25
Assalamualaikum

Petang-petang macam nie,sibuk nak update pasal makanan..lantak pi lah...Janji dah tunaikan hasrat tekak berbulan lamanya...Eceh....berbulan la sangat kan...

Kelaparan tahap gaban pepagi tadi membawa ke tengahari...Dok pujuk opismate lunch hari ni.Apa taknya...tak sempat nak beli breakfast pagi tadi..Selalunya kalau aku beli breakfast,tengahari tak keluar makan pun takpe...Nie dari pepagi buta asyik telan kuih raya..Mana nak larat sampai ke petang..Nak taknak layan jugak si tekak nie makan..

Diet?? takde...badan dah kurus sikit...so,xpayah nak diet sesangat..Janji jangan makan malam...tuiii tak??

Memang pebret aku Nasi Ayam Penyet nie..Kalau sebulan tu adalah sekali dua..Tapi kekadang takde langsung..Kalau hari-hari pekena ayam penyet ni,mau muka macam ayam..Lagipun kalau ler hari-hari kerja aku makan kat luar,mau kurus poket  wallet aku nie..

Dengan penuh keazaman aku ajak si Sida HR tu makan...hehehe...dia baca kot entry nie..Sempat suruh ida snap gambar  makanan tengahari tadi...Harga untuk sepinggan Nasi Ayam penyet + air adalah Rm7.20 kot...tak ingat pulak...hahaha

Thanks sida,tangkap gambar nie untuk akak...lawa beb gambar nie...iyo ler...pakai aipong...opkos ler kan..

Nak beli sebijik nanti..hahah...ko mampu...Yang best ayam dia tu...sodap...garing dan menyelerakan...tapi yang tak best sambal dia sikit...Kalau dlu dia letak dalam botol sambal tu..Disebabkan ada customers macam kitorang yang boleh membankrupkan diorang,diorang letak ler sikit dalam bekas tu..Kalau dalam botol,memang separuh kitorang kerjakan...sedap ooo walaupun tangan bau belacan..

Alhamdulillah..kenyang sampai ke petang...balik dah tak payah nak makan..eh..eh..en,husband pulak kang baca entry nie..balik mesti kena perli..hahaha...sorry ye...nanti u belanja i makan pulak...I memang dah lapar tahap kronik tadi...


Post a Comment

  1. sy pn bru mkn smlm nasi ayam penyet, tp x sdp lasum..kecewa btl huhu

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum Sis..Diana pun suka makan nasi ayam penyet..paling sedap makan kat tawau..tpi Diana lupa apa nama kedai makan tu..

    ReplyDelete
  3. selamat hari raya diucapkan ;-) teruskan berkongsi ya dengan pengalaman dan cerita baru..baru dapat info lebih skit kan.. ;-) aku rasa lapaq secara tiba2..huhu

    ReplyDelete
  4. Baru pas makan nasi ayam penyet..pas raya ni nak makan macam-macam..

    ReplyDelete
  5. Yelah KD.....sambal ayam penyet mmg nak menangis bila makan hehe... pedas ya amat tapi sekali makan nak lagi yek...

    ReplyDelete
  6. saya pun baru beli nasi ayam penyet tadi untuk berbuka puasa nanti ^^,

    ReplyDelete
  7. same2 kak,ala nnt akak bli la aipong sbijik 2...hahahahaha...leh amek gambo cik piyah gune aipong...hehehehehe...

    ReplyDelete
  8. Dah lama tak pekena...sekali skala sedap gak..

    ReplyDelete
  9. apesal gambar yg lawa tu tak keluar bila sy browse ek..? ke sbb line internet sy slow..

    ReplyDelete
  10. mama kurang sikit makan nasi ayam penyet ni..

    ReplyDelete
  11. Masa bulan puasa tu asyik teringin je nak makan ayam penyet... tp bila dah raya tak dtg lagi selera pulak.. :D :D

    ReplyDelete
  12. akak buat saya nak makan je..hahaha

    ReplyDelete
  13. sedapnya nasi ayam penyet..sesekali nak mengidam juga

    ReplyDelete
  14. Same laa..da lame teringin. Tp takde mase lg nak makan kat luar. Hihi.

    ReplyDelete
  15. fuhhh dah lama tak pekena nasi ayam penyet

    ReplyDelete
  16. Anim dah merasa dah sebelum poser aritu, taktaula naper pas raya ni tak ngidam balik hahaha :D

    ReplyDelete
  17. wahh.. dneo pun lama tak makan ni... last tahun lepas... sadis betul.. huhu

    ReplyDelete
  18. Ayu pun tgh rasa nk mkn ayam penyet dr malam td. Rasanya wajib cari ni.hehe

    ReplyDelete
  19. sedapnya nasi ayam penyet.. lama tak makan.. ntah bila nak jamah nasi ayam penyet plak..

    ReplyDelete
  20. Sedapnya... tp buat masa nie boleh tgk jer la..huhuhu..

    ReplyDelete
  21. kat mydin seremban 2 de nasi ayam penyet..tpppp x pergi pergi.lg..nk jugak merasa

    ReplyDelete
  22. Salam,

    Jemput ke Warung kami Ayam Penyet Mar di Kampung Melayu Sg. Buloh.
    Rasai keenakkan puyuh penyet, keli, talapia, bawal, kembung dan ayam penyet yg di perap dgn rempah giling,
    terasa rempah hingga ke tulang. Sotong dan udang penyet kami menggunakan tepung tempura yg terbaik.

    http://ayampenyetmar.blogspot.com/

    ReplyDelete
  23. Cari Kemasan Makanan yang tepat untuk ayam penyet? Gampang.. Coba aja ke Greenpack. Packaging food grade anti air dan minyak juga aman digunakan tanpa alas. Greenpack memang dibuat khusus untuk makanan.

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top