31

Assalamualaikum

Tak sempat nak update entry hari ni.Terpaksa emergency leave hari ini, disebabkan adik operation hari ni.
Adik aku adalah pesakit buah pinggang.Masa awal kandungan memang teruklah bila penyakitnya datang kembali.Sehingga baby dah mencecah 33 minggu, adik aku terpaksa bersalin awal atas nasihat dari doktor.Ditambah pula dengan gula dalam darah terlalu tinggi dan darah tinggi yang naik terlalu mendadak.

Bayi seberat 2.3kg telah selamat dilahirkan pada jam 6 pagi tadi . Subhanallah. sungguh tersentuh hati aku melihatnya...

Sebaik adik aku dimasukkan ke wad biasa, bacaan darah tingginya naik lagi sehingga terpaksa dipindahkan ke ICU.Melihat keadaannya, kembali tersentuh hati ini.Doktor dah minta mak aku sign satu borang untuk operation buah pinggang..Kemungkinan dialisis akan dikenakan pada adik aku.

Bagaimana pula dengan sikecil tu..Perlukan kasih sayang disaat saat dia melihat dunia.Pelukan seorang ibu pun belum sempat dirasainya..Adik aku masih didalam pemantauan doktor.Kalau darah tingginya normal, operation bila bila masa akan berlaku.Moga ALLAH swt permudahkan urusan adik aku.insyallah..amin..


Post a Comment

  1. semuga adik sembuh... bby Allah akan jaga ...jangan risau...

    ReplyDelete
  2. semoga adik akak cepat sembuh dan segalanya dipermudahkan oleh Allah SWT...Farah doakan dari kejauhan...

    ReplyDelete
  3. semoga semuanya dpermudahkan Allah...aamiin

    ReplyDelete
  4. semoga allah permudahkan..allahuakbar.....

    ReplyDelete
  5. Allahu Akbr... Sedih sgt... Moga dipermudhkan sglaanya...

    ReplyDelete
  6. semoga adik cepat sembuh ye..hana ad kwn mak dia dialisis dah 8 thn...tp sorry xad entry bru je pdm entry 2 semalm ats permintaan dia....

    ReplyDelete
  7. Ya Allah...semoga semuanya baik-baik aje ye kak..sally mampu DOA dr jauh je...akak tabah la ye

    ReplyDelete
  8. Allahurobbi, semoga adik kak aida cepat sembuh.

    ReplyDelete
  9. Hope adik ida segera sembuh...

    ReplyDelete
  10. Semoga segala urusan dipermudahkan...

    ReplyDelete
  11. sedihnya.. sabar ye kak.. ini semua dugaan Allah
    semoga semua dipermudahkan..

    ReplyDelete
  12. doakan yang terbaik untuk adik sis..

    ReplyDelete
  13. Assalammualaikum..KSD,

    Insaallah doakan yang terbaik dan moga dipermudahkan segala urusan k.

    mselim3

    ReplyDelete
  14. amoga dipermudahkanNya.. amiin..

    ReplyDelete
  15. Semoga cepat sembuh dan dipermudahkan segala urusan. Aminn

    ReplyDelete
  16. Semoga segalanya akan baik-baik sahaja. Ianya hanya ujian seketika...Insyaallah, cepat sembuh dan dipermudahkan segala urusan, amiin

    ReplyDelete
  17. Sabar banyakkan berdoa ya sis..Allah lebih maha mengetahui.setiap kejadian pasti ada hikmahnya..moga semuanya dipermudahkan amin

    ReplyDelete
  18. Assalamualaikum..

    sedih mendengar berita tu.. sabar banyak2 k sis.. doakan utk adik sis supaya diberi kekuatan utk menghadapi dugaan ini..

    kami berdoa dari jauh moga adik sis cepat sembuh..

    setiap yg berlaku ada hikmah di sebaliknya..

    ReplyDelete
  19. semoga segala urusan dipermudahkan.. insyaAllah.. take care kak

    ReplyDelete
  20. moga adik ida cepat sembuh dan dilindungi allah swt. kiss untuk baby ek

    ReplyDelete
  21. Farah doakn semoga adik cepat sembuh yer..

    ReplyDelete
  22. Allahuakhbar.. smoga smua nya baik2 sja.. tabah yaa.. amin ya rabbal amin.. =')

    ReplyDelete
  23. Semoga semua berjalan lancar..Mummy hug is very different than others..please hug the baby with all of your love.. sekurang2nya bby tu ada tmpt untuk merasa kasih sayang seorang wanita & her/his daddy..(sambil tahan air mata).sob..sob..sob..

    ReplyDelete
  24. Fiza doakan segala berjalan lancar dan dipermudahkan oleh Allah.. Amin..

    ReplyDelete
  25. semoga adik cepat sembuh..doa dari jauh,..in sha Allah

    ReplyDelete
  26. semoga semuanya berjalan dengan baik dan semoga Allah mempermudahkannya.aminn

    ReplyDelete
  27. Semoga dipermudahkan segala urusan & semoga adik cepat sembuh ye Aida... aamiin..

    ReplyDelete
  28. Assalamualaikum kak eda, semoga adik cepat sembuh seperti sediakala. kesiannya baby dia T_______T"

    ReplyDelete
  29. Semoga adik cepat sembuh...kesian anak dia

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top