29
Assalamualaikum

Entry nie sebenarnya saja nak bercerita pasal handphone canggih masa kini yang semakin mahal dan kadang kala amat menyusahkan.

Entry kali nie bukan berlaku pada diri aku..Berlaku pada en,husband yang aku rasa dah 3 kali kot tukar handphone...hehehe..Si wife dia nie baru pakai satu je handphone sepanjang tempoh 3 tahun nie.Blackberry tu lah ajer..Bukan tak terniat nak pakai gadget canggih lagi manggih macam mereka-mereka tu,Niat hati sebelum beli tab tu memang aku nak guna cap SAMSUNG!.Tapi bila dah jadi blogger nie,kononnya naklah update tanpa batasan..So selepas riki-riki,belek-belek,belilah juga Tab 10.1 yang aku pakai tu.still jugak samsung kan....So,bila dah ada gadget dan semakpong nie,taklah nak pakai internet dua dua sekali,AKu just tathering je..Share internet..Sebab kat rumah dah pakai wifi,so tak payah la nak membazir untuk semua tu kan..
 

sekadar perhiasan diambil dari google


Bagi En.husband pulak,memang pakai cap samsung,Tapi makin lama bateri makin buat hal,dah tukar bateri pun still jugak problem..Sampai aku pun tak tahulah sebabnya,..Dah bagi suggestion supaya guna cap Nokia murah tu je...Lagi bagus..Baling kat dinding pun still boleh on lagi..betul tak..

Siapa pernah pakai cap Nokia nie..ni aku memang suka pakai sebab baling kat dinding pun still boleh guna lagi...Bateri memang tahan lama dan tak cepat rosak..hahah...harga pun murah...

Ingat nak cari satu lah...Memang untuk emergency nie...Yelah...tak payah nak berinternet akses sampai bateri kong kan..

Nak beli kat kedai biasa takut pulak kena tipu pulak..Sekarang nie bukan boleh percaya sangat..Survey-survey kat Lazada,macam ada offer je...


En.Husband,apa kata u pakai je handphone cap atas nie,,malam nie kita cari eh!!..lagi puas hati..hehehe...tak payah nak berLenovo sangat...muahahaha..Ha...baca sampai habis...lepas tu boleh call kita kat sini...


Post a Comment

  1. Hp nokia mcm tu mmg lagi bagus.. lama boleh tahan baterinya. Tak payah pening2.. :)

    ReplyDelete
  2. biasa kak ida..lag lama lg bgus sbnrnya..adik2 saya pn pkai hat ni walaupn masing2 gah dgn hp android depa..bila emergency mmg hp tu yg dcari 2hari pn blm tntu habis baterynya..bbnding hp cnggih xsmpai 5jam kong dah..

    ReplyDelete
  3. dah lama tak pakai hphone nokia nie...rare tu

    ReplyDelete
  4. huawei kan ada offer online murah je 500rm ; ..spec tinggi dan bagus... ; kalau ada yg lama punya spt nokia 3310 lg terbaik..

    ReplyDelete
  5. henpon lejen memang tak cepat rosak....... patut setiap orang mesti ada spare nokia ni satu untuk emergency kan.... sebab bateri tahan lama.... henpon sekarang banyak makan bateri tak tau laa awat.... hahaha

    ReplyDelete
  6. haha mak sy pakai nokia tu..sy pun ada tp jenama samsung..ok ah..samsung gak..haha

    ReplyDelete
  7. hp nokia memang bagus..tapi itulah.. sekrang ini mereka agak ketinggalan

    ReplyDelete
  8. Kak, lazada jangan! banyak dah kene tipu kak. lambat, servis teruk, barang sampai dalam keadaan rosak.

    ReplyDelete
  9. Assalamamualaikum...KSD,

    mselim3 pun pakai hpone nokia... hehehe. tahan lama..

    mselim3

    pls: nokia 6120 klasik..

    ReplyDelete
  10. Cari...jgn tak cari. Saya masih setia dhn samseng TAB. Rasa mcm nak tuka jew. Lenovo pon ok gak.

    ReplyDelete
  11. nokia 3310 memang d best la..hahahah.jatuh ke terhempas beribu kali pun, still boleh guna.

    ReplyDelete
  12. Henpon legend ni laa paling mahal sekali. Bateri sampai 3 4 hari. Ana pun still pakai nokia baling dinding. Tapi satu lagi, haruslah ade semakpong! Heehee..

    ReplyDelete
  13. salam sis..baru berkesempatan lawat cne..lya mengaku pernah memiliki hf nokia kat atas tu..memang super power tahan lasak berbanding hf canggih manggih skrg nie

    ReplyDelete
  14. phone skang bukan smartphone..tp semakphone...hihihii...
    memang betul tue,pakai phone yg macam kat atas tue lg baik kan ^-^

    ReplyDelete
  15. tepuk dada tanya selera.
    heheh..
    smart atau tidak belakang kira,
    yang pnting phone wajib ada.

    ReplyDelete
  16. Tau tak pe, nokia yang lama lagi2 yang 3310 tu jatuh dari almari pun tahan lagi.. mana ada lagi fon yang boleh joget2 ms deringan.. hehehe bateri pun tahan..

    ReplyDelete
  17. alise pakai hp nokia n70 dekat 8 tahun dah.. jatuh dah juta2 kali jugak (tipu).. hahaha.. nokia memang ketahanan very good..

    sekarang pakai samsung.. alahai sakit hati.. cepat na habis bateri.. nokia jugak win.. tapi software tak berapa nak gempak pulak.. hmmm

    ReplyDelete
  18. cx pon suke pakai fon cikai2 je. sng. tk mudah rosak dan tahan lama. :) tp cx masih juga mencari fon lama iaitu fon butterfly, yg keypad die mcm rama2 tu. :)

    ReplyDelete
  19. Anim ada simpan nokia c2 & e72 sampai sekarang. Elok lagi hehehe

    ReplyDelete
  20. Macam2 pilihan sekarang, semua bersaing untuk tawarkan kualiti yang baik :)

    ReplyDelete
  21. waduh2..iman pkai henpon cikai smpai skrg.dah 3 thn pkai ni

    ReplyDelete
  22. memang perlu ade 1 hp in case kalau emergency kan..hp nokia tu memang tahan lama

    ReplyDelete
  23. Nokia ok..murah & tahan lama..

    ReplyDelete
  24. Hp nokia paling bagus, murah dan tahan!

    ReplyDelete
  25. Sy pun pkai nokia jgk. Xleh nk berwifi la.. Mmng tahan dh 6thun ni.

    ReplyDelete
  26. yela..dlu2 memang guna nokia jek.. bateri tahan lama sebab takde function bukak tenet, takde kamera..takde yan berwarna-warni..
    enset samsugn saya pon bateri cepat kong..aptb

    ReplyDelete
  27. Hehehe NOKIA yang lama tu mmg betul2 LEGEND kan ..
    Kak Lya pon guna jugak dulu hehhee ..
    Tapi kalau sekarang dah ketinggalan zaman la huhuhu..
    Nak cr HP ni kena hati2 jugak sebab banyak yg tipu sekarang nie ...

    ReplyDelete
  28. Mmg than pun... Tu handphone pertama sy guna... Lebih 6 tahun berkhidmat..

    ReplyDelete
  29. Btl2..Nokia mmg tahan.. dulu pernah pakai beberapa sir Nokia... tapI skrg lebih selesa dgn Samsung..=D

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top