20
Assalamualaikum


sumber:google

Selamat hari isnin semua..Pepagi ni saje nak warm up sebelum idea-idea untuk menulis hari nie dikarang sebaiknya..ececehh..pemahaman dan tatabahasa kena betul..macam ler selama ni tulis entry berpandukan pemahaman dan tatabahasa..Tak tau semuanya nak dilanggar..adeh...

Semalam bawa Nur awfiyah pi open house...Merengek je anak dara sorang tu sampai tak sempat ummi dia nak merasa segala jenis makanan...amboii...ummie dia nie memang tekak besar..pantang nampak makanan..semua nak rasa..Dah macam tekak babah dia dah..

Dapat pergi dua buah rumah je malam tadi..Semua kawan en,husband...Itupun yang dekat2 je..maklumlah..malam-malam nie tak boleh lama-lama sangat..Tak memasal je awfiyah bukak baju malam-malam buta.,.anak dara sorang nie kalau lelama sangat kat rumah orang ,itulah kekdahnya..Bila dah start nangis,kenalah bukak baju..sebab bila dia dah nangis panjang-panjang,mulalah berpeluh satu badan..Mulalah air mata membasahi baju dia..Mulalah dia rasa tak selesa..Last but not least,mulalah ummi dia nak angkat punggung..Balik terus..

Saja ajak dia memalam tu,nak biasa-biasakan dia..biar dia selesa kalau pi rumah orang..tak ler ummi dia kena duduk rumah je...ngengada tau ummi dia nie..padahal ummi ngan babah dia nie kaki jalan..

oklah...need something to do...ececeh...speaking pulok..teringat cerita Spain Uols malam tadi..hahaha..kelakar habis..walaupun cerita dia sempoi..tapi betul-betul mencuit hati..


oklah..till meet u ols shortly..

Post a Comment

  1. Baby kalau menangis memang kadang sampai berpeluh-peluh.
    Apa lagi kalau macam Awfiyah yg montel tu...

    ReplyDelete
  2. singgah sini dari segmen promote bloggers - dayang deno :D
    http://iolacaviarofficial.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. smlm yui duk umh je..

    dah takde open house..huhuh

    ReplyDelete
  4. begitula kalau beranak kecik kan sis..

    ReplyDelete
  5. ramai kata citer tu best.. tp x sempat tgk..
    smlm pun g open houz, balik terus tido penat

    ReplyDelete
  6. heheh biasa la tu kak, budak2 memang takleh senang tengok mak dia mengunyah lebih sikit kan hahaha.

    ReplyDelete
  7. salam. have a nice monday sis..hari ni hari sy ceria saja hehehe :D

    ReplyDelete
  8. Awfiyah tak biase lagi la tu. Tu ragam2 sikit. Dia nak tempat yg selesa utk baring2. Huhu. Citer Spain U'olls tu cam tergantung kan? Jalan citer dah best, tp ending dia tergantung camtu je.

    ReplyDelete
  9. baby awfiyah tak selesa lah tu..nanti biaselah..

    ReplyDelete
  10. alalala awfiyah... sian dia... budak2 kalau lelama memang suka belenggeng gitu je.... haha.. comel !

    ReplyDelete
  11. Mmg gtu lah gaya kalau berjalan time ada ank kecik..

    ReplyDelete
  12. Mmg camty la snk kecil..kita nk bwk g jln lama2 pon takut dia tak selesa..

    ReplyDelete
  13. heee.. dah lepas plak monday nya..

    ReplyDelete
  14. Kesiannya.. sabar je lah. Kita sbg ibu bapa pun mmg kena sabar kan... lebih2 lagi bila terpaksa berjaga di awal pagi...

    ReplyDelete
  15. Bissalah bila ada anak kecil..

    ReplyDelete
  16. Deno pun ada tengok citer Spain Uolls tu....^^

    ReplyDelete
  17. memang best.. tera betoi Nora Danish cakap utara.. =D

    ReplyDelete
  18. terlewat nak komen monday blues..apepun sentiasa mondaysickness even for housewife :)

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top