27
Assalamualaikum




Salam Hujung Minggu korang!!!..alhamdulillah..dapat berehat kat rumah dengan ditemani Nur awfiyah...Sempatlah Nak join contest nie..Pada Korang yang ada masa lebih ni,boleh la Join Segmen nie..


Pengalaman aku dengan Nuffnang...

Sejak pertama kali aku buat blog atau mana-mana blogger mesti akan mendaftar dengan Nuffnang.Tak sah kalau mereka tak mendaftar dengan Nuffnang termasuk aku kan..Memang dulu aku tak tau apa sebenarnya benefit yang aku dapat dari Nuffnang..Bila orang letak,aku pun letak jugak...heheh..
Masa 1st berblogging nie memang takdelah fikir pasal apa yang aku dapat dari Nuffnang nie..Padahal aku dah berblog lebih dari 5 tahun..Start dari blog lama sehinggalah blog baru nie.
Aku aktif berblog dan tauhu pasal CPUV/BE nie pun 3 tahun kebelakangan nie..Banyak juga aku pelajari macam mana nak daptkan cpuv/BE dari blogger -blogger otai..Salah sorang dari mereka adalah Shida..
Kalau newbies yang nak tahu pasal Nuffnang boleh la lawati blog beliau

Boleh klik sini,atau korang boleh kat menu tab tentang TIPS NUFFNANG di Blog Shida nie.

Pertama Kali Aku dapat Check dari Nuffnang adalah pada tahun lepas..Saja nak simpan banyak sikit..
Kalau kita rajin update Survey dan rajin update entry dan juga rajin menyinggah di Blog-blog lain dan naikkan pageviews korang,insyallah,Korang boleh buat duit dengan Berblogging..Memang sejak dulu aku setia dengan Nuffnang..Tak pernah lagi nak beralih arah bila aku tau Nuffnang sangat membantu untuk aku mendapatkan side income..Selain berblogging,aku jugak dapat duit yang orang lain tak boleh bagi ..hehe

Kalau korang nak lebih masyuk dengan Nuffnang,boleh la mencuba nasib di Campaign Blogbuster.Cuma aku je tak pandai nak buat video pendek..hehehe..

Oklah korang,kalau nak join cepat-cepat ye sebab segmen nie berlangsung selama seminggu jer..
Hadiah sangat-sangat menarik.
Agak-agak tak menarik lagi ke hadiah dari segmen nie

Hadiah untuk Segmen bersama Nuffnang | ok ini antara hadiah yang shida tawarkan dalam Segmen bersama Nuffnang esok :) hadiah tak seberapa pun tapi ikhlas shida beri kepada pembaca setia semua :) Segmen ini berlangsung sempena ke 100 Cpuv Campaign shida, tak percaya?? klik sini ya! entri masih fresh lagi hehee. Jika shida menang cash dari Giveaway Cash RM150 MrJocko akan tambah wang tunai dalam Segmen ni nanti "kalau menanglah" :) Syarat sangat-sangat mudah sebab shida sorang saja yang sponser semua hadiah ni :) Hadiah (5 Button Badge Nuffnang 14 Bookmark Nuffnang +5 Voucher dari Watsons + Cash/Topup jika menang) yang shida beri kepada 14 pemenang di pecahkan kepada 2 kategori iaitu 5 pemenang untuk Best Entri dan 9 pemenang untuk random dari shida sendiri. So Good Luck semua yang join nanti :)

Menarik kan...Jom Join sebelum terlambat..Just klik banner kat atas tu ye..




Post a Comment

  1. Salam SD ..Lya singgah sini ..Good Luck Ya ..
    Singgah menabung Mr Nuff ~ Astro go beyond ..

    ReplyDelete
  2. Arol masa mula-mula blogging dulu pun main letak jek iklan Nuffnang sebab tengok kat blog orang lain ada. Haha! Lepas tue baru search sendiri kat Google pasal Nuffnang. :D

    Apa pun, semoga berjaya, kak! :)

    ReplyDelete
  3. semoga suksess Ida, pengalaman dengan Nuff ni mmg banyak kan, nak-nak kalau bab kita belajar nak kenal Nuff dulu..macam-macam cerita..hehhe..

    ReplyDelete
  4. Ahahaha...ana lagi tak tau natang mende nuffnang tuh. ><

    ReplyDelete
  5. bw dari ga yang sama.. entri sy pun pnjg lebar... sonok sgt berciter..hehe..
    salam perkenalan dari saya...

    http://www.linazlina.com/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunia-sebenar.html

    ReplyDelete
  6. Salam ukhwah, singgah sini jalan-jalan blogwalking senarai perserta dari Segmen I Love Nuffnang by Dunia Sebenar Shida.. Semoga berjaya, salam ceria dari MyCherita

    ReplyDelete
  7. good luck ye..cari2 iklan nuffnang..hehe

    ReplyDelete
  8. sama la dgn yumida
    peminat nuff gak
    alhamdulillah, rezeki kita bersama pengiklanan nuff

    ReplyDelete
  9. Ramai nuffnangers :) Good Luck kak!

    ReplyDelete
  10. wahhh..kak ida join lah hehee :) mulanya kak..shida pn sama join Nuffnang sebab mmber join juga..agak lama shida nk fhm nuffnang ni..last2 mmber yg ajar shida nuffnang ni pn dah stop bloging..shida terkontang kanting sorang2 tp sempatlah dia nsihat shida cmni cmtu..bt ini itu..smpai lah skg shida masih praktikkan yg dia ajar sehinggalah jd cam skg kak amin heheee :) thanks kak ida atas perkongsian ini.

    gudluck kak ida..shida BW ya :)
    ~ www.duniashida.com

    ReplyDelete
  11. blog kedua sy tak letak pun iklan nuffnang ni.. heheheh

    ReplyDelete
  12. salam. dari segmen yang sama :)
    all the best!

    http://ramaramapendek.blogspot.com/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunia-sebenar.html

    ReplyDelete
  13. Assalammualaikum... KSD,

    selamat bersegmen moga berjaya k..

    mselim3

    ReplyDelete
  14. Singgah dari segmen sama..
    salam ramadhan..good luck n all the best ^^

    ReplyDelete
  15. goodluck :D

    http://iolacaviarofficial.blogspot.com/2014/06/transformasi-bintang-bola-sepak-dulu.html

    ReplyDelete
  16. singgah dari segmen yang sama..
    http://cikgufaizcute.blogspot.com/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunia-sebenar.html
    good luck :)

    ReplyDelete
  17. Assalamualaikum..
    Blogwalking dari segmen yg sama
    Segmen I Love Nuffnang Forever! Cintaku berbling-bling!!
    Bez kan kak..melalui beriklan dgn Nuff dia kasi side income
    Selamat menjalani ibadah puasa
    Salam Ramadhan Al-Mubarak 1435H

    ReplyDelete
  18. Nad teringin nak join blogbuster tu tapi maluuuu haha and tak ada idea creative nak buat. Hehe jemput singgah baca entry Nad :)

    http://nad-lifeisfun.blogspot.com/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunia-sebenar.html

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top