Belum boleh balik

Monday, July 21, 2014

                                                                                Assalamualaikum
Sebelum tunggu waktu berbuka ni, ambil masa sikit ank up entry.takde cerita lain melainkan cerita nur awfiyah aku tu..jngan korang bosan da ler, tapi kalau korang bosan, tak dapek den nak nolong yerk.,

Emmmmm, harapkanlah dapat keluar hari ni, tapi hampa bila doktor kata tunggu satu hari lagi,
Tak sanggup dah nak tengok nur awfiyah asyik kena cucuk je, masuk nie dah 5 kali cucuk..sabtu lalu, nur awfiyah terpaksa masuk air, sebab dia kurang menyusu..kalau masa sihat, 3 aunz tu rileks je...sekarang ni nK habiskan 1 aunz pun payah sesangat,.dok paksa2 dia pun takut lain jadiknya, kahak kat tekak dia tu aku rasa makin banyak je.Nak je aku korek keluar, tak pulak dia muntah kan,,, kalau dia muntah ras lega sikit kan,,

Sedangkan kita orang tua ni, kalau batuk, rasa sakit je dada, inikan baby macam nur awfiyah ni.
Tapi hari ni gembira sikit tengok perubahan nur awfiyah, susu dah banyak sikit, Doktor pun dah stop bagi gas kat dia..oh ye, dia starrt diberi gas masa hari jumaat lagi, setiap 4 jam sekali, hari sabtu tu, dah kurang sikit la dari 4 jam ke 6 jam pulak,..Dan hari ni, dah tak guna gas, cuma masih lagi gunakan oxygen.

Ambil masa jugak nak tidurkan dia, memandangkan dia dah biasa dengan buai..



You Might Also Like

37 Orang Komen

  1. sedih ja bukan tu... get well soon awfiyah syg :(

    ReplyDelete
  2. Semoga cepat sembu, insyaAllah.. :)

    ReplyDelete
  3. kesiannya awfiyah. semoga cepat sembuh ya baby :)

    ReplyDelete
  4. Cepat sembuh ye awfiyah. Kalau baby sakit memang runsing pon. Sabar kak ^^

    ReplyDelete
  5. Moga baby cepat sembuh ..Sedih tgk anak2 tak sihat nie ..Moga cepat dpt balik rumah

    ReplyDelete
  6. Semoga dia cepat sembuh nanti boleh beraya :)

    ReplyDelete
  7. Alahai.... Kesiannya dia, cepat sembuh ye sayang..

    ReplyDelete
  8. semoga cepat sembuh syg..cian dia..

    ReplyDelete
  9. Sedih tgk awfiyah moga cpt sembuh ya

    ReplyDelete
  10. alahai... sayu tgk keadaan bby.. cepat sembuh syg.. :)

    ReplyDelete
  11. teringat kat irfan dulu..mcm nila, sabar yer..insyaAllah..akan ok nanti..ibunya perlu kuat ~

    ReplyDelete
  12. alahai...kesiannya dia...cepat baik ye sayang...

    ReplyDelete
  13. Sedihlah kakak tengok. Moga hari ini boleh discharge hendaknya.
    Auntie doakan Awfiyah cepat sembuh ye sayang..

    ps: habis Ida terus cuti selama di wad ke? ujian betul kan...

    ReplyDelete
  14. kesiannya baby..kalo warded lagi sedih..tau jer la kat hospital..kejap2 kena cek, cucuk pastu ubat lagi..
    moga awfiyah cepat sembuh..

    ReplyDelete
  15. semoga cepat sembuh awfiyah..doa banyak2 ye ida..semoga ida & suami terus tabah menghadapi ujianNya..

    ReplyDelete
  16. Siannya awfiyah. Smoga cepat sembuh yer sayang. Take good care of yourself too KSD.

    ReplyDelete
  17. Sabar ye kak. Dugaan ni. Semoge Awfiyah cintaku ini cepat sihat. :') hakak2 belog tak sabar nak tunggu awfiyah sihat.

    ReplyDelete
  18. sian dia..semoga cepat sembuh ye anak kecil..

    ReplyDelete
  19. Take care..semoga cepat sembuh...

    ReplyDelete
  20. smoga cpt smbuh ye nur awfiyah.:)

    ReplyDelete
  21. Alahai... Semoga cepat sembuh yer.. Memang kesian tgk anak kene cucuk ambik darah... Tapi kesian lagi bila batuk teruk... Sekarang musim panas dan berjerebu.. Cepat kene jangkitan.. :(

    ReplyDelete
  22. mesti dia tak selesa ada tiub bagai tu kan..sabar ye fiyah

    ReplyDelete
  23. moga baby cepat sembuh
    tengok pun nampak comel je
    kena cucuk tu sure terkesan nengok dia menangis..

    ReplyDelete
  24. get well soon ye awfiyah sayang...
    aida ada pengalaman anak-anak masuk spital.
    memang sedih... memang kesian tgk tgn diorang ada drip tu...

    ReplyDelete
  25. Kesian Awfiyah...tapi demi untuk sihat, terpaksa sabar menanggung sedikit kesakitan. Semoga Awfiyah segera sembuh dan kembali sihat....Amiin

    ReplyDelete
  26. ala sian dgn awfiyah..cepat sembuh sygg..

    ReplyDelete
  27. Ucap Salam Aidilfitri , mohon salah silap dimaafi,
    Terkadang kita bicara dan menitip kata, Yang terkadang mengguris rasa, Walau menyepi seketika, Ingatan itu tetap ada. Terima kasih terus menyokong KA , Selamat hari raya, maaf zahir & batin dari KA sekeluarga

    ReplyDelete
  28. Harap cepat sembuh dan sihat sblm raya ya...

    ReplyDelete
  29. Siannya..... moga cepat sembuh yek.....

    ReplyDelete
  30. take care... jaga diri... kuatkan diri untuk baby...

    ReplyDelete
  31. Semoga cepat sembuh... aamiin ya Rabbal alaamiin...

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai