16
Assalamualaikum

Baru up entry pasal rindukan Awfiyah pagi tadi..Rupa-rupanya awfiyah menangis tak henti-henti kat rumah.

Lepas pada up entry tu,tergerak pulak hati nie nak call MIL..Rupanya betul Nur awfiyah menangis..Ingatkan sekejap je tangisannya,rupanya melarat-larat kat MIL..

Nak tak nak terpaksa balik ke rumah ,risau jugak melarat teruk,payah pulak lain jadinya.Serba salah jugaklah sebenarnya nak mintak izin keluar,tapi takkan nak biarkan Nur Awfiyah menangis macam tu sekali...

Nasib baiklah HOD memahami.Dalam pukul 9.30 pagi aku dah gerak balik kerumah..Memang sampai kat rumah Nur Awfiyah tengah menangis teresak-esak..atau bahasa pasarnya dah selak menangis..

Dah puas pujuk,dibelai si awfiyah tu...Last-last dia tidur...Alhamdulillah...MIL memang kelam kabut sikit kalau Nur Awfiyah nangis..Biasalah orang Tua kan...

Jam 12 tengahari aku dah masuk kerja balik..Hari pertama kerja,takkan nak ponteng kan...Terpaksalah Husband balik petangya tengok-tengokkan dia pulak..

Bila tengok awfiyah macam tu,rasa sayang nak tinggalkan..Sedih pun ye..Tak pernah lagi mengalami perasaan macam tu sekali..

Dah fikir nak balik pulak nie...Lambat nya jam nie nak bergerak..4.45 petang terus nak cabut...

Post a Comment

  1. harap² fiyah baik² je kat rumah

    ReplyDelete
  2. Kesian awifyah, rindukan ibunya jugak tu

    ReplyDelete
  3. nangis rindu nie.....tinggalkan kain baju bagi dia bau.....

    ReplyDelete
  4. HOD tu apa? Head Of Dept...?

    ReplyDelete
  5. alo lo lo, memang bila anak menangis kita jadi tak senang duduk kat office... farah pun sama...kalau dapat call kata ash itu tak kena ini tak kena... meragam jer...merengek jer...menangis jer... memang hati terus nak shoot balik jer...

    ReplyDelete
  6. cepatnye ida balik kan..4.45.. saya kul 6 baru balik..adoi lamanye

    ReplyDelete
  7. BW sini..lama juga tak BW ni, so hri ni Cik Anis jenjalan la ^^
    Jemput singgah blog Cik Anis juga ^^

    ReplyDelete
  8. mesti rasa macam dh xde mood nk g keje kan..

    ReplyDelete
  9. Dah start keje balik ea? urmm... itulah perasaan seorang ibu :)

    ReplyDelete
  10. baru2 tinggal memang macam tu la...

    ReplyDelete
  11. Kalau ikut petuanya, kna buat2 lupa atau kawal rindu tu.. buat2 sibuk... spya ank tak terasa juga nnt... xpe la, msih bru dh lma.. insha Allah.. ok nnt...

    ReplyDelete
  12. Biasalah baru² kena tinggal.. InsyaAllah lepas ni ok la.

    ReplyDelete
  13. Kesiannya..pasti rindu tu...

    ReplyDelete
  14. Kesiannya dia. Tak boleh bayang masa tu suara dia jadi macam mana sebab nangis. Kesiannya

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top