45
Assalamualaikum

iphone 5s

Nih..Nak kabo kat korang nie..Sape yang taknak Iphone 5S nie..sila bagi aku..Memanglah impian aku nak memiliki Iphone ni..Nak warna gold nie..Eh..sape tak suka..cuba bagitau kat aku nih..
Kenapa aku nak memiliki Iphone 5s ni..Of courselah kerana ciri-ciri yang ada pada Iphone ni.Ramai yang memilih untuk memiliki Iphone kerana kelebihan yang ada padanya.yang aku paling suka adalah bila ambil gambar....sangat-sangatlah cantik gambar tu tau...macam mana aku tau???Officemate aku dah pakai..dah godek-godek...Tu yang nak sangat memiliki Iphone ..hehe

As a blogger,bila ambil gambar cantik,dan dipaparkan di blog,readers akan suka melihatnya..Kita kena tahu apa yang readers kita suka dalam blog kita kan..Kalau gambar yang dipostkan tu cantik,ianya menarik minat readers untuk membaca entry-entry kita selanjutnya...tak gitu..Bagi personal blogger macam aku nie,banyak yang nak diceritakan berdasarkan gambar yang diambil..ececeh..Kalau Food review blogger,lagilah berguna kan..Tak kiralah sesiapa pun,pasti akan mempunyai impian untuk memiliki Iphone 5s nie..

gambar iPhone 5S
Iphone 5s ni memiliki ciri-ciri ni:-
  • A7 cip pemprosesan berasaskan 64-bit
  • Warna - emas, putih (silver), kelabu.
  • Ultrafast LTE wireless.
  • 8-megapixel iSight (Dua LED untuk flash)
  • Pengimbas cap jari (TouchID)
  • Mod burst (merakam sehingga 10 rakaman dalam sesaat)
  • SloMo (merakamkan video HD (720p) pada kadar 120fps)
  • Sistem operasi : iOS 7

Fungsi camera :
  • 8 megapixels with 1.5µ pixels
  • ƒ/2.2 aperture
  • Sapphire crystal lens cover
  • True Tone flash
  • Backside illumination sensor
  • Five-element lens
  • Hybrid IR filter
  • Autofocus
  • Tap to focus
  • Face detection
  • Panorama
  • Burst mode
  • Photo geotagging.

Nak lebih menarik,tengok review nie
Sumber:Youtube

Hah!!!..taknak lagi...Kalau nak beli memang ler kurang kemampuan..So dengan adanya Cabaran Iphone anjuran Denaihati .Boleh la mencuba nasib untuk memilikinya.

Siapa yang tak kenal dengan Blogger Denaihati nie..Blog Denaihati nie adalah antara Top 10 blog Malaysia mengikut Ranking Alexa.Denaihati.com juga pernah menerima Anugerah  Best Blog of the year 2012,Most Creative Blog 2013 dan Best personal Blog 2013.


Tiga Iphone 5s untuk dimiliki oleh Blogger yang bertuah.Ada beberapa tugasan yang perlu kita buat untuk mendapatkan Iphone nie.Insyallah..aku akan terus mencuba..Korang boleh la ke blog Denaihati  


Hadiah Bagi Cabaran Iphone 5s ni 

Hadiah Utama : Tiga Unit Iphone 5S 16GB untuk 3 pemenang
Hadiah Saguhati : Wang Tunai akan diumumkan jumlah dan kategori di entri yang lain.

Perlu menyiapkan Tugasan Pertama Cabaran Iphone 5s nie sebelum 11.59pm,24/8/2014


Contest iPhone 5s Gajet Impian Setiap Blogger dianjurkan oleh Denaihati.com bersama sponsor-sponsor hebat:


Arwah Syuhada Baharudin (http://www.syuhada1981.com @ http://syuhadabaharudin.com) juga salah seorang penaja. Kita sama-sama sedekahkan Al Fatihah untuk arwah semuga tajaan ini menjadi sedekah yang terima oleh ALLAH





Post a Comment

  1. Tingin jg nk join tp xde acc fb ;) all the best ya

    ReplyDelete
  2. Selamat berentap bt blogger hebat..:)

    ReplyDelete
  3. semoga berjaya kak.. :) entri ni mama pendam je, tak tahu boleh diterima ke tak, blogger lain jauh lebih hebat kak,.. segan..

    ReplyDelete
  4. Usaha tangga kejayaan ..all the best SD

    ReplyDelete
  5. Wah hebat nie....kontest yang menarik

    ReplyDelete
  6. Besnya kalau dapat iphone 5s kan?. hehe

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum dan salam singgah malam..semoga berjaya Sis..

    ReplyDelete
  8. Good luck akak ^^ nak jugak iphone hmmm=(

    ReplyDelete
  9. Semoga berjaya. InsyaAllah rasa macam nak join je nanti.

    ReplyDelete
  10. Mmg menarik iphone 5s tu... semoga berjaya Aida. All the best!!

    ReplyDelete
  11. Lepas g konsert pun terus sally rasa nak beli iPhone... Sebab gambar dorang cantik...

    ReplyDelete
  12. moga berjaya dapat iphone 5s gajet impian tu....

    ReplyDelete
  13. smoga bertuah..tringin gk nk join ni..hadiah dia gempak je..

    ReplyDelete
  14. semoga berjaya menang hadiah lumayan tu

    ReplyDelete
  15. All the best ;D
    Nak joinnnnnnnnn ^_^

    ReplyDelete
  16. saya baru join kontes ni sebentar tadi..sama-sama kita menuju ke puncak kemenangan iPhone 5s idaman realiti iPhone 5S Gajet Impian Setiap Blogger menjadi kenyataan..

    ReplyDelete
  17. Selamat berjaya di dalam contest yang hebat ini :-)

    ReplyDelete
  18. Salam.... cuba dulu utk contest ini, bila dah berjaya.... tak payah beli. Inilah peluang terbaik nak dpt free. Semoga befjaya....

    ReplyDelete
  19. Good luck!! jemput singgah ke entry penyertaan saya.. :)

    http://nikkhazami.blogspot.com/2014/08/iphone-5s-gajet-impian-setiap-blogger.html

    ReplyDelete
  20. Selamat berjaya diucapkan, sentiasapanas pun dah join kontes iPhone 5s gajet impian setiap blogger ni..:)

    ReplyDelete
  21. Good luckk awak! Moga ada rezeki yerr! Amin :)

    ReplyDelete
  22. As salam. Akak singgah sini... Good luck ya ^__^

    ReplyDelete
  23. Assalamualaikum.... salam merdeka buat anda. Entri anda amat menarik dan mantap. Semoga berjaya ke cabaran seterusnya. Sudi-sudilah berkunjung ke entri contest saya jugak ya......!
    TQ...

    ReplyDelete
  24. Ramainya yg sponsor!
    Patutlah boleh dpt iPhone 5S
    Semoga berjaya.. kakak doakan.

    ReplyDelete
  25. Good luck ye..
    Semoga berjaya menggenggam iPhone idaman ye :D

    ReplyDelete
  26. Wow bestnya kalau dpt.. good luck akak..=D

    ReplyDelete
  27. Saya pun teringin iPhone tuuu... ;)

    jemput singgah blog saya: syikinmaarop.blogspot.com

    terima kasih :)

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top