29
Assalamualaikum

Macam orang baru lepas habis pantang je kekdahnya.Dah nak naik keje bermula bulan Jun nanti..
Macam pelik kan..Kalau korang ingat entry lepas,aku dah bagitu korang yang aku dah berhenti kerja..
sumber : google
haha..Tetiba je dah nak naik keje??Memang ada satu kes masa aku nak berhenti masa tu..Ingat memang dah taknak kerja..Tapi pemberhentian aku tu digantung tak bertali..

Biarlah kes nie menjadi rahsia..hahaha...ajer sengal je kan..Tapi kenaikkan aku nanti,terpaksa dah berpindah department.
Kalau dulu aku Asisstant Supervisor untuk Store Department,sekarang nie dah jadi pulak QA/QC Asisstant..Entah pape jelah...Biasalah diorang nie,sesuka hati nak pindah-pindah...

Redha je lah!!
sumber :google
Misi untuk mencari babysitter pulak..Kalau ikutkan memang kakak ipar aku yang nak jaga Nur Awfiyah,tapi disebabkan school break nanti dia nak balik ke Kelantan,terpaksalah mencari babysitter sementara yang lain.
Nak diletakkan dekat taska tu rasa Seriau jugak...
Tapi aku akan terus mencari dikawasan yang berdekatan dengan rumah aku jugak..Risau jauh-jauh...

Mesti aku akan rindukan Nur Awfiyah bila dah bekerja lagi..Kalau takde orang nak jaga masa 2 minggu tu,terpaksalah aku hantar balik kampung buat sementara waktu..Oh No!!!lagi la tak boleh jumpa hari-hari..
Dah jadi ibu nie,Lain macam sikit perasaannya nie.

Berhutang untuk blogwalking ke segmen2 yang aku join..Lately nie memang banyak join segmen dan GA..Seronok tau kalau dapat hadiah...hehehe..


Post a Comment

  1. kita pun sama jugak berhenti keje..tapi member siap booking ckp bln jun nanti tempat dia ada keje kosong..bos husband pun dah berkira2 suh kita masuk keje..alahai..memang tak bagi jawapan lagi..sebab mmg nak jaga sikecik dulu..memang tak berani nak ngantar ke taska...Aritu masa kita ulang alik hospital baby terpaksa hantar kampung kak ipar jaga...baru sejam baby balik kg kita dah nangis ghindu..wahaha..genap seminggu balik kg amik bby..mmg takleh jauh...

    ReplyDelete
  2. biasalah kak, bila bekerja kita akan rindukan sitecik tu... rindu yang tak kan tergambar.... :)

    ReplyDelete
  3. hihihihhi bos xnak lepas lah tu ;)

    ReplyDelete
  4. laaaaa di panggil balik keje pulak, macam2 la diaorg ni kak. Awfiyah nanti jangan hantar jauh2, budak kecik mesti nak sentiasa ngan ibunya kan. Kalau terpaksa hantar ke rumah pengasuh atau taska, survey dulu dan bagi masa dia untuk selesakan diri di tempat baru.

    ReplyDelete
  5. masih ada rezeki di situ.. memang risau kalo letak kat taska..harap dapatlah babysitter dalam masa terdekat ni ye..
    so kita geng la ida..he3

    ReplyDelete
  6. Salam,jln2 blogwlking hri ni, n follow blog yg blum sy follow :)..salam knl smua
    Follower1688
    http://ssurianahyana.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. Selamat kembali bekerja kak.. nanti mesti akan teringat kat Awfiyah..percaya la..=D

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah..That's mean rezeki awak masih disana..Terimalah dgn hati terbuka, pasal bby tu saya doakan Allah akan bantu awak & family..huhu

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah, itu rezeki namanya :) hehehe.. selamat bekerja semula sis,

    ReplyDelete
  10. salam.

    anda telah ditag dalam segmen The Liebster Award By ciklaili.com :
    http://www.ciklaili.com/2014/05/the-liebster-award-by-mycheritacom.html

    ReplyDelete
  11. Selamat kembali bekerja Ida...

    ReplyDelete
  12. Dapat bekerja pun satu rezeki jugak kak... terima jer.. penat keje dpt jupe Fiyah pulak..

    ReplyDelete
  13. selamat bkerja..rezeki anak tu :)

    ReplyDelete
  14. Masih di tempat yg sama tak kisah sebab dpt kawan-kawan yg kita dah tahu isi-hatinya.
    Yg penting moga baby dpt pengasuh yg terbaik..

    ReplyDelete
  15. semoga ada yg sudi menjaga baby awfiyah dgn baik nnt ya kak

    ReplyDelete
  16. tak pe lah.. bekerja demi masa depan keluarga inshaAllah..:)

    ReplyDelete
  17. mungkin alam bekerja terbaik utk akak,, sebab tu Allah tetapkan akak kembali bekerja :D

    ReplyDelete
  18. Slmt bekerja Aida.. semoga segala urusan berjalan lancar... aamiin.. :)

    ReplyDelete
  19. Dah bersalin ke? Tahniah Ida....dah lama tak singgah sini, dah banyak berubah...Ida nanti singgah sini ye....http://ummiberbicara.blogspot.com/2014/05/liebster-award-dari-bolg-sulaman-lace.html

    ReplyDelete
  20. Alhamdulillah..rezeki akak masih di situ..apepun semoga segala urusan akak dipermudahkan oleh Allah SWT.

    ReplyDelete
  21. wah..rezeki sis bekerja semula..

    ReplyDelete
  22. Klau nk hntar ank ke taska ni kna check btul2 kak.. Pastikn yng berdftar..

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top