7
Assalamualaikum

Jumpa korang lagi kan..Ada ke yang dah bercuti dari berblogging nie..Yelah,..membuat persiapan terakhir sebelum menjelangnya syawal...alhamdulillah...

Ada lagi yang belum bayar zakat?? Tahun nie agak lambat en.husband membayar zakat..Dan tahun nie jugak bertambahnya bayaran zakat..Selalunya en.husband akan bayar untuk 3 orang sahaja iaitu aku,dia dan MIL..Dan tahun nie bertambah lagi si awfiyah pulak...hehehe...

Selalunya awal-awal lagi en.husband dah bayar..Cuma tahun nie je bayar dah dekat nak penghujung ramadhan.Yelah..Masalah kesihatan awfiyah di bulan nie..Tapi alhamdulillah..dia dahpun sihat..barulah nampak senyuman dan gurauan budak montel tu..

Kalau tak,asyik nak merengek je ngan ummi dia..Susah hati la bila dia dok merengek tak tentu pasal..

Cerita malam tadi,sempat tukar sarung kusyen dan langsir..Masih lagi memakai sarung kusyen dan langsir tahun lepas..Memang setiap 2 tahun sekali aku akan tukar 2 benda nie..Nak tukar tiap-tiap tahun,,hadooiiii...memang tak lah kan..

Lain lah semua tu buat sendiri tanpa perlu upah..Ni pegang mesin jahit pun rasa menggigil...hahah...Upah aje dah mahal dari kain...Takpe...Janji orang yang beraya..betul tak.Penjimatan tu bagus dari pembaziran.Oklah..nak start settlekan kerja yag masih tertangguh..

Post a Comment

  1. singgah sini sebelum bercuti raya esok hehe

    salam jumaat & selamat hari raya serta salam kosong kosong hee ^_^

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah...dah bayar ☺☺

    Salam Aidilfitri dan maaf zahir batin buat KSD & family.

    ReplyDelete
  3. huhu..Yaya tak pernah lagi bayar zakat..

    abah je yang bayar kan selama ni

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah dah tunaikan kewajipan :)

    ReplyDelete
  5. SALAM AIDILFITRI...
    http://jmbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top