41
Assalamualaikum

Ngeri tak korang baca entry aku nie..Takpe..abaikan...aku karang cerita lain dulu supaya korang tak suspen pape ek..Tak sempat nak snap gambar bekalan makanan untuk department aku nie..Setiap bulan kitorang akan collect rm10 setiap seorang untuk pembelian makanan.tu pun ada jugak yang bagi lebih

Department QA/QC nie hanya ada 6 orang sahaja..Boss,dua orang QA,Safety dan seorang Asst Project.and of course ler ada bunga sekuntum penyeri bilik nie iaitu aku..hahahtu jerlah...Company kecik,orang pun tak ramai..

Apa yang selalu kami beli setiap bulan? of course la makanan seperti maggi,biskut-biskut dan minuman 3 in 1 milo,nescafe,teh dan jugak gula...Inilah stock yang memang sentiasa ada dalam cabinet..Pantry??Non hado ye..Nak makan semua atas meja sendiri...Nak tido pun atas meja sendiri.,..hehehe

Eh...sebenarnya tajuk tu dah lari dah dari apa yang aku nak tunjukkan..
Nih...nak tanya korang..sape suka sangat dengan kuaci...angkat tangan sekarang..aku nak kira nih..Nak bagi duit raya..hua..hua...
Sebut pasal kuaci nie,aku pasti ramai yang sukakan..termasuk aku..Semalam bila bershopping,terambil kuaci nie..ececeh...ayat terambil occay..padahal setiap kali shopping mesti ambil yang besar nih..

Aku ni,bila dah start makan kuaci,memang payah nak berhenti melainkan kuaci tu dah habis..Kekadang tu sampai bibir ni rasa kebas dok makan kuaci..hantu kuaci betul kan...siapa yang makan kuaci tu jadi hantu ke..hehehe,,takdelah..tu cuma perumpamaan untuk orang yang suka sesangat dengan kuaci nie..



Stock makanan dah banyak,so dah tak payah nak keluar makan kat luar...Hari-hari makan kat luar,maunya kurus wallet aku nie..adeh...

Back to work..ada keje yang tertangguh..bye..



Post a Comment

  1. mmg pon.mkn pulak masa depan tv ke depan pc ke.mst tgk2 dh habis dh.hehe

    ReplyDelete
  2. Saya tak suka makan kuaci kerana kulit kuaci akan mengotorkan pemandangan sebab selalu dibuang merata-rata..hehe

    ReplyDelete
  3. sally akan berhenti bila gigi dah sakit..hahahaha...sebab suka pakai gigi bhgn tgh :P

    ReplyDelete
  4. bibir jadi kering la klu makan kuaci. tak batuk ke?

    ReplyDelete
  5. gimme ten !! sama kak ida... sha pun gila kuaci... selagi tak habis satu paket tu rasa tak boleh nak berhenti.. stop seminit dua, simpan... konon... pastu bukak balik.. makan sampai habis... wahahahaha

    ReplyDelete
  6. Diana suka jgk makan kuaci ni,tpi bb nak kopek ni yg buat rasa malas makan..hehe..

    ReplyDelete
  7. Nurul pun gila dengan kuaci ni sikit hari lalu.. sekali makan, memang susahhh nak stop :)

    ReplyDelete
  8. haha.. mmg berhantu.. ketagih je!

    ReplyDelete
  9. Betul tu ... bila dah start mkn kuaci mmg x boleh berhenti hehehe

    ReplyDelete
  10. tak la hantu kuaci, sesekali klu ada makan juga..tapi satu la xbrapa minat, bila anak2 makan, maunya berterabur merata kulit kuaci tuh.. blh jadi hantu tengok berselerak tuh..

