14
Assalamualaikum

Bab duit nie memang suka nak cerita..hehehe...bukan sebab mata duitan..Ala...sape tak suka dengan duit..Apa korang buat bila 1st time menerima duit ni selain dari mengucap syukur..Of course la cium bau duit tu kan..Wehhh..Duit pun ada harumannya tau.Haruman tu tak boleh nak dibeli di mana-mana stokis atau kedai minyak wangi di serata asia..Memang special edition punya bau dia...Kalau ada wangian lain dari wangian duit,bagitau kat aku

Occay,ceritanya hari rabu lepas kot..Selesai bawak Nur awfiyah ke klinik,ada masa nak jenjalan lagi sebelum tepat pukul 12pm nak masuk kerja..Sempatlah en.husband buat penukaran duit raya kat RHB bank..Excited ko nak tukar ni..nak masuk dalam sampul siap-siap..Nak tag nama lagi siap-siap..takut pulak tertukar nilai wang yang nak bagi kat diorang-diorang tu,,

Nasib baik tak jadi berita sedih masa tu, sebab betul2 kena angka giliran husband,teller tu kata,duit rm1 dah habis...Nak nangis dah husband kata,Tapi rezeki bawak nur awfiyah,walau dia duduk dalam kereta dengan ummi dia,Teller sebelah tu kata,ada spare kat dia dalam 2,3 ratus lagi...Alhamdulillah...Dapat la tukar rm200 duit rm1 tu..
bak kata farah bubblys tu,bukan nak riak just nak show off je..hahaha..takdelah..saja nak cerita kat blog aku nie..Kan ke blog aku...

Selalunya setiap kali raya aku tukar duit Rm10,rm5 dan rm1 sahaja..Untuk sapa duit2 tu
Ok...saje nak bagitau korang nie..Untuk Rm10 tu aku bagi kat adik-adik aku yang bersekolah sahaja...Yang dah kerja memang tak dapek ler..Untuk Rm5 tu aku bagi kat anak saudara aku..Kalau dulu boleh la bagi not 10 tu..ni dah lebih dari sepuluh orang,mau bankrup makcik dia..Untuk Rm1 tu aku bagi kat sesiapa yang datang beraya kat rumah...ehehehe...ok kan..Takkan nak bagi duit syiling,kesian kat budak-budak..Budak sekarang dah pandai demand tau...hehe..tapi ikut kemampuan kita kan...

Dah siap-siap packing duit raya..Bab ni tiap-tiap tahun memang kerja aku...suka sesangat..Request ngan mak,jangan bagi sesiapa masukkan duit raya selain dari aku..hahaha..

Entry autopublish sebab nak berkemas-kemas rumah..Petang dah nak balik kota tinggi..Ada yang dah sampai kampung ke...



Post a Comment

  1. Sama la ngan akak ha...untuk anak buah sendiri dh ada 5 org...tgh terfikir2 lg nak bg berapa....haha...anak sendiri x kan nak bg kurang kan...mesti la lebih

    ReplyDelete
  2. hye..syira jalan-jalan pagi terbang melayang ke blog anda sebelum pulang ke kampung :D
    maaf zahir batin !

    ReplyDelete
  3. Yaya tak balik kampung.. selmaat bercuti akak ^_^

    ReplyDelete
  4. Salam Aidil Fitri buat KSD Sekeluarga. Mohon maaf jika ada yang tersentuh sepanjang kita berblogging k...

    ReplyDelete
  5. ha'a, ayah kata zaman dulu sama ada dapat 10 sen 20 sen ataupun x dapat langsung. budak sekarang terus hulur tangan. kuih apa tak makan terus blah.

    ReplyDelete
  6. ada pembahagian ya. hehe, untung budak-budak dapat duit raya. hehe

    ReplyDelete
  7. banyak duit raya..beri ikut kemampuan kak..fiza tak balik kampung lagi ni

    ReplyDelete
  8. beri semampunya.... nilai itu tidak penting, yang penting ikhlas. betul tak? hee... :)

    ReplyDelete
  9. Selamat Hari Raya KSD...mesti seronok bawak si kecik beraya tahun ni...hihi

    ReplyDelete
  10. betul tu ikut kemampuan masing masing..

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top