31
Assalamualaikum

Selamat tengahari semua...hehehe..

Lesen Mati!!!! heh!! nasib baik teringat semalam..habis tu yang aku dok bawak kereta dua tiga hari lepas tu acane..memang bernasib baik takde JPJ buat sekatan.kalau tidak memang free je bagi gaji lebih kat JPJ tu.

Sejak Tarikh lesen mengikut Tarikh lahir diperkenalkan,memang ramai yang tak alert tarikh expired tu.Apa taknya,bila birthday datang dok ghairah terima ucapan orang.Sampai lesen mati pun tak tau

Aku nak suggest kan la,kalau ada nak wish birthday,pastikan korang letak ayat macam ni

"Happy birthday,jangan lupa renew Lesen"

Jadi,hari tu jugak korang pergi ke pejabat pos atau JPJ untuk renew lesen sebelum korang pi sambut bday tiup lilin bagai tu ye.Kang naya je korang keluar duit beli kek untuk JPJ.

Itu dah terjadi Pada En.husband..hahaha...gelak skit untuk dia..Dengan perasaan tidak bersalah dan tak macam muka orang bersalah pun serah lesen tunjuk kat JPJ masa buat sekatan february lalu,Padahal lesen dah mati bulan Januari lagi.Biasalah penunggang motosikal confirm kena tahan punya..hamik ko kena bayar rm40..nasib baik Rm40 kalau la rm400..Tercekik jugak la bulan tu kan..lepas tu bila nak renew lesen,terpaksa buat untuk 2 tahun...Ha!!! kan dah kena.


Ni,terkena pula kat wife dia,cuma bernasib baik tak kena tahan dek JPJ la..Cuma semalam bila ingat  balik birthday yang dah lepas,En,husband berbunyi dah renew lesen or belum..

Dan dan la,hari nie jumaat..pejabat pos tak bukak..kenalah En.husband hantar dan ambil untuk hari ni dan esok.maknanya esok kena buat secepat mungkin..jangan lalai


Post a Comment

  1. haha sebenarnya mmg JPJ buat kat date birthday kita supaya kita ingat renew license tapi hampeh aritu saya pun kantoi lupa jugak dah 3 bulan mati baru perasan..

    ReplyDelete
  2. hihi...cepat gi renew kak..kang di kejar encik polis..hihi

    ReplyDelete
  3. kenit pun kene renew 2 tahun haha. shhhhh! hehe :D

    ReplyDelete
  4. pernah juga lupa renew lesen... tapi tawakal juga bawa kete masa tu... dup dap dup dap... lalu highway je g keje.. x brni lalu jln biasa... hehe

    ReplyDelete
  5. sy plak mmg jenis pelupa..tak sibuk nk smbut besday pun lupa jugak.slamber je pergi balik kerja drive selama ni.kena buat 2 taun gak la..:)

    ReplyDelete
  6. adehh sis mcm mana blh lupa plak hihihi..renew jgn tak renew..lya menabung cne digi

    ReplyDelete
  7. nak wish happy birthday jgk la, walaupun dah lepas....happy birthday..!!! ^_^

    ReplyDelete
  8. husband fiza pun same terlupa nak renew bulan feb hari tu..nasib baik ade JPJ tak suruh berhenti..lesen fiza lak mati hari ni..huhu.tapi next week balik johor hari ahad kan johor tak cuti so baru renew..hehe..macam kelakar wish birthday sekali peringatan renew lesen kan..bab lesen la selalu terlupe..=__='

    ReplyDelete
  9. Unik gak ucapan besday tu...boleh cuba...

    ReplyDelete
  10. uishhh.. sama dgn Nurul la.. 4 bulan baru perasan lesen mandu dah mati.. huhu

    ReplyDelete
  11. Saya renew 5thn sekali.. Senang ;D

    ReplyDelete
  12. renew la lama2 sikit, 3 thun ke, 5 thun...

    ReplyDelete
  13. Now renew license hanya guna satu kad siap ada gambar lagi...tapi kena g kat jpj ler...kalau di post office tiada ...

    ReplyDelete
  14. Kita punya pun hari tu six months expired..nasib baik sedar...he..he

    ReplyDelete
  15. nasib baik ingat kan..salam hujung minggu (:

    ReplyDelete
  16. renew utk 5 tahun terus :D
    amal blogwalk sini
    semoga blog ni dilimpahi rezekiii.. aamiiin

    www.cikamal.com

    ReplyDelete
  17. singgah baca-baca

    menabung di sini

    ReplyDelete
  18. happy belated birthday kak... next birthday jgn lupa renew lesen yerr... :)

    ReplyDelete
  19. Kena ucap happy renew lesen anda :)

    ReplyDelete
  20. Saya pun pernah terlupa hampir 3 minggu satu masa dulu hahaa.. nasib baik tak apa2.. :D

    ReplyDelete
  21. tujuan JPJ buat sama dgn date besday supaya kita lebih alert..sebab banyak sangat benda nak ingat kan dalam kepala..
    saya terus buat 2 tahun

    ReplyDelete
  22. mujurlah tak kena tahan dengan jpj kak.. selamat berhujung minggu.. menabung digi..

    ReplyDelete
  23. takat ni zee tak pernah terbabas lagi kak..laki la yang selalu..skang terus renew tuk 5 taon..

    selalu kalo bawak motor kena alert berganda sebabnya motor mesti kena tahan kalo ada sekatan..

    ReplyDelete
  24. betul jugak dengan wish tu...dalam sibuk nak celebrate birthday, jangan lupa renew lesen...

    ReplyDelete
  25. Bemang benar...sejak tarikh disamakan dgn tarikh lahir, dah tak ingat...tempohari pun lewat renew! hehe

    ReplyDelete
  26. Hahaha...idea bernas tuh...huhuhu

    ReplyDelete
  27. renew3.. nti kena tahan dgn abg polis. hihi

    ReplyDelete
  28. mujur la tak kene tahan polis.. kdg2 lupa kan.. banyak mende nak pikir lagi..

    ReplyDelete
  29. Aigooo saya bru tringat !! Bday buln 1 lepas...huuu kne denda x klu lewat?

    ReplyDelete
  30. Aigooo saya bru tringat !! Bday buln 1 lepas...huuu kne denda x klu lewat?

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top