9
Assalamualaikum

google
Hari rabu hari tu,aku amik mc ..sambung lagi cuti dari start jumaat awfiyah warded..Mungkin batuk tu berjangkit kat aku pulak..Ataupun sebab banyak sangat sedut gas nur awfiyah...Masa kat hospital tu,memang setiap 6 jam awfiyah diberikan gas untuk mengurangkan kadar kuman dalam paru-parunya..Penyakit ni akan hilang secara semula jadinya..kata doktor la..

Tapi peliknya masa pi klinik swasta,doktor kasi ubat batuk kat dia.Masuk hospital pulak,takde nya nak bagi ubat batuk.Doktor kata baby tak sesuai untuk makan ubat batuk nie.Patut ler anak aku ni tido memanjang...Huh!! taknak bagi lagi..Lebih bagus kalau anak batuk,bagi makan madu...Tu orang tua-tua kata occay..

google
Semalam pi klinik,dapat la ubat batuk,antibiotik dan jugak panadol...Balik terus makan..eh!!...hehehe..tak posa ea..pepagi dah muntah-muntah...hadoii..terlepas satu hari posa..

Rupanya..ubat batuk yang aku minum tu sangat-sangat la mengantuk..Nak tak nak tahan jugak sebab siapkan jaudah berbuka puasa...Masak simple yang mungkin je..Tomyam,sayur kangkung dan ikan goreng..

Lepas tidurkan awfiyah,ingatkan nak kemas2 rumah..tetapi mengantuk yang amat sangat sampai tidur pun cakap melalut-lalut dengan en.husband...hahaha...kelakar..tetiba cakap benda yang out of topic nie.
Terpinga-pinga pulak en.husband...

Sekarang nie pun masih terasa kesan dari ubat batuk tu..Hadoiii..Balik nie memang nak kena cari ubat cina jugak la..tu je yang mujarab...memang susah nak baik selagi makan ubat batuk tu..lagi perit tekak aku nie.

Post a Comment

  1. Tu dia penangan ubat batuk! Kalau boleh guna cara tradisi, madu + limau...selamat dan tiada kesan sampingan...

    ReplyDelete
  2. tak suka makan ubat batuk. mengantuk dia, pehhh

    ReplyDelete
  3. bayi sekecil awfiyah tak perlu ubat batuk..kalo ke KK @ hospital memang dia tak bagi..
    saya pernah rasa macam ida rasa..mamai hingga ke pagi suami kejut pon tak bangun2..

    ReplyDelete
  4. ubat batuk memang mengantok..memang takleh nak buat kerja apa kak..memang tidur je la..

    ReplyDelete
  5. hahaha.. layann.. ubat batuk memang leh buat mamai..

    ReplyDelete
  6. Moga cepat sembuh hendakNYA..

    ReplyDelete
  7. kena berehat lepas makan ubat batuk

    ReplyDelete
  8. Ada ubat batuk buat kan kita mamai.. bahaya klu driving tu...

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top