21
Assalamualaikum

Pepagi isnin dah membusykan diri dengan kerja-kerja yang tertangguh..Dek kerana Boss tak datang kerja berhari-hari,kenalah bertangguh kerja-kerja tu..Apa taknya ,tinggal approval dari dia je untuk siapkan dokumen dan terus di Bindingkan..Dan bagi kat customer..Lepas tu baru lah boleh sambung nyanyi lagu raya..hehehe..

Kalau aku bagitau korang windows apa yang aku pakai dan berapa MB ram yang aku guna,mesti korang gelakkan aku..Sejak masuk department baru nie,AKu menggunakan PC yang menggunakan Windows XP..Kesiankan..Ram pulak tak sampai 1gb..Alahaiii..lagi kesian..Sebab tu banyak benda aku tak boleh nak kongsikan kat korang..Nak printscreen,lepas tu paste kat paint pun menjadi masalah  sebab windows xp nie menggunakan Paint yang jenis berabad lama tuh..Acane tu..Lepas tu kalau banyak dokumen yang aku bukak,confirm hang bagai nak rak...

Berserabut segala bagai wayar kat bawah nie...Dapat ler rileks kejap,sesambil layan pewsbuk...hehehe

Pagi tadi baru sibuk nak tambah Ram untuk computer aku ni..Tapi yang sedihnya masih lagi menggunakan windows xp..Lantak la...janji aku boleh buat kerja dan berblog..hahaha...

Tetiba,CPU aku tak boleh nak hidup..Hamekkk Ko!! baru lah kelam kelibut nak betulkan..ala...Takat HR je datang betulkan CPU aku ni..Kat Company aku bekerja nie takdenya department IT...Kalau ada masalah ape2,cuma panggil orang luar je..Godek punya godek,rupanya wayar besar PC aku ni yang dah rosak..
Jadi cuma tukar tu jerlah...

La nie,update ler satu dua entry untuk tatapan rakan-rakan yang sudi nak menyinggah...
Baru ingat nak join segmen kad raya blogger..tapi kerja banyak tergendala,.So,settlekan kerja dulu mana yang patut,senang sikit baru sambung blogwalking...



Post a Comment

  1. amek kesempatanla minta pc baru...hhee

    ReplyDelete
  2. adoi parah kalau cam nie kak..hihi

    ReplyDelete
  3. adoiii itu zaman batu punya spec kak.. hahaha
    Mintak latest version satu kat company.. baru lah tak hang bagai nak rak.. kekkeke

    ReplyDelete
  4. salam. alahai...sabar saja la sis :))

    ReplyDelete
  5. xp pun xp lah..yang penting dapat on9..hahhaha

    ReplyDelete
  6. sabar la yer....tak lama lagi ada rezeki, dapat la kot yang baru.,..hihi

    ReplyDelete
  7. uih.. window xp? tak ingat da mcmne rupe xp ni. XD

    ReplyDelete
  8. kompeni kedek saya ni pon sama..dept tertentu je guna window 8..cam saya ni guna window xp gak.. pc ntah berapa tahun ntah..IT dept ada..bukan kecik kompeni..kadang2 malu attend meeting dgn client psal takde menda2 canggih..kedek tul

    ReplyDelete
  9. sama la kak..ram kat komputer ofis farah nie pun tak sampai 1gb jugak.. mmg slow ya amat..tension jer...huhuhu

    ReplyDelete
  10. Window xp tu p0n layan je la kak. Hehe. Asal boleh buat keje suda ler. Ana rase, dia da bg warning tuka baru tu. Tu yg wat problem tu.

    ReplyDelete
  11. hehehe...cpuv baru lah jawapnyee...hiks

    ReplyDelete
  12. err....Sally pun pakai Windows XP lagi la kak..hahahaha....tp ram sally dah upgrade terus jd 4GB..muahahaha...nasib la dah duit bos :P

    ReplyDelete
  13. zaman dah berubah, kena ikut era zaman patutnya ni..tukar win8..huhu..sabar je la kak

    ReplyDelete
  14. Adehh... bulan2 puasa pulak dia meragam eh... :D

    ReplyDelete
  15. Lor... Org dh maju ke depan dh ha...

    ReplyDelete
  16. Mencabar keimanan d bulan puasa tu

    ReplyDelete
  17. Kalau cpu rosak apa pun tak boleh....

    ReplyDelete
  18. alahai kesiannya :) Sabarjela.

    ReplyDelete
  19. RAM laptop yg 2GB pon hsna dah rasa tak cukup.. bhahaaa..

    ReplyDelete
  20. klik nuffy listerine akak..^_^

    ReplyDelete
  21. pe lg mtk komputwr bru la..hhaha

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top