25
Assalamualaikum

Cerita semalam yang baru sempat untuk aku update petang nie..Semalam aku ada bagitahu yang aku halfday kan...Seronok rasa dapat halfday..Ikut hati nak je cuti satu hari,tapi sayang pulak..Kot lah ada emergency nanti,nak bercuti lagi.

Simpan cuti sikit..Annual Leave memang harem Non Hado!!Apa taknya sebulan masuk sekali untuk AL..Tu pun dah aku perabihkan..Setiap bulan mesti aku cuti satu hari..Itu..korang jangan tanya aku kenapa!

Oklah..Berbalik kepada Puteri omel aku yang sorang nie.Semalam lepas balik keje,terus melepak rumah kakak ipar aku,menghabiskan waktu sebelum keluar ke klinik kul 2 petang tu.Aku halfday pukul 12 tengahari,so ada masa nak luruskan pinggang..

Dalam perjalanan,Nur Awfiyah da start menyanyi lagu hindustan,marah sebab aku kejutkan dia tidur..Actually,bukan aku kejut,dia je tersedar masa aku dokong dia..Sampai aku rasa nak berpatah balik rumah..Last-last dia senyap.Tiba kat klinik da dekat kul 3 jugak la..Memang appointment kul 3 kot..
Tengok,punyalah ramai orang,cepat-cepat aku ambil no..Pada tengah menunggu no dipanggil tu,blackout On/Off kat klinik menyebabkan Nur awfiyah kepanasan..Lagi panas la Omel aku tu.Dengan perasaan yang membuak-buak untuk tidur tu,dia dah mula menyanyi lagu rock tak hengat..Puas dah aku sumbat susu,semua..Last-last ada kakak sorang tu cakap kat aku,"dia tidur pakai buai ea dik" aku jawab ha'ah kak..
Last2 dia sruh aku tepuk omel aku macam berbuai..Laju je aku buat..Huh!! Saja Omel aku tu menguji tahap kesabaran umienya yang tengah panik..Tidur sampai nama Omel kena panggil,Lepas dah check kat dalam tu pun nangis lagi.Huh!!Risau jugak lepas tu kena Inject untuk 2 bulan..Tapi aku bersyukur bila timbang berat badan Omel aku tu Normal..4 Kilo Ko!!...oklah tu kan...Dia pun jenis kecik je..

Masuk bilik Injection,rasa berderau darah aku..Apa taknya,jap lagi risau menangis tak hengat....
Memang confirm...Tapi alhamdulillah...Kejap je..Terus fikir nak balik lepas ambil ubat..
Balik kat rumah,lepas bersihkan badan Omel,bagi ubat siap-siap takut demam...Pastu Tidoo!!!
Pengalaman mengajar aku tentang semua tu lah...huhuhu...

Muka bambam Omel setelah 2 bulan



Post a Comment

  1. alolololo omei sungguh la tuan puteri si bujuh sirih ni. Kena cucuk ye, tido leklok ye cayanggg :))

    ReplyDelete
  2. Lena dia tido...rasa cam nk join...

    ReplyDelete
  3. ada mcm muka mak dia tu... :v

    ReplyDelete
  4. terasa mcm nak jadi baby pula, tenangnya dia tidur..

    ReplyDelete
  5. Bila Awfiyah nak dapat adik?

    hehe

    ReplyDelete
  6. Bila nak enjit mrmg kite akn riso sbb baby akan nangis..yg jnis nangis kjap xpe...nih jnis nangis xbrenti...oooo xlarat ooo

    ReplyDelete
  7. Comey dia...tembam tu yg geram.

    ReplyDelete
  8. dah bias buai kak memang meragam la dier tak dapat..
    plus cuaca pon panas skarang ni..kena stanby kipas tangan lenkali..

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah.. Moga terus dalam pemeliharaan Allah...

    ReplyDelete
  10. fiyah comel kuat, tak nangis kan..lena je tidur tu

    ReplyDelete
  11. Alahai, seronoknya tengok baby comel tengah tidur. Anak saya pun dulunya berbuai. Kalau masuk kereta, tak cukup aircond kena siap kipas tangan lagi, kena letak bantal atas riba lagi bila time dia nak tidur. Pastu kena goyang-goyang kaki macam buai je kekdahnya. Barulah nyenyak tidur. Keras ler kaki ni kekejungan.

    ReplyDelete
  12. pengalaman anak pertama..sama la..tiap kali anak checkup ibu dia y risau..nangis..

    ReplyDelete
  13. alololo tomeynya.... cian dia kena inject.... meh auntysha kasik kiss sket kat pipi tu... mwahssss...!!

    ReplyDelete
  14. alolo..omelnyer ! tak sabar CN nk preggy lagi..huhu

    ReplyDelete
  15. tomeynyer dia...geram tengok pipi :)

    ReplyDelete
  16. mmg bambam... makin comel Fiyah.. siap ly nyanyi hindustan lagi.. hehe..

    ReplyDelete
  17. Rasa nak picit2 je pipi dia hehee... comel.. :) :)

    ReplyDelete
  18. Comelnyerrr ..pipi tu tahan nak tgk tu ,..

    ReplyDelete
  19. Comelnya bby akk ni.. Bulat mukanya tu..

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top