18

Assalamualaikum

Kecoh pagi tadi kat rumah bila anak kucing masuk dalam lubang tandas rumah aku.Panik kejap bila dengar suara anaknkucing yang meronta ronta tu.Rasa bersalah bila buang air kat dalam tandas tu.Setiap kali air dibuang dalam tandas tu, mesti terdengar suara anak iucing tu.

Memang tak tahu dah apa nak buat.Takkan nak biarkan anak kucing tu mati pulak khenn..Tak sanggup mak !!!

Last last call bomba.Bagitau kat diorang apa yang berlaku.Setengah jam lepas call tu, bomba datang.Dah macam pesta jap rumah aku bila ramai anak anak jiran datang berkerumun,
Risau Nur Awfiyah terjaga bila bunyi bising.Nasib baik abang abang bomba memahami.Disuruhnya anak anak jiran tu keluar...Bukan menghalau, cuma taknak kecoh kecoh je.huhu

Akhirnya tak sampai 1 jam , kucing tu dapat diselamatkan.


Yang paling best Nur Awfiyah dapat duit raya dari uncle bomba tu..alolo..sweet gitu..thanks kat abang abang bomba tu kerana kecekapan mereka, Kalau takde mereka, aku pun tak tau nak buat apa..Mestilah rasa bersalah kalau kucing tu mati kan.


Post a Comment

  1. caner kucing tu boleh lepak kat lubang tandas la plak.. haha

    ReplyDelete
  2. Kesian anak kucing tu, takde tempat lain dia nak berehat yer... Hehe :)

    ReplyDelete
  3. Ha ah eh..cmna kucing tu leh termasuk dlm tandas tu eh?

    ReplyDelete
  4. aiik? kucing terjatuh dlm lubng tnds ke mcm mna smpai boleh tersekat tu? hehe

    ReplyDelete
  5. Aku juga seorang Penyayang Kucing!!!! :D

    ReplyDelete
  6. Kesiannya... nasib baiklah selamat...

    ReplyDelete
  7. alahaiii kesiannya.. mcm mna la dya boleh masuk dlm tu..

    ReplyDelete
  8. ala kesiannya anak kucing tu...jalan tak tengok kot..tu yg termasukk..

    syok le baby awfiyah dapat wet raye awal..he he..

    ReplyDelete
  9. kesian kucing tu . Nasib baik selamat hehe

    ReplyDelete
  10. Hari ini kang hari bomba...tapi camne anak kucing tu boleh masuk kat lubang toilet tu?

    ReplyDelete
  11. alahai mcmana kondisi kucing tu huhu

    ReplyDelete
  12. Erk... Tak dapat bayangkan macam mana abg bomba seluk tangan....

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah semoga Allah memberkati kebaikan akak :)

    ReplyDelete
  14. Bagusnya Bomba dtg... Walaupun seekor kucing kn... Byk pahala diorg selamatkn makhluk Allah..

    ReplyDelete
  15. Alhamdulillah dapat diselamatkan..rezeki fiyah juga dapat duit dari abg bomba :)

    ReplyDelete
  16. yakan kesian tu kucing..dia pun nak hidup juga kan..wahhh murah rezki afiyah

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top