16
Assalamualaikum

Salam jumaat semua.Rasanya fenomena The Liebstar Awards nie dah semakin menular di kalangan blogger kita nie.Aku telah di Tag oleh KhirKhalid untuk segmen nie.

Cuba untuk memenuhi permintaan,sedikit masa diperlukan walaupun dah lama nama aku di Tag.

The Liebster awards
Di dalam segmen nie,aku hanya perlu menjawab soalan yang telah diberikan oleh Khir dan Tag beberapa rakan blogger..Itu sahaja..

so Apa soalan yang Khir telah berikan pada rakan blogger yang di Tag tu
Aku akan jawab satu persatu soalan dari Khir tu ye.

1. Berikan sedikit pengenalan tentang diri anda.
     Seorang isteri dan ibu,memegang title suri rumahtangga sepenuhnya bermula bulan ini dan juga Full time blogger.heheh..baru dapat tittle tu occay.

2. Apakah warna kesukaan anda? 
    Warna kesukaan aku adalah pink..Tapi kalau bab baju nie,mana yang cantik,itulah warna       yang aku suka bangat

3. Apakah makanan kegemaran anda? 
    Aku memang gemarkan spaghetti ataupun pasta..omputeh sikit la kan.

4. Bilakah waktu yang anda rasakan seronok dan sesuai untuk anda berblogging? 
     Sekarang ni dah tak mengira waktu,ada kelapangan,aku akan berblogging..Tapi waktu  
     yang sesuai untuk aku blogging adalah petang dan malam.

5. Apakah sukan kegemaran anda? 
    Sebenarnya dari zaman aku kecik lagi,sukan dan aku terpisah..Sebabnya,masa kecil,aktiviti sukan tak boleh aku lakukan atas nasihat dari dokter.Tapi aku suka main bowling walaupun selalu masuk longkang.

6. Apakah yang anda pernah lakukan bila mengantuk yang tak tertahan ketika dalam mesyuarat, kursus atau seminar yang anda sertai? 
    Nak cakap macam mane ek!!..Bergantung jugak..kekadang aku spare kan gula-gula untuk aku kunyah,Tak pernah lagi bermain handphone dalam bilik meeting.Baik tak aku..heheh

7. Apakah rancangan televisyen dan filem yang anda gemari?
    Entah ek!!Tapi sekarang nie aku suka Channel TLC..masak masak..Filem pulak jarang kot nak tengok.

8. Dimanakah tempat yang paling suka anda lawati di Malaysia?
     So far,setakat nie aku pernah pergi Langkawi je.Tulah yang jauh.Tapi yang aku suka adalah sabah..Tak tau bila boleh pergi.Sbabnya..aku dah tengok kecantikkan alam semula jadi di sana.


9. Manakah negara pilihan yang paling anda suka untuk dilawati selain Malaysia?  
    Aku nak ke Paris...heheh

10. Siapakah aku berdasarkan pengetahuan anda sendiri?
      Yang aku ketahui mengenai Khr Khalid adalah seorang part time blogger,rakan alam maya aku yang rajin menyinggah blog picisan nie,Seorang penceramah Motivasi kesedaran sosial.Suami kepada seorang isteri dan bapa kepada 4 orang cahayamata, warga Malaysia yang kini bermastautin di negeri Selangor Darul Ehsan.(hehehe...Khir tau kat mana aku cilok nie)hi

11. Pendapat anda tentang blog aku ini?
      Soalan ni merujuk kepada Khir Khalid.So far banyak motivasi dan ilmiah yang khir kongsikan tentang isu isu kemasyarakatan.


Fuhhh..dah pun menjawab segala soalan dari khir..Nak fikir pulak soalan yang aku nak bagi dan siapa aku nak tag dibawah nie..Sorry ye kalau tak sudi..hihih

Blogger yang terpilih untuk aku tag adalah :


occay..dah pun Tag 10 rakan blogger...Sekarang nie soalan yang mudah untuk blogger menjawab soalan aku pulak ye :-

  1. Siapakah Anda?
  2. Apakah nama blog anda ?
  3. Kenapa anda memilih untuk menjadi blogger?
  4. Siapakah orang Yang paling penting dalam hidup anda?
  5. Adakah cita cita anda telah tercapai ?..Kenapa?
  6. Apakah warna kegemaran anda?
  7. Siapakah nama rakan karib anda?
  8. Jenis orang yang tidak anda sukai?
  9. Tabiat yang tidak boleh ditinggalkan sehingga sekarang?
  10. Tempat yang ingin anda lawati? Kenapa?
So,korang..selamat menjawab kertas peperiksaan nie ye.Yang dah menjawab soalan nie sila tinggalkan komen di entry nie.

Sekian..






Post a Comment

  1. Salam ziarah. Lama sungguh tak tgk award dan tag ni. Dulu 4-5 thn lepas masa br berblog mmg kerap layan tag ni smua

    ReplyDelete
  2. dh jawab hahaha thanks tag sebab ni first time dpt segmen unik cm ni hehe

    ReplyDelete
  3. Sbb en.khir dh tag akk sbb tu sy dh xleh tag.. Hehe

    ReplyDelete
  4. Hehee.. tak pasal2 semua blogger kena jawab soalan & buat soalan ek.. t kasih Aida sbb sudi jawab soalan2 tu. Semoga perkenalan & jalinan silaturrahim di alam maya ini bertambah erat & diberkati. Paling segan bila baca jwpn no 10.. tersilap bagi soalan ttg diri sendiri pulak.. segan titew hehee.. :D :D

    ReplyDelete
  5. Dah buat dah... Nurul jap lagi baru nk sudahkan.. :D

    ReplyDelete
  6. tag akak :)

    http://edaeri.blogspot.com/2014/05/the-liebster-award.html

    ReplyDelete
  7. seronok jugak segmen tag² team ni..lebih mengenali orang kata :)

    ReplyDelete
  8. Tak sangka KSD tag zumal. Jap lagi zumal jawab :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zumal dah update http://duniazumal.blogspot.com/2014/05/liebster-award.html

      Delete
  9. abe kie pun akan menyiarkan entri ttg tajuk ini pd hari ahad ni...hari tu telah ditag oleh mamaniza. huhuhuhu

    ReplyDelete
  10. Alamak kena tag ngn akak la..masuk nie dh 2 org tag..InsyaAllah farah try adjust time utk join k.. =D

    ReplyDelete
  11. Thanks tag :D nnti Hana jawab soalan yang di beri tu eh. Hahaha.

    ReplyDelete
  12. Ok...dah 5 org tag. Nnt saya buat ☺

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top