30

Assalamualaikum

Takde lagi perkataan tu untuk aku yang sudah menjadi suri rumah sepenuh masa ni.Bagi aku, hari minggu tu dah xde istilah istimewa dah.Mungkin sebab hari hari duduk kat rumah ni, melayan si fiyah 24 jam..cuma keseronokkan berhujung minggu bila en.husband ada kat rumah ni.

Esok cuti, en.husband dah janji nak bawak aku ngan fiyah jumpa atuk ngan nenek dia di kota tinggi.Yelah, dari tak kemana, baiklah balik kampung.Atuk ngan Nenek fiyah dah sibuk bertanya bila nak balik..

Nak bawak fiyah pi jenjalan pun, fiyah kecil lagi..Belum pun habis hari.Insyallah, 15 hb mei ni, genaplah fiyah sebulan..Alhamdulillah. ..tak sangka berlalu bwgitu pantas..

Awalnupdate entry hari ni, lepas bersahur tadi, terus mata dah tak boleh nak pejam.Bilandah ada anak ni, dah 4ak payah hak kunci jam bagai, sebab fiyah dah kejutkan umi dia..heheh..Alhamdulillah. .aku seronok menjadi seorang ibu...

See uols nanti..nak sambung buat keje apa yang patut..
Tahniah buat ben ashaari diatas kelahiran bayi perempuannya..suka baca karenah qaliff lately ni..

Post a Comment

  1. Sejak ada orang baru mesti bertambah ceria yer :)

    ReplyDelete
  2. memang..dah ada si kecil, dia la jam loceng kita...sangat2 memahami bila perlunya umi dia bangun...^_^

    ReplyDelete
  3. Salam Isnin..moga ceria selalu..

    Downy For you..

    ReplyDelete
  4. Indahnya hidup x pyh pikir keje.. Blh tumpu kat ank n family.. Hehe

    ReplyDelete
  5. memang seronok dok rumah ni, sy pernah berfikir untuk dok rumah je lps ambik cuti 3 bulan lepas deliver baby tahun lepas.Sebab kepala tak pening nak pikir pasal keje kan..:)Tahniah memilih untuk mengasuh baby sendiri, saya cemburukan anda..:)

    ReplyDelete
  6. seronoknya..takde monday blues....hari-hari cuti..

    ReplyDelete
  7. Bestnya hari-hari cuti, tambah2 lagi ada sekecik peneman di rumah :D

    ReplyDelete
  8. ya Allah... pekerjaan yg menjadi idaman setiap wanita!! tahniah kak~~ :D

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah, kak ida dah semakin tenang dan ceria setiap hari, tak perlu lagi berdepan dengan masalah kerja dahulu. Fiyah pun dah ada boleh temankan ummi, taklah ummi kesunyian. Pantang leklok tau kak hehe.

    ReplyDelete
  10. hihi.. takde monday blues, nak jugak.. hihi

    ReplyDelete
  11. Best ya kan kalau dpt dok rumah jer sambil melayan karenah anak hari2 =D

    ReplyDelete
  12. indahnya menjadi seorang ibu kan sis :D

    ReplyDelete
  13. wah...mesti terasa bahagia sekarang nie walaupun banyak benda yang kena buat..itulah satu pengorbanan ibu yang tak terbalas oleh anak2...oh ya,, Selamat Hari Ibu...

    Regards.
    -Strider-

    ReplyDelete
  14. Alhamdulillah... menikmati sepenuhnya masa2 bersama sikecil :)

    ReplyDelete
  15. Fiza still ade monday blues tu kak.ye lah kerja nak menguruskan husband pergi kerja hari isnin setelah bercuti tu kira monday blues jugak tu..hihi

    ReplyDelete
  16. Jadi mak memang best kan...penat tapi best

    ReplyDelete
  17. Wahh syoknya.. bila dah tak kerja time pun fleksibel kan.. walau ada tanggungjawab tp taklah setension kerja hehee.. :)

    ReplyDelete
  18. assalamualaikum siti...penat jadi ibu tapi berbaloikn...:)

    ReplyDelete
  19. kalau suami akk mampu jaga akak memang syok kalau duk rumah je kak..hehe..jadi surirumah..jaga anak

    ReplyDelete
  20. Makin berseri rumahtangga bila dah ada baby..kan??

    ReplyDelete
  21. fiyah pon mesti tak sabar nak balik kg jumpa atuk nenek..:)

    ReplyDelete
  22. sy kalau isnin semangat jugak nak buat kerja. kalau hari jumaat tu yg lemau. tak sabar nk weekend. haha!

    ReplyDelete
  23. Assalammualaikum... KSD,

    moga anda ceria2 selalu bersama anak2 dan suami ... selamat beristirehat..

    mselim3

    ReplyDelete
  24. makin gembira dengan kehadiran anak kan sis?

    ReplyDelete
  25. Beaanye dh jd surirumah.....nak jd surirumah jugakkk

    ReplyDelete
  26. kehadiran fiyah banyak memberi kebahagian pada akak..

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top