13
Assalamualaikum

Masuk halfday hari nie..Bawa Nur awfiyah pi klinik..Dari semalam aku bercuti sebab nak jaga sendiri anak yang demam tu..Masa hari selasa tu ari,tanda-tanda demam tu dah ada..Asyik merengek je.Hidung pun dah sumbat,ada jugaklah batuk-batuk,Mybe kahak banyak kot..Terus bagi ubat demam.Takut terus melarat..Masalahnya malam je mulalah demamnya agak panas...Dah risau tahap gaban jugak la...Petang semalam ada tanda-tanda kebah.

Tapi bila pukul 2 pagi,aku terjaga sebab dia dah mula nangis-nangis.Suara awfiyah pun dah agak serak-serak...Hadoii...Hari nie.pepagi lagi dah pi klinik..Ummi dia terpaksa masuk half day hari nie..Kalau ikutkan nak je sambung cuti...Pi klinik dr.Bakuni..handsome orangnya..Muka macam pelakon..ala...sape ntah namanya..Yang aku tau anak Uji rashid tu..lupa pulak namanya...Ok..abaikan..Check demam,dah naik 37..Fuhh...panas tu...Dr.bagi ubat demam,selsema dan batuk..

Balik dari Klinik,ummi dan babah sempat pi pejabat pos dan jugak tukar duit raya..Orang kat dalam bank tu boleh tahan ramainya..Ummi dia of course la duduk dalam kereta je..Malas nak keluar...Lagipun Nur awfiyah tak sihat..Nak pi tempat tu,ramai orang,takut dia tak selesa...Sudahnya dia tidur je dalam kereta..

Hari ni baru dapat update entry..Memang banyak cerita nak dikongsikan,tapi disebabkan kena dahulukan family dalam segala hal,terpaksalah ditunda.,.

Thanks korang yang sudi menyinggah di blog nie semasa ketiadaan entry-entry baru dan juga tuan blognya..

Sempat jap lagi nak blogwalking...Nak settlekan dulu,kerja-kerja yang tertangguh..



Post a Comment

  1. Semoga cepat sembuh ya Awifyah...

    ReplyDelete
  2. Awfiyah cayang... gell well soon.. meh kiss pipi gebu awfiyah sikit...

    ReplyDelete
  3. Siannye Awfiyah, harap2 cepat la sembuhnye..

    ReplyDelete
  4. semoga cepat sembuh. insya-ALLAH.

    ReplyDelete
  5. Semoga cepat sembuh & pulih spt sediakala... aamiin.

    ReplyDelete
  6. jelum kepala dgn air asam jawa.. insha Allah cpat reda pnsnya... ubat selesam dan batuk tu kurg sesuai diberi utk bayi... gunakan natural remedy, iaitu buat garlic oil... biasa la tu, budak nk beralih bulan agknya kan.. moga cepat smbh...

    ReplyDelete
  7. Baby awfiyah dah sembuh ke sis

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top