20
Assalamualaikum

Selamat hari sabtu!!!...Ramai ke yang bekerja hari ni..Boleh la teman aku ni...hehehe..
Dah dekat 2 minggu jugak aku perapkan gambar-gambar percutian aku ni.Bukan banyak sangat gambar aku tu,
Tercari-cari gambar yang sesuai untuk aku post kat dalam entry ni...hehehe...maklumlah...kena tapis jugak gambar-gambar tu..malu iolsssss...hehehe

Oklah...Percutian nie memang rancangan dari emak aku..Dia belanja anak-anak dia pergi Langkawi..mula-mula tu memang taknak kan...segan la orang tua pulak belanja kita..hehehe..Tapi bila dok ajak hari-hari,aku pergilah jugak..Sebenarnya rombongan nie bukanlah dikalangan ahli keluarga aku je..Boss emak aku yang buat,so bila dapat peluang macam nie,emak pun ajaklah anak-anak dia..
Separuh dari dalam bus tu adalah dikalangan keluarga kami..hahaha...

Mak belanja pun sebab dapat duit EPF dia...Alahai mak aku ni..kenapalah baik hati sangat..hehe
Tak semua adik beradik aku yang dapat join,En,husband aku pun tak ikut masa pi Langkawi hari tu..

Aku bertolak ke Langkawi pada malam Ahad.Aku just bawak backpack je..maklumlah.takde lagi nak bawak beg tangan dua tiga orang..korang faham pasal beg tangan tu.Maksudnya anak-anak la..

Banyak juga tempat perhentian yang kami singgah sepanjang perjalanan ke Langkawi tu.Dalam bus memang tak boleh nak tidur.Sebab dah lama jugak aku tak berjalan jauh.Dah terasa sakit badan duduk dalam bus.Nasib baik duduk dengan ahli keluarga sendiri,taklah sesak sangat...

Sampai Di RNR machap sempat jugaklah kami bergambar sakan...ni antara gambar-gambar yang aku dah random check untuk masukkan dalam blog nie..hehehe..banyak sangat..pening nak pilih,

Lupa nak bagitau,kos untuk perjalanan,Feri dan Penginapan aku dan keluarga dah termasuk dalam pakej yang mak aku bayar..Seorang RM280.Semua sekali RM3000 untuk 3 hari 2 malam kami di Langkawi.


Ni antara ahli keluarga aku yang ada masa kami turun minum/makan kat RNR

Ada lagi yang tak turun sebab ngantuk..Ambil masa yang lama jugak nak ke Langkawi..

ok...habis part 1 perjalanan pertama kami...Tunggu next entry pulak ye..






Post a Comment

  1. alahai bestnya.
    farah dah lupa berapa tahun dah tak pergi langkawi :(

    ReplyDelete
  2. CN skolah hari ni gak ! huhu..btw..bestnyer pegi langkawi, byk soping?

    ReplyDelete
  3. wah.. best ada mak kak ida sponsor.. aiza belum pernah lagi pergi langkawi tu..

    ReplyDelete
  4. ok dah boleh komen sini td internet sy slow agaknya....lama dah sy x ke Langkawi.

    ReplyDelete
  5. Teringin nak bercuti kat Langkawi :)

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum eda...percutian sekeluarga ni yer..:)

    ReplyDelete
  7. seronok kan tak kawin lagi semuanya sponspor :) lama dah tak gi langkawi ni, dulu single dapat sponsor juga :) selamat bergembira yer :)

    ReplyDelete
  8. seronoknya jalan²..kathy belum sampai langkawai lagi sis..

    ReplyDelete
  9. Seronokkan jln jln ngan fmly nak nak tpt tuh best

    ReplyDelete
  10. bestnya boleh berjalan2.. Munirah pun nak berjalan2 jugak. hehe

    ReplyDelete
  11. Wahh.. best.. mmg meneronokkan.. :)

    ReplyDelete
  12. mkn angin ngn famili.. tambah pula dgn mak.. mmg best sgt..

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikum kak eda, wah bestnya... tak pernah lagi jejak sana ~~~

    ReplyDelete
  14. syoknya kak jenjalan free..hehehe
    sesekali berjimba ngan keluarga memang best..kira akak sefamily 'konker' bus la yer..

    ReplyDelete
  15. bestnya mak belanja yea...akak pun nak tunggu duit EPF 10 tahun lagi...baru terasa duit banyak sikit...boleh g jenjalan...hihi...

    ReplyDelete
  16. jauh perjalanan dari selatan ke utara tu kak

    ReplyDelete
  17. bestkan, sy pon bru aje pi sana dr selatan...lotihhh

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top