36
Assalamualaikum

Selamat pagi isnin korang..Dah seminggu kita berpuasa kan..alhamdulillah..Nih aku nak story sikit pasal jam penggera atau korang panggil alarm..hehehe
Betul la kata orang,(bukan aku yang kata tau)bila dah ada anak nie,dah tak perlu nak pasang alam bagai nak rak untuk bangun pagi..secara automatik anak akan kejutkan kita bila bila masa sahaja.

Macam tu jugak nur awfiyah nie,hari-hari kejutkan ummi dia untuk bersahur.Alhamdulillah,tak pernah lagi terlepas lagi waktu bersahur..Seperti biasa setiap pagi Nur Awfiyah akan bangun pada pukul 4 pagi.Dia bangun pun sebab nak susu..Selalunya dia akan bangun 2 kali setiap malam untuk susu..Gigih ummi dia nie bangun.Kekadang tu pepagi buta dah ajak  ummi dia berbual..Terpaksa la ummi layankan je nak oiii!Bila dah puas berbual,dan minum susu,mulalah merengek nak tidur..Tidur pasti ada buaian..Ada petua tak nak suruh anak tido tanpa buai..heehe..Bila Nur awfiyah dan tidur,barulah ummi dia bersilat kat dapur lepas bersahur tu..Nasib baik masa kami bersahur dia tak merengek..Dok dengar dia menjerit je lah..Takde orang nak mengagah dia...

Bila dah ada anak nie,semua kerja kena buat dengan pantas.Waktu dia tidur tu lah waktu untuk kita mengemas itu ini,memasak dan buat lain-lain kerja.Satgi kalau dia dah bangun,memang tak menyempatnya nak buat tu semua..Dok melayan dia jer.

Sesambil taip entry pun boleh jugak jaga dia..

Oklah sambung nanti...tepek gambar satu Nur awfiyah yang sibuk nak berbual..

Post a Comment

  1. btolla makk, kene melayan bapaknyer jugakk.,ahhKks

    ReplyDelete
  2. Rupenye Awfiyah alarm umi dia. Hehe

    ReplyDelete
  3. huhuh..betul tuu..bila ada baby..xyh nk kunci jam hp ke ape ke..alarm semulajadi...

    ReplyDelete
  4. awfiyah jadi alarm. hihihi...

    ReplyDelete
  5. dah besar dah baby awfiyah..comel

    ReplyDelete
  6. betul tu, dah tak perlukan jam lg, awfiyah tlong kejutkan..:)

    ReplyDelete
  7. okey la tu.. fiyah kejut ummi dia.. >_<

    ReplyDelete
  8. Tahun ini tolong kejutkan ummi bersahur
    Tunggu tahun depan Awifyah akan ikut ummi bersahur sama tau..
    Masa itu dah kena sedia satu pinggan khas buatnya pulak:)

    ReplyDelete
  9. Wahh.. bersemangat dia.. :) :)

    ReplyDelete
  10. Nanti kalau dah boleh merangkak berjalan lagilah kelam kabut kita membuat kerja :)

    ReplyDelete
  11. kena banyak bersabar ek, ni baru sket. tunggu bila dapat berjalan plak.. lagi la kan

    ReplyDelete
  12. tak payah guna alarm dahh,hehe

    ReplyDelete
  13. Baby jd alarm tuk ummi dia... dan alarm utk papa dia jugak...ke hubby wat duno jek ; jgn mara ehh.

    ReplyDelete
  14. setuju dengan akak... bila tengok akak acik yang ada anak kecil macam tu gayanya

    ReplyDelete
  15. betul tu..memang sepantas y boleh buat keje..

    ReplyDelete
  16. aku setuju... memang jadi alarm bila ada nak kecik ni...

    ReplyDelete
  17. hhehehehe..best ada baby..anytime jd alarm..

    ReplyDelete
  18. Alarm kecik ni mesti lebih power hehehe....
    Selamat mengerjakan ibadan puasa KSD.

    ReplyDelete
  19. Alaa comei nyer dia... :D pandai kejutkan ummi yer... :)

    ReplyDelete
  20. alarm ni mmg bunyi xyah kuat... skit jer trus kite jage... hahahha... pelik kannn... sblm ni hp bunyi kemain kuat tak dgr...

    ReplyDelete
  21. memang betul tu kak..anak ade ni mudah terjaga kan..amboi fiyah pepagi ajak berbual ye

    ReplyDelete
  22. Bila dah ada anak ni memang anak lah jadi alarm ☺☺

    ReplyDelete
  23. Hihi. Belum lagi dua org..hihi
    Melayan adik, abang jeles

    ReplyDelete
  24. baby punya alarm lagi kuat dari jam kak

    ReplyDelete
  25. Bertuah ada alarm original, yang lebih untungnya, alarm akan sentiasa berbunyi sepanjang tahun..;)

    ReplyDelete
  26. Tu ler alarm yg sebaiknya kejut bangun yea...

    ReplyDelete
  27. kalau da berjalan nnt lagi kuat la bersilat ummi awfiyah ni ;-)

    ReplyDelete
  28. Betul..... bila dah ada anak ni kenalah pandai cari masa kalau tidak mmg tak berkemas le kita jadinya

    ReplyDelete
  29. Hehee, memang anak biasanya akan merangkap Alarm kita..
    Cukup time, dia akan kejutkan :D

    ReplyDelete
  30. Hehehe.. betul kak.. emir dulu pun macam tue.. setiap 2 jam mesti dia akan bangun.. =D

    ReplyDelete
  31. Betul tu... X prlu lgi jam... Auto bgun... Hihi

    ReplyDelete
  32. xpe...awfiyah jd jam...otomatik bgn sbb nk.ng die susu kan

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top