    ReplyDelete
  11. Kurang pula minat dgn kuaci...sebab leceh. Banyak juga stock tu tapi lepas ni kena tukar sikit seperti maggi, milo, nescafe dan sebagainya....boikot produk Israel, kita guna produk tempatan pula ye...hehe

    ReplyDelete
  12. Ana bukan penggemar kuaci sekadar amik satu dua je kalau dipelawa. Lepas tu tak usik dah. Hehe

    ReplyDelete
  13. Makan juga sekali-sekala. Tak berapa gemar kuaci biji bunga matahari tu, tapi suka kuaci biji labu.

    ReplyDelete
  14. Suke juga makan kuaci... especially time preggy... hohoho

    ReplyDelete
  15. dulu2 masa lya study tak mist mesti beli kuaci kunyah mlm2 masa study kihkikih

    ReplyDelete
  16. alang2 dah singgah lya menabung seklai

    ReplyDelete
  17. Assalamualaikum kak ida, sheila tak suka sangat kuaci sebab dia kecik. susah nak buka. ahhahaha boleh bagi reason camtu? ;p

    ReplyDelete
  18. kekadang tu mesti tak reti nak stop kak..memang berhantu..kann

    ReplyDelete
  19. citt...terpedaya hakak..ingat betul ada kuaci hantu tadi..hantu kuaci rupanya..hahahaha

    ReplyDelete
  20. suka.. suka.. tapi suka kuaci yang memang dah siap kopek. yang berkulit malas la nak kopek... maybe belum 'dihantui' kuaci lagi :p

    ReplyDelete
  21. Dah lama tak makan...best jugak ni..tapi leceh sikit coz halus..he..he

    ReplyDelete
  22. Assalamualaikum.

    Mak saya..hantu kuaci,hehe. Tak main da beli yg mcm dlm gmbr ni..terus beli yg ikut berat punya,hehe

    ReplyDelete
  23. mmg ssh nk behenti klau mkn kuaci ni...dulu kulit buang kat laman rumah....Pagi esok masak kena berleter dgn mak..hihih :D

    ReplyDelete
  24. Hehe.. Mkn kuaci ni mmg ralit.. Lagi tak abis stok dpn mata, mana maunya bak benti.. Hehe..😁
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
  25. Wah...atas meja siap ada pelita...meriah ni...hihi
    Saya peminat kuaci putih tu...memang susah nk berhenti...haus benti jap minum air, sambung balik..hihi

    ReplyDelete
  26. ooo..ingatkan memang ada hantu.hehe..memang berhantu pun kuaci ni sebab bila makan tak nak stop dah

    ReplyDelete
  27. Sama la farah pun.. kalau mkn kuaci mmg susah nk berhenti.sampai kena sakit tonsil..huhuhu.. lepas sakit tue sampai skrg tak berani nak makan dah..

    ReplyDelete
  28. saya nampak ada pelita tu kak. hahaha

    ReplyDelete
  29. Fuhh dulu2 saya mmg hantu kuaci.. klu layan tv lagi syok makan kuaci ni hehee.. :D

    ReplyDelete
  30. ada anak malas nak beli kak sebab nak kena kopek tuk dorang..hahahaa..dasar malas..

    ReplyDelete
  31. mkn kuaci mmg best tp sy tak minat sgt.
    classmate time study dulu suka sgt mkn sambil lepak2 dlm kelas.

    ReplyDelete
  32. kan......kalo dah start makan memang payah nak berhenti..dia punya kulit je dah sama kuantiti cam kuaci yg kita makan..huhu..
    kompeni kecik pon janji bahagia..

    ReplyDelete
  33. Kalau ada yg tlg kopekkan kulit kuaci tu..sy pon suka sangat makan..tabiat bersepah kulit tu kadang yg merimaskan.

    ReplyDelete
  34. hihi..kuaci mmg berhantu pun..

    ReplyDelete
  35. memang berhantu, tak berenti tau.hahaha

    ReplyDelete
  36. sy kurg sket kuaci to suami n anak anak memhg hantu kuaci

    ReplyDelete
  37. Bila kita mkn jd cam satu prasaan dtg suh mkn lg mkn lg mkn lg hehehe

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top