28
Assalamualaikum

Heh!! masih terhegeh-hegeh nak buat part 3.Bukannya apa,akibat kesibukkan melanda,terpaksa on hold dulu aktiviti men"draft" entri percutian nie.
Kesibukkan nie bukan disengajakan occay...hehe..Preparation untuk membuka sebuah kedai masih dijalankan..Nak topup barang ke dalam kedai dan mencari pelbagai material dari supplier.AMAT menyusahkan...Huh!! baru aku tau,nak bukak kedai bukannya senang..

Oppss..tu nanti aku cerita..Nie aku ceritakan pulak kisah percutian aku tu ye.

Occay...Hari kedua di Langkawi..Masa untuk pusing-pusing di seluruh tempat-tempat menarik di Langkawi.
Walaupun tak banyak tempat aku lawati,tapi aku masih berpuas hati..Cumanya tak sempat la nak snap gambar terlalu banyak kan..
langkawi


Dah keluar dari bilik hotel tepat pukul 8 pagi..Dan menjamu selera di Hotel ni jugak..Juadahnya biasa-biasa je bagi aku...Takde yang menarik..Meehoon goreng,Keatiew goreng,dan jugak roti bakar,..Itu sahaja,..
Nampak tak breakfast yang biasa-biasa je..hehehe.

Sempat lagi bersnap bagai kan..tak kisah la..janji happy


Lepas breakfast,kami tunggu di Lobi hotel tu.Sementara nak tunggu bus yang membawa kami nie melawat di sekitar sempat bersnap lagi...Glamour jap Helang tu..

Tempat pertama kami pergi adalah Menaiki Bot untuk meninjau Pulau-pulau Di Langkawi.Aku memang sangat teruja naik bot nie coz 1st time naik..Gila!!..rasa macam nak terjun je..Tamo naik bot..menggigil kaki aku masa nak naik bot..aku peluk sape2 je yang ada kat sebelah aku nie..Of course la my mom..masa driver nie bawak laju,rasa macam nak jerit sruh bawak pelan-pelan..ajer giler kena darah tinggi nanti..tempat yang pertama aku pergi adalah tempat melihat ikan-ikan yang menarik perhatian aku...yang paling menarik bila ada seekor pari yang bernama Timah tak salah aku..hehehe...Sempat jugaklah aku merasa ikan hidup...ngerri iolss...heheh
#vym2014-langkawi

Tempat kedualah ialah tempat helang tu terbang2...mak aiii..besar sungguh Helang-helang kat situ...Bernasib baik la sebab dapat tengok banyak Helang yang berterbangan di situ kutip makanan...

Tempat yang ketiga pulak adalah gua kelawar...Kalau masuk tempat ni kena senyap..Golap!!kena pakai lampu picit...Tetiba terkejut tengok ribuan kelawar atas kepala...aiyyakkk...takut sangat,....dah macam cerita Misteri nusantara pulak..Bau dan jugak keselesaan sungguh la out..hadoii....

Lepas dah meninjau-ninjau pulau yang ada di Langkawi.Masa untuk bersiar-siar tamat
So sempatlah mengabadikan gambar kami sekeluarga..hehe

Lepas tu kitorang pergi ke Galeria perdana
Langkawi

Sedikit koleksi gambar dari aku dan pakcik google

oklah takat nie dulu...next entry pulak...bz skit hari nie.tak sempat nak blogwalking sangat..




Post a Comment

  1. Wah...bestnye holiday ramai2...jeles..hoho

    ReplyDelete
  2. seronok baca entri org bercuti. sbb diri sndiri dh bape kali posppone cuti.
    Sob sob sob

    ReplyDelete
  3. Wah wah :) bestnyaa jenjalan di langkawii heheeee
    NEW ENTRY: Siapa Betul Ni ?

    ReplyDelete
  4. Dah lama tak gi langkawi...

    ReplyDelete
  5. Dah lama tak gi langkawi...

    ReplyDelete
  6. bestnyer kak. Bilalah kenit nak sampai ke Langkawi ni?huhu

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum eda...wah bestnya makan angin ke langkawi...:)

    ReplyDelete
  8. dulu masa kami pi langkawi, x sempat nk buat island hoping tu, sbb kami pi kat jety tu dah lambat dah. last2 kami pi snorkelling dengan anak jerung kat pulau payar je.. mahal sikit.. hehehe
    menabung forddan colgate sini. :)

    ReplyDelete
  9. Byk tmpt kat langkawi yg belum sampai lagi...

    ReplyDelete
  10. Holiday & bersiar2 sekeluarga beramai2 mmg sgt menyeronokkan.. penat pun berbaloi. Nice sharing..
    3x yes.. :D

    ReplyDelete
  11. Pengalaman bercuti pasti seronok nak diceritakan. Dah lama tak ke Langkawi ni...melihat percutian KSD, teringin pula... :)

    ReplyDelete
  12. Seronokkan pergi langkawi...sy xsbr nih

    ReplyDelete
  13. aku pi langkawai tak pernah pi pun tempat cam ni... orang rumah tak suka...huhu

    ReplyDelete
  14. belum pernah ke sana lagi.... huhuhu asyik plan tapi tak jadi2.... hihihi

    ReplyDelete
  15. kak ida best nya bercuti. percya x umah saya dengan jeti dlam 15 minit ja tapi saya tak pernah pergi langkawi seumo hidup ^_6

    ReplyDelete
  16. Assalammualaikum...KSD,

    wahh.. best nyer dapat jln2 kat langkawi.. menarik siap naik bot. mselim3 macam nak gi pulak.

    mselim3

    ReplyDelete
  17. bestnye.. rasa nk pergi lagi la..

    ReplyDelete
  18. wahh kedai apa tu sis nak buka mesti menarik..

    ReplyDelete
  19. Langkawi..destinasi percutian wajib setiap tahun..

    ReplyDelete
  20. terbayang coklat jer bila sebut langkawi ...

    ReplyDelete
  21. Happy family berholiday.. :-)

    ReplyDelete
  22. seronoknya tengok :) berani yer pegang ikan pari :p

    ReplyDelete
  23. beznye berholiday
    teringin nak duduk dlm bot tu jugak
    menabung nuffnang sini - libresse

    ReplyDelete
  24. wah syok nyer ke Langkawi
    byk sopping cokelat?

    ReplyDelete
  25. seronoknya dapat naik boat..tengok ke indahan di kepulauan :)

    ReplyDelete
  26. Assalamualaikum. Mintak maaf tuan blog. Nak tumpang iklan.
    Bagi bakal - bakal pelancong Pulau Langkawi yang ingin menjalankan salah satu aktiviti wajib di Pulau Langkawi iaitu Mangrove Tour di Kilim Geoforest park. Saya ingin menjemput anda ke http://thelangkawians.blogspot.com/?m=1 untuk info lanjut mengenai pakej dan harga. Boleh jugak terus whatsapp 0134298299. Terima kasih :)

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top