15
Assalamualaikum

sumber: google
Salam Pagi Isnin korang..Isnin sudaaa...Tak terasa cuti satu hari semalam..Tak pergi ke mana-mana pun...
Just singgah rumah baru untuk perkembangan renovation rumah..Pagi ni rasa nak meluahkan perasaan sakit hati bila tukang buat rumah langusng tak habiskan kerja yang aku rasa lama dah tertangguh..
Duit dah bagi,Bila aku tanya bila nak siapkan,asyik tersengih dan jawab takde orang nak buat.
Nasib baik kawan,ada lagi rasa hormat taknak malukan dia bila asyik bertanya pasal rumah.Tapi disudut lain,aku dah upah untuk buat kerja-kerja renovation tu,patutnya bila dah bersetuju untuk ambil job tu,kenalah laksanakan dengan betul..Entah la...en.Husband pun dah malas nak tanye banyak-banyak..Kang lain pulak jadinya.Nak lupakan soal tu buat seketika...

Dulu,masuk kerja tak pernah lebih dari 7.45 pagi,Tapi bila dah ada nur awfiyah nie,lambat sikit ke tempat kerja.Terpaksa la jugak meredah jammed yang makin teruk tu..
Kesian pulak nak hantar Omel aku tu pepagi buta..Memang kebiasaanya Omel aku akan bangun pukul 4 pagi dan tidur balik dalam pukul 7 pagi atau 6 pagi..Then masa tu memang dia nak aku melayan dia..Last-last umie dia memang tak boleh nak tidur..Sampai dah kurus den dibuatnya..Alhamdulillah..tak payah nak berdiet bagai..

sumber:google
Pukul 7.15 aku akan keluar dari rumah untuk hantar Omel aku nie,ke rumah pengasuh..Rumah pengasuh Omel aku ni tak lah jauh sangat..Tak sampai 2 minit pun rumahnya...Rumah abang aku memang satu jalan dengan rumah aku..So by pass je rumah dia...hehehe...Alhamdulillah..Puas aku pujuk akak ipar aku tu supaya dia dapat jaga Omel aku tu..
So bila dah hantar nur awfiyah,selalunya aku tunggu dulu dalam 10 minit.Nak suruh akak ipar aku settlekan anak-anak dia nak pi sekolah..hehe

So dalam 7.20 pagi barulah aku gerak ke tempat kerja..Emmm..biasalah,jammed tak hengat..7.50 baru sampai office..

Ok...dah nak start wat keje..Satgi boleh sambung blogwalking...walau tak cukup tidur,tapi aku tetap bertenaga..cewahhh..




Post a Comment

  1. Biasa la kak.. hari Isnin kan.. terkejar2 la sikit.. sama macam farah jugak.. =D

    ReplyDelete
  2. Same la kite. Berkejar2 je bile masuk ary isnin. Kalau ana, suke la sgt2nye jage anak buah. Hehe.

    ReplyDelete
  3. Zumal pun terlewat seminit tadi... kiki :)

    ReplyDelete
  4. Pasal renovation rumah tu farah pernah kena...masa renovation rumah mak ayah farah 2010 dulu..masa tu ayah bertindak mencari kontraktor. .last last kontraktor tu buat pasal kerja lambat siap..ayah tak bagi dyrang kerja kat situ dan ayah tak bayar pon gaji..ayah cari kontraktor lain..nasib baik kontraktor tu sanggup nak teruskan dan boleh siap sebelum puasa..

    ReplyDelete
  5. Kontraktor ni bila buat rumah kebnykn masalah dia sama je kan.. sabar jelah Aida. Salam ceria hari Isnin.. :)

    ReplyDelete
  6. pasal rumah tu kan,i da kena push je, sb duit dah kasi kan.

    ReplyDelete
  7. Tadi sampai ngam2 kul 8.00 hehehe

    ReplyDelete
  8. kalau bertenaga ni mst minum ephyra kak hehee..xpe kak pgorbanan ibu kpda kita pn cmni juga beza dlu ibu suri rumah xbkerja cam kita2 skg ni hehee :) selutt kaka :)

    ReplyDelete
  9. oh ye kak kena push kak psal buat rumah tu..mmgla kawan tp mna blh bt cmni..bila mlibatkn kerja dan duit..kawan2 kerja2 kan..huhuu

    ReplyDelete
  10. kalau dah beranak kecik nie mmg begitu ler....busy jer kan....

    ReplyDelete
  11. mmg sgt tk best bile lewat kan? tp nak buat cmne, terpaksa terkejar2. hdp kite kan byk komitmen :)

    ReplyDelete
  12. kene gerak awal sikit lah kak nampaknya pasni..nanti merah je kat punch card tu..tapi kalau jammed memang susah nak elak..huhu

    ReplyDelete
  13. Sy start ikut suami x kje dh.. Xde nk redah jem.. Tp rindu suasana tu..

    ReplyDelete
  14. kalo tak cukup tido, penat memang leh kurus..teringat pulak masa cik aisyah baya2 awfiyah tu..dia tido bila jam 5pg..aduhai...tp bila masuk 4 bulan, tido dia dah normal..ibu dia pulak kembang + kembang..kih2

    ReplyDelete
  15. Sesekali takper lagi hehehhe ..
    Jangan amalkan selalu tau ...

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top