35
Assalamualaikum

Alhamdulillah..Dah hari kedua kita berpuasa...Insyallah..Semalam berbuka puasa beramai-ramai di kampung..memang menyeronokkan..Rasa taknak balik je..hehehe...Tapi terpaksa jugak balik malam tu.Memang malam tadi,banyak kenderaan,mybe sebab mereka pun pulang ke kampung untuk berbuka bersama keluarga kan

Ada yang start bercuti puasa ke..ehehehe...tu jawab dalam hati je eh!! nanti korang segan pulak,especially bagi wanita la kan...

Oklah,nak bercerita pasal perniagaan yang kami buat tiap-tiap tahun di Bazar Ramadhan tempat aku nie.Tempat aku nie merujuk kepada kampung aku la yer..

Selalunya berniaga minuman,tetapi kali nie berubah arah pulak.Berubah menu pulak la kan..
Oklah menu kali nie adalah menu yang sama tahun lepas iaitu BuBur Kemboja..Aku pernah bagi resepi nie kat dalam blog ni.Korang nak,boleh terjah entry tu ye..Menu wajib tahun ni adalah Rangka Ayam Panggang Dan ayam salad..Aku tak sempat nak amik gambar semalam sebab busy memasak kat rumah..
So,dekat tempat aku nie,kurang lah orang berniaga ayam panggang nie..Just family kami je yang jual..Alhamdulillah,habis semua jualan,cuma Bubur Kemboja tu je yang tak berapa nak habis.

Ni masa awal preparation..hehehe..saje nak tangkap gambar tu kan..

Memang best berniaga nie kalau apa yang kita jual tu mendapat sambutan..Bestnya bila berbuka di tempat berniaga,kita dapat banyak makanan dari penjual-penjual yang lain..Suka bila bertukar-tukar menu nie..memang dasar ler suka makan kan..hehe..Bila bulan puasa nie,mata jadi rambang bila tengok makanan,rasa semua nak dibeli..tapi jangan terlalu ikut nafsu ye..kang dah berbuka,sendat pulak perut tu nak makan semua..

p/s:Moga En.husband diberikan kesihatan yang baik di bulan yang mulia ni,masih tak dapat nak mengubati penyakit goutnya tu.Kot la korang ada petua boleh kongsi dengan aku tak..





Post a Comment

  1. Wow! Alhamdulillah teringin juga nak merasa ayam panggang tu :). Memang tak dinafikan kita seronok tengok orang lain meniaga kan. Semoga ada rezeki untuk kak Aida di bulan Ramadhan ini :))

    ReplyDelete
  2. Alhmadulillah moga sentiasa dimurahkan rezeki

    ReplyDelete
  3. Alhamdullilah..seronok berniaga di bulan Ramadan ni..sambil berniaga sambil beramal..

    ReplyDelete
  4. seronoknya berniaga kan..semoga dimurahkan rezeki bulan ramadhan ni.

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah, salam ramadhan dari saya :)

    ReplyDelete
  6. salam ramadhan Ida...sama ler akak pun berbuka puasa di kampung di hari pertama....

    ReplyDelete
  7. seronok kan sis brniaga..lya pun tringin nak meniaga..menabung cne :)

    ReplyDelete
  8. salam ramadhan . semoga rezeki melimpah .

    ReplyDelete
  9. Wah..bagus gak nie..nak niaga gaklah kat bazar macam nie..huhu

    ReplyDelete
  10. Wah...meriah mknn yg dijual..Saya dulu tolong jiran depan rumah mnjual kuih muih..I got the feeling..huhu

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah.. semoga murah rejeki dgn hasil meniaga yer kak.. berkat bulan ramadon katanyer :D

    ReplyDelete
  12. salam. alhamdulillah..:) salam ramadhan ya :)

    p.s bubur kemboja? macam sedap ja hehehhe

    ReplyDelete
  13. Bestnye berniaga..semoga rezeki akak bertambah-tambah lagi..

    ReplyDelete
  14. alhamdullilah.. salam ramadhan...

    ReplyDelete
  15. SERONONYA BERNIAGA!! SALAM RAMADHAN DEAR

    ReplyDelete
  16. Salam Ramadhan, berniaga di bulan puasa memang seronok ^__^

    ReplyDelete
  17. alhamdulillah..rezeki di bulan ramadhan :-)

    ReplyDelete
  18. Alhamdulillah..murah rezeki. Adudu..ary tu ana ade tengok satu produk utk pesakit gout. Dalam 2 bulan camtu, da boleh sihat. Yg penting makan berpantang. Lupe la ape name produk tu. Cuba carik kat google. Doa byk2 moge segera sembuh. Bulan berkat ni. Mudah2an.

    ReplyDelete
  19. Alhamdulillah..Rezeki Ramadhan...Bestkan berniaga kalau dapat sambutan...

    ReplyDelete
  20. syok kak kalo ape yang kita jual tu abis licin..at least berbaloi penat pon..
    tapi adat la..kadang licin kadang tak..yang penting jangan give-up..
    moga murah rezeki akak..

    ReplyDelete
  21. didiey teringin nak berniaga kat bazar/pasar. mesti best kan

    ReplyDelete
  22. nie bazar kat mana KSD??kalau boleh nanti KSD update entry ini dengan alamat bazar and no gerai kalau ada..mana tau ada kawan2 yang boleh singgah nanti ker??hehehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  23. mesti seronok brniaga, moga dimurahkan rzeki dbulan ramadhan ni..:)

    ReplyDelete
  24. assalamualaikum eda...wah seronoknya berniaga di bazar ramadhan...

    ReplyDelete
  25. memang best berniaga kat bazar. teringat dulu tolong mak sedara menjual. Hehe...
    Pape pun semoga murah rezeki akak. Insyaallah!

    ReplyDelete
  26. Berniaga bulan Ramadhan nie memang masyuk kan... Rezeki :))

    ReplyDelete
  27. Bubur kemboja? first time tau... boleh try nanti... semoga husband kak ida cepat sembuh ya.... ameen :)

    ReplyDelete
  28. Wahh menarik.. alhamdulillah.. smoga dimurahkan rezeki & segalanya berjalan lancar... aamiin.. :)

    ReplyDelete
  29. semoga bertambah rezeki dibulan ramadhan

    ReplyDelete
  30. memang meriah kalau berniaga bulan pose ni... banyak untung oooo...

    ReplyDelete
  31. bazar mana ni ida?selamat berniaga ye..
    rajin sungguh

    ReplyDelete
  32. best tau berniaga time bln pose...dlu sy tlg.pkcik bniaga time balaja dlu..skang dh keje xde mse nk bniaga dh

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top