22

Assalamualaikum

Alhamdulillah, dah pun sampai rumah.Semalam petang bergerak balik kota.Al maklumlah, hari ni kan cuti.En.husband dah ajak balik kampung, sukalah hati ni..hehehe..Seharian hari ni busy kemas kedai mak.Untuk pengetahuan korang, mak aku baru buka kedai menjual barangan makanan kering dan frozen food . Alhamdulillah, hasratnya tercapai.

Walaupun kedai mak, taklah begitu besar, tapi aku yakin insyallah, mendapat sambutan.kenapa aku cakap macam tu?? Sebabnya, dikampung aku, xde lagi orang jual apa yang mak aku jual.Lagipun harga barangan yang mak jual, sangat sangatlah memadai dan mampu milik..cewah.

Dari tengahari tadi, pergi beli stock kedai.dan aku adalah bagi idea untuk mencantikkan lagi kedai dan menguruskannsedikit akaun mak..fahamkan apa yang perlu mak buat untuk urusan jual beli supaya nanti mak taklah kacau adukkan duit kedai dan duit harian..Yelah, kadang kadang orang tua ni tak faham sangatkan.
So sebagai anak, apa yang mampu untuk aku tolong, insyallah, aku akan tolong.

So, lepas maghrib tadi, aku dah bergerak balik ke pasir gudang semula.Nasib baik awfiyah tak meragam sangat..

Tak menyempat nak update blog, sebab aku dah tak aktifkan internet untuk bulanan.Just guna wifi kat rumah je.Bila keluar dari rumah, terpaksalah,..so..takdelah internet..

Berangan cuti sekolah ni, nak tolong mak kat kedai..Bercuti lama la kat kampung nampaknya..suka, suka,,,

Post a Comment

  1. Wah...semoga kedai mak maju jaya ye...seronok dengar...

    ReplyDelete
  2. Wahh..bleh la ke kedai mak awak ye.. Alhamdulillah.. semoga bertambah rezeki mak awak sekeluarga..buka bisnes kedai mcm ni mmg laku.. lagi2 bebeku.. :)

    ReplyDelete
  3. moga sukses selalu..kat mana kedai tu sis?

    ReplyDelete
  4. All the best dan semoga maju jaya pada mak KSD dan KSD sekeluarga

    ReplyDelete
  5. semoga biz mak akak terus maju dan dimurahkan rezeki..memang seronok dok kampung kan kak :)

    ReplyDelete
  6. Zumal pun teringin nak ada kedai la... Suka sangat berniaga :))

    ReplyDelete
  7. Wahh.. baguslah.. semoga terus maju & sukses.. aamiin.. :)

    ReplyDelete
  8. Tahniah & good luck untuk business baru..

    ReplyDelete
  9. bestnya kalau dapat berniaga begini yea ida.....

    ReplyDelete
  10. moga bisnes mak akak mendapat sambutan..
    insya'allah..
    syok jugak dapat meniaga..

    ReplyDelete
  11. bestnya dapat berniagakan. Sis, nti letaklah gambar kedai sekali :)

    ReplyDelete
  12. best berniaga nie.. Mak Fiza pun buat frozen food, tp kat rumah jer...

    ReplyDelete
  13. bagus berniaga...ada hasrat macam ni tapi tak tertunai lagi..

    ReplyDelete
  14. berniaga kecil-kecil..mana taw nanti boleh berniaga besar2 plak..:)

    ReplyDelete
  15. Wah.. Sukanya dia dpt cuti kt kg.. Jeles ai..hehe

    ReplyDelete
  16. selamat bercuti.. eh, header baru tukar eh? ke, saya je yg baru perasan.. hehehe

    ReplyDelete
  17. semoga perniagaan mak bertambah success yer kak..=D

    ReplyDelete
  18. wah...seronoknya.moga sentiasa suksess

    ReplyDelete
  19. Smoga business bertambah maju.

    ReplyDelete
  20. bestnye berniaga frozen food..moga bisnes bertambah maju ye

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top