23
Assalamualaikum



Dari Abu Hurairah, dia berkata, "Rasulullah shallallahu 'alaihi wasallam telah bersabda: 'Sesungguhnya membaca “subhanallah walhamdulillah wa laa ilaha illallah wallahu akbar (Maha Suci Allah, segala puji bagi Allah, tiada sesembahan yang berhak disembah selain Allah, dan Allah Maha Besar)” adalah lebih aku cintai daripada segala sesuatu yang terkena sinar matahari." (HR. Muslim no. 2695).



Hah..yang nie pasti ramai wanita kat luar sana yang suka dengar...ececeh..mesti lepas nie share dengan En.husband kan...

Quotes nie aku dapat dari fb..So,aku saja nak share kat korang..kot-kot lah kaum adam tu lupa atau buat-buat lupa...Salam jumaat ye..Jangan lupa kaum adam,hari nie pi solat jumaat...Si hawa jangan pulak pi bershopping ye..Mentang-mentang hari nie masa rehat lama..hehe..aku tak dapat lah nak rehat lelama...Standard time je..

sumber:fb






Post a Comment

  1. Malangnya ramai yang bagi nafkah tapi ada juga yang masih tak bersyukur walaupun diberi nafkah secukupnya.

    ReplyDelete
  2. hehe suka pulak baca...peringatan bt suami2 di luar sana..kehkeh..;p

    ReplyDelete
  3. Wpun ayat2 quote tu mcm lucu tp ia penuh bermakna..

    ReplyDelete
  4. Good sharing....dah lama tak singgah sini...

    ReplyDelete
  5. bergantung pada kemampuan seseorang.. kadang2 ada isteri yang minta lebih claim sebagai nafkah even dia tahu asben dia tak mampu. apapun good info

    ReplyDelete
  6. TQ sharing sis... sangat bermanfaat.. besarnya tanggung jawab suami...:)

    ReplyDelete
  7. cam kira ni, semua2 nafkah... nak buat claim...ihikss...

    ReplyDelete
  8. share benda yang bermanfaat akan mendatangkan manfaat pada tuan badan juga

    ReplyDelete
  9. Besarnya tanggung jawab seorang suami ni..

    ReplyDelete
  10. sesuai para suami baca ni...sebagai ingatan

    ReplyDelete
  11. tusebab, perkahwinan tu tak boleh buat main2... kalau tak ready janganlah kawin... hihi

    ReplyDelete
  12. Perkongsian menarik Aida.. Isteri tulang belakang suami.. tak kiralah harta benda atau sokongan moral

    ReplyDelete
  13. saya setuju pendapat di atas...

    ReplyDelete
  14. Nice sharing kak. Hihi. Pasni mesti ramai kaum isteri share kat asben memasing. Kih3.

    ReplyDelete
  15. sgt beguna..kekadang adakalnya lupa yg diri ini dah kawin hheee

    ReplyDelete
  16. Perkongsian yg bermanfaat Aida.. semoga memberi pengetahuan buat semua suami... :)

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top