,malah dua..Kehadiran orang baru dalam hidup kami pun,aku sangat -sangat bersyukur..Moga aku menjadi isteri dan seorang ibu yang baik...insyallah..
google

Bila dah dalam bilik meeting tu,aku memang kalut sebab nak balik cepat..Fikiran aku nie,entah kemana agaknya..mungkin sebab fikirkan kesihatan adik dan babynya.Insyallah,aku akan menjaga babynya macam anak aku sendiri...Insyallah jugak,aku akan delete entry nie untuk tidak meninggalkan kesan akan datang..
Siapa yang faham tu,baguslah...yang tak faham abaikan

Dengan tak melihat jam,keluar dari bilik meeting,masuk bilik,kemas barang dan terus punch out .Senang kan..Walhal waktu tu aku tak tau belum lagi masa untuk  balik..

Ada jugak orang menegur aku sebab balik awal,tapi aku memang tak syak apa-apa pun..kerja gila sudah!!

Sampai pagi nie,ada orang tanya aku,kenapa keluar awal..dengan nada yang biasa-biasa je,aku kata kat dia,mana ada keluar awal,standard je..Dia ingatkan aku ada emergency.
Dan dia cakap kat aku,aku punch out pada jam 4.35petang...OMG...sepatutnya aku scan 4.45petang.
of courselah dekat system keluar tanda merah...
google
Rupanya aku keluar awal semalam...ambik kau...tu la..lain kali tengok JAM!!!..Fuhhhh!! nasib baik management tak tau...Aku mintak tolong ngan HR,settlekan hal nie..nasib baik dia bermurah hati..kalau tak,potong gaji la nampaknya...

Moral of the story,jangan kelam kabut,jangan kalut,

Post a Comment

  1. lain kali jangan gelabah kak..cool je sudah..hehe..dah kalut sangat kot kan

    ReplyDelete
  2. ada masa memang jadi camni kan kak...

    ReplyDelete
  3. adehhh sis kalut punya pasal jam pun tak tgk hihihi

    ReplyDelete
  4. alahai sis...kan dah kalut coz x tak tengok jam jer. hihi

    ReplyDelete
  5. mujur tak apa2 ye kak.. tahniah kak sebab dh naik pangkat dan gaji :)

    ReplyDelete
  6. kadang2 biasala, nak cepat, fikiran dah kelain.. memang kita akan terlupa tentang beberapa perkara... :-)..

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum kak eda, ehh haritu pun sheila terkena sekali. ingatkan dah jam 6 petang. sekali terawal dua-tiga minit. adoii... kak eda, jaga anak orang ke? orang beri baby ke? maaf atas pertanyaan ni. singgah menabung downy sini~~~

    ReplyDelete
  8. Sebenarnya bertindak semalam tu kerana minda fikir yg lain. Tangan dan kaki aje yg bergerak ikut rutin macam betul walhal dah kalut... tak apa ramai yg mengalami cuma situasi tak sama...

    ReplyDelete
  9. haih camne leh tak pasan nih...saya b4 scan out mesti tengok jam kat scanner tu..kekadang jam tu ngok ngek (lagipun selalu scan out xde orang)

    ReplyDelete
  10. apa-apa pun tahniah.
    bukan senang nk naik pangkat tu.
    bertambah best naik gaji :)
    bertambah manis kehadiran org baru.
    memang murah rezeki.

    ReplyDelete
  11. jadikan pengajaran untuk masa depan.. ;)

    ReplyDelete
  12. mengelabah sungguh la.. hehehhe

    ReplyDelete
  13. Kalut punya pasal ya..he..he..

    Nway Downy for you..

    ReplyDelete
  14. Minda udah set mmg time balik yer

    ReplyDelete
  15. Bila kelam kabut memg xsedar pe jd

    ReplyDelete
  16. Apabila hati tidak tenteram, fikiran pun asyik melayang dan perlakuan akan tidak terkawal.
    Semoga segala urusan dipermudahkan

    ReplyDelete
  17. hahaha pernh terjadi jgk ... kadang tak terfikir pun.. x pe jdkn pengajaran

    ReplyDelete
  18. tahniah.. kadang2 rezeki kita dpt tanpa kita duga..

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top